Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Для створення картинки для російських каналів влаштували провокацію на Банковій

Сьогодні під будівлею Адміністрації Президента на вулиці Банковій близько півтисячі агресивних молодиків спортивної статури прорвали кордон міліції. Вони кидали в спецназ різні предмети, в тому числі каміння і "коктейлі Молотова". 
 

Вони демонстрували добре володіння навичками протидії бійцям силових структур і знають їхню тактику поведінки, повідомляє ТСН.ua. Лідери ОО назвали штурмовиків адміністрації провокаторами та "тітушками".

З версією про провокацію згодний і відомий політолог Олександ Палій. Ось, як він описав побачене на своїй сторінці у Фейсбук:

"На початку я і ще група до 70 чоловік стояли внизу біля театру Івана Франка. Я казав, щоб не було провокацій проти міліції, що нема ніякого сенсу захоплювати цей курник. Проте згодом пролунали вибухи. Хлопець з "Демальянсу" Одеси з мегафоном підійшов і сказав, що там провокатори, і треба завертати людей. Ми з хлопцями із Одеси побігли нагору на центральний вхід. Побачили на виході Дмитра Корчинського і кілька хлопців з рюкзаками в пов"язках на обличчі. Я зрозумів, що там було дві групи провокаторів - одні від Корчинського, інші від якихось ультрас..."

Олександ Палій став на розі Банкової і почав завертати людей йти геть. І правильно робив. Бо, всі, хто опинився в тій зоні отримали стусанів від беркутні. Ось, що написав на своїй сторінці у ФБ Валерій Колосюк: 

"Повернувся з Банкової. Знімав, що там відбувається. Одразу, о 17:35 потрапив під штурм "беркуту"... Людей збивали і добивали на землі - в основному фотографів і журналістів. Ті, хто спровокував бійку, встигли відскочити. Результат - гуля на голові, забиті руки, ноги, зламаний фотоапарат. Один збив і наказав лежати. Ще чоловік шість сім добивали лежачого. Врятував якийсь нардеп, що опинився поруч. Лише один з "пернатих" підійшов і запитав, як себе почуваю. Менти наші, київські і вінницькі (з тих, що встиг розгледіти шеврони)"

Отже, на думку Палія, то була або провладна, або московська провокація. Тому що:

1) Явний інтерес влади у А) запровадженні надзвичайного стану або, принаймні, дискредитації такого світлого на початку і справді величезного мітингу, або хоча б Б) зменшення кількості учасників. 

2) Корчинський. Згадаймо 2004 рік і його БТР. Дуже сумніваюся, щоб він це зробив від любові до мистецтва. 

"Я здивувався, - пише Палій, - чому частина з них стояла в протигазах. Купка киян там була не більше 70 чоловік. Ми ще жартували: "зніміть намордники, весь газ у Фірташа". А потім почулися вибухи зверху, від Банкової. Бійці внутрішніх військ на них АБСОЛЮТНО не відреагували. Таке враження, що вони знали, що так буде. Повз мене пробігли два молодих чоловіки, які говорили буквально наступне: "За это такие бабки, машину..." Одного з них я б упізнав". 

Цікаве питання: як у суперзахищену зону урядового кварталу на Банковій без відома міліції і СБУ може потрапити бульдозер, задіяний провокаторами? Тому пазли склдадаються в досить тупу провокацію заради телекартинки". 

 

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Гендельф Білий.
0
Ще не підтримано

Я думаю, що це провокації Корчинського.

Ми не фантазуємо: ми розраховуємо! Але для того, щоб розраховувати, ми спочатку фантазували.

Коментарі

Зображення користувача Гендельф Білий.
0
Ще не підтримано

Я думаю, що це провокації Корчинського.

Ми не фантазуємо: ми розраховуємо! Але для того, щоб розраховувати, ми спочатку фантазували.