Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Затриманим на Банковій 1 грудня чоловікам "шиють" справу

Вже чотирьох з них засудили на два місяці арешту. Це Юрій Болотов, Геннадій Черевко, Ярослав Притуленко і Єгор Превира. Їх схопили і жорстоко побили "беркутовці". До сьогодні їх тримали в спеціальній палаті лікарні швидкої допомоги під охороною міліції. До них нікого не пускали. Правої допомоги вони вчасно отримати не змогли.

Чоловіки виявилися цапами відбувайлами для "правозахисних органів", щоб повісити на них статтю за участь в масових безладах, а також, можливо, і організацію цих безладів. Опинилися не в тому місці і не в той час... Як повідомив на своїй сторінці у ФБ Олександр Солонтай всі вони були затримані далеко від місця події, фактично, на перехресті Інститутської-Банкової.

На відео видно, як "беркутівці" сильно били людей ногами та кийками, при цьому люди ніякого опору не чинили, просто лежали на граніті.

Як повідомляє ТСН.ua, автор відео, журналіст Володимир Тищенко. Йому вдалось приховано від міліціонерів зняти цей ролик.

"1 грудня близько 18-ї години я, як і інші журналісти, стояв біля Адміністрації президента та знімав на відео протистояння пікетувальників та "Беркута". Раптом під ногами у одного чоловіка, який стояв поряд зі мною і тримав в руках камеру, вибухнула димова граната. Він впав на землю, я намагався привести його до тями, але чоловік був без свідомості. Через кілька секунд "Беркут" пішов у наступ, а я відтягнув його до будівлі аби його не затоптали, "Беркут" пробіг повз нас, і так я залишився з іншої сторони фронту. Пройшло хвилин 5, а чоловік не приходив до тями, тому я звернувся до ментів, щоб ті допомогли мені донести його до швидкої, яка стояла біля самого входу в адміністрацію. Швидка поїхала, я не сів в неї, а залишився. Накинув на себе капюшон і стояв біля стінки та тримав телефон біля вуха і створював вигляд, що щось комусь доповідаю російською, а іншим телефоном, який ледь виглядав з кишені, знімав ці катування".
 

 

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи