Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ленін безголовий чи з бочкою на плечах - це по-одеськи

Наступної ночі після падіння пам’ятника Іллічу на Бессарабці у Києві втратив голову і залізобетонний Ленін, який стовбичив у парку біля клубу залізничників у місті Котовську. Невідомі фактично відірвали весь бюст вождя, і тепер на постаменті лишилася лише його нижня частина. 

А серед уламків можна ще бачити його вказуючу правицю. Впираючись перстом у землю, Ілліч тепер указує вірний шлях своїм соратникам комуністам. Туди їм і дорога!

Переполошилися після цієї події і комуністи. Укупі з регіоналами вони відрами ллють бруд на опозиційні сили та учасників Євромайданів. З піною біля рота червоні та синьо-білі звинувачують їх у погромах, екстремізмі, вандалізмі, навіть у пограбуванні магазинів і окремих громадян. Ось, мовляв, чим обертаються їхні так звані мирні акції протесту. Лідер комуністів Одещини Євген Царьков у неділю ввечері, одразу після зруйнування монумента  Леніну в Києві, дав команду всім підлеглим цілодобово і повсюдно охороняти пам’ятники «вождю світового пролетаріату». У Котовську охоронці стояли лише біля двох найбільших пам’ятників у центрі міста, а той, що був у парку, випустили з виду, саме він і постраждав.

А на початку грудня в халепу потрапив Ленін, що височить у центрі селища Фрунзівка. Там двоє хлопців під покровом ночі водрузили йому на голову порожню іржаву бочку.

Комунальники, які потім довго мучилися, знімаючи її, дивувалися, як їм удалося одягнути на встановленого на високому п’єдесталі вождя таку важку шапку.

Подібні до згаданих випадків бували і раніше. Так зо три роки тому у центрі міста Рені невідомі так демонтували пам’ятник Леніну, що від нього залишилися лише ніжки та іржаві ріжки з арматури.  Пустопорожній тулуб при падінні розбився на друзки. В ході слідства правоохоронці дійшли висновку, що хулігани заїхали до парку Перемоги у центрі міста вночі на Уазику, хтось заліз на п’єдестал і накинув на статую трос, після чого Ілліча зірвали з його висоти.

Усі ці понівечені монументи виглядають досить комічно. Схоже на те, що жителям області притаманне почуття гумору, тож і знущаються вони над головним істуканом тоталітарної комуністичної доби суто по-одеськи.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

+++

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

+++

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)