Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Більше 90% учасників Майдану протестують за власним переконанням

За даними соціологів, лише 5 % учасників Евромайдана беруть участь в акціях протесту через призову опозиції

Більше 90 відсотків учасників Евромайдана не належать ні до однієї з партій, громадських організацій і рухів. До певних політичних силах належать лише 4 % респондентів.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Міжнародним інститутом соціології та фондом Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва.

За даними соціологів, лише 5 відсотків учасників Евромайдану стоять там через призов опозиції.

Серед мотивів, які спонукали людей вийти на Майдан, більше 70 % назвали жорстоке побиття мітингувальників в ніч на 30 листопада і репресії влади. Одночасно більше 50 % вказали відмову президента Віктора Януковича підписати угоду про асоціацію з ЄС. Третю позицію серед мотивів вийти на Майдан - 39 % - зайняли прагнення змінити владу в країні.

"Заклики опозиції були стимулом для п'яти відсотків учасників Майдану і стільки ж (5 %) вийшло на Майдан, прагнучи помститися владі за все, що вона творить", - повідомила директор фонду Демократичні ініціативи Ірина Бекешкіна.

За словами соціолога, серед основних вимог вимог Евромайдана, які підтримують більшість українців (більше половини відсотків голосів) отримали звільнення заарештованих учасників, покарання винних у побитті демонстрантів і припинення репресій.

Опитування проводилося на площі Незалежності 7-8 грудня.

Нагадаємо, після зриву підписання угоди про асоціацію України з Євросоюзом у країні різко загострилася політична криза. Десятки тисяч громадян взяли участь в акціях протесту з вимогою відставки уряду і президента, позачергових виборів Верховної Ради, підписання асоціації з ЄС. Найбільш масові протести проходять у Києві, їх підхльоснув кривавий розгін 30 листопада співробітниками міліції мирної акції студентів на столичному Майдані Незалежності.

1 грудня в Києві відбулося півмільйонне народне віче, протестувальники заблокували Майдан Незалежності, вулицю Хрещатик, зайняли будівлю КМДА, спробували заблокувати Кабмін і Адміністрацію президента. Біля АП на вулиці Банковій стався новий силовий розгін учасників Евромайдана. Постраждали десятки мирних громадян, у тому числі понад 40 журналістів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

!Люди уже бачать свою хату НЕ з краю!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

!Люди уже бачать свою хату НЕ з краю!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Яніна Соколовська, Київ, газета "ИЗВЕСТИЯ" запитала у екс-спікера В.Литвина:
"— В Києві на очах відбувається радикалізація протестного руху. Захват адміністративних будівель, жорсткі сутички з представниками правоохоронних органів. Це швидше нагадує бойові дії. Як зупинити подальшу ескалацію насилля?

В.Литвин: — Організаторам майданів потрібно читати серйозні книги по психології. Там написано, що будь яка юрба з кожним днем стає все більш радикальнішою. І щоб ті, хто претендує на роль лідерів, могли керувати, вони повинні бути більш радикальними за неї. Інакше маси будуть народжувати нових керівників.
- Радикалізація відбувається і сьогодні. Всі повинні усвідомлювати відповідальність, вимоги повинні бути в межах здорового глузду і відповідати правовим реаліям України. Революція все спише.

?Де наш радикальний гетьман?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Пане Арсене, на все свій час!
Він один гетьман зі своїми однодумцями просто фізично не в змозі за цей час стати лідером..
Ви коли небудь були на мітингах??
Знаєте як там легко і запросто завести народ в своє русло?
Та запросто. Але біда в тому що це не на довго, бо отой дядя що балакає з мікрофону запросто локалізовує ваш міні рух яких чує відсили 1-3% а то навіть і менше 1% присутніх людей на мітингу.. І це доречи ще не вся біда, бо добре коли така річ закінчується простою локалізацією дядечком біля мікрофона.. А от коли на тебе ще й кидають якесь клеймо, то уж повірте мені будучи у тій ситуації якось стає не зовсім комфортно)
+ на останок особи з його соціотипом до 30 р. менше виживають на відмінно від інших представників соціотипів..
Тому давайте з усієї повагою до нього будемо вірити, що він зараз є живим і здоровим, і перебуває у радісному стані.. (на відмінно від інших кислих які сидять за компами)