Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Нічна зачистка Майдану. Що далі?

Категорія:

Світ:

О 1:45 прийшла СМС-ка від подруги: "Ти дивишся?" Зрозуміла, що почалося. В понеділок ввечері, коли була на Майдані, мене охопило гнітюче відчуття тривоги і неспокою, що межували з безвихіддю та розчаруванням. Особливо, після того, як побачила 15-20 хлопців в касках (років по 18-20), яких вишикували біля наметів і щось пояснювали. Чоловік, який виглядав "старшим" того загону, ближче не пропустив і грізно вигукнув: "Ідіть звідси!" 

Але ніч на вівторок минула відносно спокійно. Здогадуюся, що ті хлопці брали участь у відбитті барикад на Лютеранській, Інститутській чи біля будинку офіцерів. Вдень почалися якісь рухи - Янукович зустрівся з трьома попереднімі Президентами України. Аж раптом таке - вночі, підступно, по-бандитськи... Але рано чи пізно щось мало би статися, адже в понеділок стягнули внутрішні війська, які перегородили Хрещатик в районі вулиці Богдана Хмельницького та внизу вулиці Костьольної. 

Стрічка новин на моєму Фейсбуку рясніла новинами: "Беркут прорвався з боку вул. Михайлівської, зараз підходить до сцени, де захисники Майдана вилаштувались до оборони. На сцені багато дівчат та жінок. Також "беркутня" почала штурм з боку Інститутської, не зважаючи на наявність там народних депутатів. Пішла друга година штурму, а Майдан все ще стоїть!" - повідомлялося в групі ЄвроМайдан. "Нардеп від "Батьківщини" Медуниця ліг перед колесами КРАЗу з краном, яким "беркутня" планувала розчищати барикаду на Інститутській. Поки що техніка зупинилась".

"Беркут зажал большую часть людей к сцене! Сейчас выстраивают цепь из обычных милиционеров и делят людей на небольшие группы!" - писав журналіст Осман Пашаєв. - "Андрей Парубий попросил женщин покинуть майдан, но многие остаются на месте. Спрашиваю у женщины лет сорока: "Есть страх?" - Никакого страха нет! Это революция достоинства.... Андрей Парубий со сцены огласил - выполнять только его приказы, вести себя спокойно и мирно!"

"Дзвони на Михайлівській б'ють на весь Майдан..." - читаю далі. З'являються певні асоціаціїї. А тут наступний пост - від історика-політолога Олександра Палія: "По трансляції видно монголоїдні риси омонівця, схоже не розуміє української мови. Невже Путін справді прислав своїх, бо наші не хочуть?"

Невтомно працює Громадське телебачення. Майдан у кільці "беркутів". Почалися заклики до чоловіків-киян прийти на Майдан. З'явилися повідомлення: "Езжу по Киеву, собираю людей, все звоните мне, я подберу".

Читаю далі: "С Майдана никого не выпускают ни в каких направлениях. Говорят, что увезут всех потом. Оцепление на Европейской, Хрещатике... Мы девушек загнали в Кофехауз, пришлось силой, так как администраторы не впускали. Приехала охрана частная Венбест - их тоже не выпускают, они ничего сделать не могут - сами запрятались. Беркут кого вытянет по одиночке - бьют. Титушки одели форму комунальников и все сносят. Титушки тоже валят тех, кто отошел в от Майдана в сторону Европейской". 

Додає журналіст Мустафа Найєм: "Зараз тут небезпечно, бо і працівники міліції, і "працівники ШЕДу" б'ють людей, намагаються збити з ніг". 

ЄвроМайдан повідомив: "О 3:10 "беркут" на Інститутській намагається витягувати протестувальників по одному, досить жорстко. Не зумівши підтягнути важку техніку, беркут та тітушки потроху розтягують барикаду руками. Охорона цієї частини Майдану досі тримається, хоча пройшло вже більше двох годин після початку штурму".

Олександр Ксенофонтов (чоловік Руслани Лижичко): "Беркут під якоюсь "накачкою". Чи це психологічна обробка, чи це якась хімія, не знаю. У них "нездоровий азарт" розігнати мітингуючих. Не можу поки зрозуміти, чим їх обробляють проти власних мирних і щирих братів і сестер. Вони зомбовані, частково налякані і частково агресивно "заведені". Психологічно їх дуже розхитують дівчата і старі люди, яких зараз дуже багато, і які до них звертаються простою чесною мовою. Хто з проханнями, хто з закликами, а хто із прокльонами. Це працює, набагато краще ніж ганьба і всяке таке".

Вже зранку Леся Оробець зі сцени Майдану повідомила, що "беркутом" під профспілками знову керує Кусюк, дає команди штурмувати профспілки. 

За повідомленням УНН, зранку тітушки не пускали людей на Майдан: на платформі в метро станції Арсенальна молодики характерної зовнішності підходили до пасажирів та запитували, куди вони їдуть. Хто відповідав, що їде на мітинг, тих вони оточували по кілька осіб та не давали пройти. Затримували й тих, хто намагався доїхати до роботи. У них шарфами закриті обличчя, видно лише очі. Психологічний тиск? Завдання чи самодіяльність?

Зараз автобуси міліції від’їждають, демонстранти відновлюють барикади, повідомляє Радіо Свобода. Станції метро "Хрещатик" і "Майдан Незалежності" вже відкрили. 

Що то було? Як все, що відбувається, пояснити? В мене немає відповіді. Спробуте додумати самі, складаючи пазли останніх подій.  

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Антитеза спонукає Тезу до активної дії.
Схоже, пророцтво Нечая таки має збутися... )))

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Антитеза спонукає Тезу до активної дії.
Схоже, пророцтво Нечая таки має збутися... )))

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Дякую! Додав гарне відео гурту "Вперше чую" на пісню "Не треба". Ще одне цікаве відео цього гурту дивіться ТУТ.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Гендельф Білий.
0
Ще не підтримано

А цікаве порівняння зробили між володарем кілець і Україною.

Ми не фантазуємо: ми розраховуємо! Але для того, щоб розраховувати, ми спочатку фантазували.

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Класний кліп, класна пісня! Дякую, Миро, що додав.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дякую, Оленко, за гарний репортаж! А що то за ПРОРОЦТВО НЕЧАЯ?

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Про загибель Януческу через три роки після інавгурації.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Доктор Смалець.
0
Ще не підтримано

Пане Арсене, раджу уважніше читати явні фейки перед тим як їх розповсюджувати.

"...як сніг на сонці блищало його волосся, злегка хвилясте звисало нижче плечей..." Це опис зовнішності того загадкового діда, що спустився з полонини, сів у авто і запророкував таку бажану для багатьох читачів подію. А тепер подивіться ще раз на розміщене у Вашому коментарі фото покійного Михайла Нечая. Різницю у зачісці бачите?

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Згоден. Далі буду уважнішим.

Однак, якщо зауважити, що вбити нинішнього Президента - це зробити з нього нового мученика, а озвучення будь якого пророцтва часто призводить до того, що воно не відбувається (згадайте, як пророкували хоча б кінець світу, перемогу збірної України тощо),

то мета перепосту (навіть фейку) буде досягнута.

Має бути смертна кара, а не вбивство.

Арсен Дубовик[/url каже:
]У дискусії про доцільність смертної кари вбачаю дві позиції, які, однак не виключають (не заперечують) одна одну - смертна кара і власне вбивство.
1)Смертна кара - це здійснення Закону Любові до того, хто не може вийти із замкнутого кола вершителя Зла. (тут я згоден з БогданомДуб сказав:<blockquote class="bb-quote-body">Смертна кара - підпорядковуєтсья принципам божественного милосердя, і відповідає Божим законам.

Ще раз погоджуюся з Вашою заувагою. Далі буду уважнішим.</blockquote>

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Ну слава богу, що хоч тут знайшлися люди які зуміли відрізнити пшеницю від рису..