Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Пам’ятник Леніну на Одещині самоліквідувався – МВС

У міліції кажуть, що пам’ятник Леніну, який впав в Одеській області, ніхто не руйнував.

Як інформує ВЗГ ГУМВС в Одеській області, до Миколаївського райвідділу міліції звернувся голова Андрієво-Іванівської сільради з інформацією щодо пошкодження невідомою особою пам’ятника В.І.Леніну. У результаті повалення його на землю, монумент переломився на дві частини.  Слідством Миколаївського РВ було розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.298 КК України (нищення, руйнування чи псування пам'яток історії або культури).

В рамках проведення досудового слідства за фактом пошкодження в ніч 3 на 4 січня в парку біля будинку «Центр дозвілля» с.Андрієво-Іванівка Миколаївського р-ну пам’ятника встановлено, що у вищезазначеному парку відпочинку на цементному двометровому постаменті знаходиться сам пам’ятник, висотою 1.8 метри. Конструктивно він складається з трьох частин, виготовлених з суміші гіпсу, які між собою скріплені за допомогою клейкої речовини.

«Під час огляду місця події за участю спеціаліста відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Миколаївської РДА та слідчо-оперативними діями встановлено, що внаслідок саморуйнування постаменту сталося падіння пам’ятника, в результаті чого він розколовся в місці склеювання частин. Попередніх ознак умисного знищення, руйнування чи псування пам’ятника не виявлено», – кажуть в МВС.

Триває подальша перевірка.


В тему:

Пам'ятник Леніну на Бесарабці звалили (відео)

Снайпер лишив без носа пам'ятник Леніну

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи