Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Екс-главу МВС України побили до втрати свідомості

Один з лідерів української опозиції, екс-глава МВС Юрій Луценко був доставлений до реанімації після зіткнення з бійцями спецназу "Беркут" у Києві.

Про це повідомляє "Сегодня" з посиланням на прес-секретаря колишнього міністра Ларису Сарган.

Заворушення почалися в будівлі Києво-Святошинського райсуду, де було винесено вирок у справі так званих "васильківських терористів". Троє підсудних отримали по шість років в'язниці за спробу вибуху пам'ятника Леніну в Борисполі і планування теракту на День Незалежності в Києві в 2011 році.

Після оголошення вироку в будівлі суду і біля нього сталися сутички між родичами і друзями фігурантів справи і спецназом "Грифон", який спробував їх вгамувати. Активісти "Свободи" спробували заблокувати виїзди з суду, щоб не дати автозаку із засудженими покинути його межі.

Активісти розбили кілька вікон і пошкодили припарковані автомобілі. У ході зіткнень постраждали п'ятеро людей, які були госпіталізовані. У підсумку бійці "Беркута" змогли організувати коридор, по якому проїхали автозаки.

Через годину колону автобусів з "Беркутом" заблокували на київському проспекті Перемоги учасники Автомайдану. Активісти спустили колеса автобусів і зажадали від бійців, які, на їх думку, були причетні до сутичок в суді, зняти свої маски і показати посвідчення.

Опозиціонери почали штовхати один з автобусів, після чого з нього вискочили спецназівці і почали бити активістів. "Юра, як міністр внутрішніх справ, став між людьми і беркутівцями, щоб припинити кровопролиття. Беркутівці почали нещадно бити його по голові, кров лилася рікою. Розбили на обличчі окуляри. Він упав, втратив свідомість, тільки тоді вони перестали його бити", - розповіла дружина екс-глави МВС Ірина Луценко.

Луценко був доставлений в реанімацію однієї з київських лікарень, де у нього діагностували закриту черепно-мозкову травму і гематоми. "Три підшкірні гематоми на голові. Закрита черепно-мозкова травма. Шов накладено три сантиметри. Луценко втрачав частково свідомість. Зараз у більш-менш тверезому стані. У реанімації. За словами Ірини Луценко, ударів по голові було близько десяти" - повідомила прес-секретар екс-глави МВС Лариса Сарган.

За фактом побиття Луценка прокуратура Києва порушила кримінальну справу про перевищення повноважень. "У рамках розслідування слідчі прокуратури встановлять об'єктивну картину того, що сталося на території суду, а також у подальшому біля Святошинського райвідділу міліції", - йдеться в повідомленні наглядового відомства.

Водночас МВС завело кілька кримінальних справ щодо активістів опозиції. За версією міліції, радикально налаштовані активісти кидали в автозак і правоохоронців каміння та пляшки з водою. Один співробітник "Беркута" був госпіталізований з переломом ноги.

У прес-службі уповноваженого парламенту України з прав людини повідомили, що в ході зіткнень постраждали 11 осіб. Усіх їх доставили в Київську міську клінічну лікарню № 17 та Київську обласну лікарню. За результатами огляду медики госпіталізували двох постраждалих, п'ятеро людей від госпіталізації відмовилися і ще у чотирьох людей діагностовані незначні травми.


В тему:

У Києві біля суду в бійці з Беркутом постраждали більше 15 осіб

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Все Випадково.
0
Ще не підтримано

А що ж він хотів? Аби гладили?

Коментарі

Зображення користувача Все Випадково.
0
Ще не підтримано

А що ж він хотів? Аби гладили?

Зображення користувача Все Випадково.
0
Ще не підтримано

Дуцмаю, це йому піде на руку. Він на цьому такий піар розкрутить.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Коментар з Фейсбука: Найбільший парадокс вчорашньої бійки під Святошинським судом:

на Марші УПА в 2008 році беркутня била "васильківських терористів" (хлопців з "Патріоту України"), а Луценко на той час був міністром МВС. А вчора беркутня била Луценка, який вийшов вимагати свободу "васильківським терористам". Яке непередбачуване життя."

Можна сказати, карма, тобто "яке передбачуване життя".

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

В мене от точно так ж сама думка виникла на рахунок карми..
Ну не могли вони йому так з проста надавати по головиці..
Тут явно було щось більше чим збіг обставин.