Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

На донецький Євромайдан привезли 500 тітушок

20 січня о 17:35 представники ЗМІ повідомили активістам Євромайдану Донецька, що до пам’ятника Шевченку підвезли кілька автобусів з людьми. Рівно о 18:00 по вул. Артема з боку площі Леніна, по вул. Артема з боку проспекту Богдана Хмельницького та від Обласної державної адміністрації почали сходитися колони людей до традиційного місця проведення Євромайдану в Донецьку.

Про це розповідає інформаційний сектор донецького Євромайдану.

Невідомі люди почали розгортати плакати з написами “Народ не только на майдане! Народ у станков и в забое!”, “Донбасс за Януковича”, “Буденовский район”, “За политику В.Ф.Януковича! За Донбасс!”. Протягом 10 хвилин вся територія площі була заповнена мітингувальниками (більше 500 привезених осіб) на чолі з представниками Партії регіонів, а також головою Донецького обласного товариства вірмен Гагіком Агавеляном. Слід також відмітити, що частина сьогоднішніх “прихильників Віктора Януковича” вчора, 19 січня о 12:00, намагалися перешкодити проведенню Всеукраїнського Віче “Зупини диктатуру!” на Євромайдані в Донецьку. Під час сутичок з мирними євромайданівцями “тітушки” знищили кілька державних прапорів України, розбили мегафон та перешкоджали проведенню заходу.

Представники Євромайдану вступили в полеміку з антимайданівцями, намагаючись дізнатись, яка мета їхньої акції та чи є в них офіційне повідомлення органів влади про проведення заходу. Також були масові спроби мирно роз’яснити позицію Євромайдану привезеним громадянам. Однак, всі намагання налагодити конструктивний та цивілізований діалог наразилися на відверті образи представників Євромайдану та особисті погрози учасникам мирного протесту.

Також варто відзначити, що сьогодні з місією спостереження в Донецьку перебував міжнародний правозахисник, експерт Ради Європи, керівник постійної комісії з прав людини за кордоном у Раді з прав людини при президенті Російської Федерації Андрій Юров, який відвідав Євромайдан у Донецьку. “На цій площі мене попросили прокоментувати ситуацію з правами людини в Україні за останні два місяці, в тому числі й про те, що відбувалося сьогодні в Донецьку. Ситуація оцінюється як тривожна та дуже непроста. Вона пов’язана з використанням насилля в різних містах, в тому числі й з непропорційним використанням сили з боку правоохоронців. Зараз задля збереження громадського спокою дуже важливим є забезпечення з боку влади всього спектру конституційних прав та громадянських свобод. Дуже важливо, щоб саме влада залишалась виключно в межах права. Тільки в цьому випадку вона матиме моральне право вимагати виконання законів від громадян. Для міжнародного співтовариства й Заходу, й Сходу особливе занепокоєння викликає ситуація з журналістами незалежно від їх політичної орієнтації. Влада має забезпечити їм спокійну роботу та розслідувати усі випадки погроз та насилля. На щастя, попри надто емоційні протистояння, які я спостерігаю тут, вам у Донецьку вдається оминути насилля та впоратись із провокаторами. Дуже важливо, щоби конструктивні люди з усіх боків діяли саме в такому руслі, а міліція має максимально забезпечувати спокійний характер їхньої взаємодії”, - зазначив пан Юров.

Робоча група Євромайдану в Донецьку збереться завтра на позачергову нараду та розробить план заходів на найближчий час, а також методи недопущення діяльності провокаторів. Мирні протести Євромайдану в Донецьку будуть продовжуватись і надалі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи