Зображення користувача Миро Продум.
Миро Продум
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У сутичках на Грушевського постраждало понад 1500 людей

Категорія:

Світ:

Спецтема:

За повідомленнями медичного штабу Майдану, в сутичках на Грушевського постраждало вже понад півтори тисячі людей. Міліція застосовує проти людей нову невідому марку сльозогінного газу. Силовики ведуть прицільний вогонь по людях у медичній формі – таке заборонено навіть під час війни. "Беркут" розгромив медичний штаб на вулиці Грушевського.

140123-medyk.jpg

Медик з Майдану
Медик з Майдану

За повідомленнями медичного штабу Майдану, в сутичках на Грушевсього постраждало вже понад півтори тисячі людей. Учора ввечері кожні 15 хвилин принаймні одна-дві людини отримували поранення. Тим часом посадовці київської мерії кажуть: постраждалих майже вдесятеро менше – 157.

Інформації про нові смерті серед людей поки не надходило. Напередодні медичний штаб заявив про п'ятьох загиблих. Із них четверо – від вогнепальних поранень. Правоохоронці наразі офіційно підтвердили лише дві смерті – українця вірменського походження Сергія Нігояна та громадянина Білорусі Михайла Жизневського. Обоє померли від вогнепальних поранень. Напередодні в Бориспілському районі також знайшли мертвим активіста Юрія Вербицького, якого викрали з лікарні разом з Ігорем Луценком. Цього ранку МВС зробилоо повідомлення, що Вербицький помер від переохолодження.

Тим часом чимало людей отримують травми очей. Так, лише цієї ночі трьом постраждалим довелося видалити очні яблука. Ще двоє, за інформацією медиків на Грушевського, втратили зір під час учорашніх сутичок.

Лікарі Майдану повідомляють: міліція застосовує проти людей нову невідому марку сльозогінного газу. Він не лише подразнює очі, а й викликає надзвичайно сильний кашель і навіть блювоту. Лікарі навіть не знають, як можуть краще допомогти постраждалим, адже силовики не розголошують марку цього газу. Якби лікарям не заважали працювати, постраждалих було б менше. Але силовики ведуть прицільний вогонь по людях у медичній формі – кажуть медики. Таке заборонено навіть під час війни. А вчора вранці "Беркут" під час наступу розгромив медичний штаб на вулиці Грушевського.

Відеорепортаж 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи