Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Рівненська міська рада першою в Україні офіційно підтримала активістів на Грушевського

Рівненська міська рада проголосувала за звернення щодо політичної ситуації в Україні. Міські депутати звернулися до Президента України, голови Верховної Ради України і Генерального Прокурора України. Вони вважають виправданими дії та акції на Грушевського в Києві, які почалися 19 січня.

Рівнерада звернулась до Верховної Ради скасувати диктаторські закони 16 січня, провести дострокові вибори Верховної Ради та президента України, повідомляє портал Олега Соскіна

Рівнерада звернулася до Всеукраїнської ради церков та релігійних організацій взяти на себе функції посередництва між сторонами конфлікту, закликати представників правоохоронних органів не порушувати присягу на вірність українькому народу і відмовитись виконувати злочинні накази. Крім того місцева влада міста Рівного гарантує безпеку постраждалим протестувальникам у закладах охорони здоров'я комунальної власності міста і вимагає негайного відсторонення від виконання обов'язків і притягнення до кримінальної відповідальності працівників правоохоронних органів, причетних до знущання над активістом Євромайдану Михайлом Гаврилюком.

Пропозицію вніс позафракційний депутат Рівнеради, голова постійної комісії з захисту прав людини, законності та правопрядку Олександр Лащук. 41 із 42 присутніх депутатів підтримали його пропозицію.
 
“Рівняни, прості мешканці Рівненщини повністю підтримують учасників протестного руху на вулиці Грушевського та їхні дії. І тому логічною є така позиція Рівненської міської ради як реакція на політичні події, що відбуваються в Україні. Звертаюся до всіх політиків, депутатів в Україні незалежно від політичної приналежності, робити такі самі кроки і визнавати героями активістів, які ризикували своїм життям, беручи приклад з Рівненської міської ради, яка першою серед представницьких органів України, визнала їх героями”, - зазначив Олександр Лащук. 
 
 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи