Зображення користувача Миро Продум.
Миро Продум
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Україні шукатимуть докази порушення прав людини для Міжнародного трибуналу

Спецтема:

КИЇВ. 29 січня. УНН. У столиці пройде прес-конференція, присвячена створенню Комісії з розслідування порушень прав людини в Україні, яка займеться пошуком доказів для їх представлення до Міжнародного трибуналу. Про це повідомив юрист Станіслав Батрин.

Комісія утворюється з фахівців у галузі права з винятковим авторитетом. Комісія збиратиме докази для міжнародного трибуналу за фактами порушення прав людини, що мали місце під час мирних протестів в Україні. Комісія має за мету формування «Чорної Книги» порушень прав людини, забезпечення відновлення порушених прав громадянами, правову інформатизацію населення та надання об’єктивної оцінки подіям, що відбуваються у суспільстві.

Виступатимуть: Володимир Василенко, Надзвичайний і Повноважений посол, суддя міжнародного трибуналу щодо колишньої Югославії, Олег Березюк, голова Українського юридичного товариства, Микола Сірий, кандидат юридичних наук, Володимир В'ятрович, кандидат історичних наук, Євген Сверстюк (доктор філософії, політв’язень).

Учасники повідомлять про первинні завдання та напрями діяльності Комісії, її персональний склад, структуру керівних органів, а також розкриють механізм співпраці з громадськістю.

Нагадаємо, раніше найбільша партія Євросоюзу - Європейська Народна партія, у своїй резолюції щодо України наголосила, що ті, хто дозволяє застосування насильства проти протестуючих в Україні, повинні бути притягнути до відповідальності згідно з міжнародним правом та перед Гаазьким трибуналом.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи