Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Зміна системи. Енергія проти ентропії

"Зміна системи" перетворилась у модний слоган - це самозахист системи шляхом мімікрії.

sytnyk.jpg

Юрій Ситник

Про зміну системи почали говорити її  найактивніші елементи - політики, спотворюючи її суть. Хтось цю "зміну" бачить у повній заміні владних персоналій (ну і себе рідного та незамінимого у тій владі), хтось у зміні Конституції або поверненні до Конституції 2004 року...

В СРСР була чудова Конституція...

Зміна суспільно-політичної системи починається з кожного її елемента - нас з вами. Можна пропонувати десятки варіантів та рекомендацій - не допоможе. Не допоможе поки критична маса не подивиться правді в очі, не припинить емоційно "лайкати" на зовнішні подразники, не звернеться до здорового глузду та не зрозуміє, що "добрий царі" бувають лише у казках, а вираз "чесні політики" є таким самим оксимороном як "цнотливі повії".

Для змін по суті, а не декорацій та персонажів, необхідне розуміння сучасної фінансово-економічної системи. Сьогодні це розуміння базується на стереотипах породжених збоченим світоглядом, зокрема таким ненависним марксизмом-ленінізмом. Дивно, але окрім ідеологічного несприйняття ніхто з політиків не робить навіть спроби ревізувати хибні постулати, без зміни яких неможлива зміна  "системи".

На одному з круглих столів, які організовував  поважний науковець у рамках своєї виборчої компанії, я зі здивуванням переконався, що ні шановний пан професор, ні присутні там викладачі економічних дисциплін з університету, не знайомі з теорією "вільних грошей" Сільвіо Гезеля і лиш краєм вуха чули про "гроші без відсотків та інфляції" Маргріт Кеннеді. Насправді це наріжний камінь зміни суспільно-політичної системи! Думаю що більшість наших політиків нічого не чула не лише про фінансову систему без лихварських відсотків, а й абсолютно не знайома з принципами фізичної економіки, досліженими українськими геніями - Сергієм Подолинським та Миколою Руденком.

Натомість, повернення до "природньої економіки" це єдиний шлях збереження не лише Українм, а й людства загалом.  

Насправді суть "Капіталу", в розумінні загальнолюдського багатства, полягає в наступній формулі:
K = E – F,
де К — капітал, Е — енергія прогресу, F — кількість ентропії.

Одне з визначень енергії прогресу (спрощено!) : Е - це абсолютна додаткова вартість, джерелом якої є космічне випромінювання, а її здобуття людьми можливе завдяки використанню фотосинтезу.

Ентропію дозволю собі визначити дещо брутально: F - це ієрархічні органи управління пірамідальних структур та "потреблядство".

Яскравою ілюстрацією ентропії може бути олігарх, з "патек-філіпом" на руці, який сидить на золотому унітазі та вичавлює зі себе лобстера з "Інтерконтиненталю".

Світогляд, спотворений всепроникною хуцпою в системі Матриці, яка собою і являє концентровану ентропію, не може породити стратегії порятунку. Коли  величина ентропії на Землі зрівняється з величиною енергії прогресу - людство загине.
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Про енергію прогресу можна докладніше.

https://t.me/ETEPHET

Коментарі

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Про енергію прогресу можна докладніше.

https://t.me/ETEPHET