Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Самооборона в Жовтневому палаці: паросток майбутнього суспільства

У Жовтневому палаці не разбито жодного скла, люстри, не розмальовано жодної стіни. Коридори Жовтневого палацу виглядають як овочевий склад і склад питної води. У грудні в такому антуражі в палаці тривали концерти. 

14020702r.jpg

Фото - Ruslan Chevnuk

Мій провідник Олег розповідає: "Це було чудово! Ми стояли в дозорі всю ніч, весь день, а ввечері на вулиці перед палацом кухня зварила борщ, ми поїли, купили квитки на оперу Верді з хлопцями із сотні, прослухали чудову музику, і після концерту відразу лягли спати в сусідньому коридорі.

Це одне з приміщень сотні з Криму - ми попросили дозволу сфотографувати.

У кожному куточку Жовтневого палацу обладнані тепер спальні місця. Різкий контраст з мрамором і люстрами. У найгостріший момент боротьби приблизно з 20-го по 28- е січня в палаці постійно проживало 3400 чоловік! Спочатку приходить асоціація - це ж Смольний в 1917-м! Але вражає інше - палац залишається в ідеальному стані. Це величезне людське море не розбило жодного скла, жодної люстри, не обмалювали жодної стіни. Підлоги чисті і за порядком кожен постоялець стежить дуже суворо. 

"Вивчаю нові щити, які масово надходять на озброєння сил самооборони Майдану. Це не кустарщина, а серйозна конструкція. Триміліметрова сталь, яку не пробиває картеч навіть в упор. Зручна надійна рукоятка. Щит обклеєний дуже недешевою світловідбивною плівкою для дій уночі", - пише Бутусов.

"Сфотографувався у буфета самообслуговування - буфет повністю забитий чаєм, кавою, солодощами, безалкогольними напоями. Люди підходять, беруть найнеобхідніше для себе самі, дуже економно, і без всякої буфетниці! При цьому немає ніякої тисняви​​, ідеальний порядок. І точно так само без метушні інші добрі люди щодня поповнюють вміст буфета", - продовжує журналіст.

Ця молитва висить у помітному місці в центральному коридорі Жовтневого палацу. Взагалі Майдан не перестає приголомшувати зразками народної творчості та креативу.

Це сходи, що ведуть у підвал Жовтневого палацу. Тут склад крупи. Питаю, чого потребують революціонери в палаці. Відповідь здивувала: "Всім забезпечені, зараз немає браку ні в продовольстві, ні в одязі, ні предметах гігієни. Щоденні витрати швидко поповнюються, спасибі тисячам щедрих жертводавців, які завжди поспішають допомогти.

Висловлювання відомих "екстремістів".

 

 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Дякую, пані Олено! +++
Поправте дві останні світлини, будь ласка.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Дякую, пані Олено! +++
Поправте дві останні світлини, будь ласка.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

До речі, "Молитва Воїна" - це з нашого сайту. Народ читає!

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

По фото:
1. Головний вхід. Одного разу води в бутлях було наставлено стільки, що вони завалили прохід - хто був тоді поруч - швиденько розібрали завал. Там же був якось потом - увімкнули опалення, а батарея відразу біля входу виявилась з величезною щілиною - вимкнути вдалось через десь 2 години - увесь той час вигрібали лопатами і чим прийдеться гарячу воду.
2. Третій останній поверх. Взагалі-то, ракурс фото дивиться на Волинську сотню. Вона, між іншим, найчистіша в Жовтневому.Зправа маємо два пустих охайних місця - місця братів, які чергують на Грушевського. Правда, "втихаря", бо волинським сотником (Олегом) це на грані "наказуємого" (з його слів).
3. Тут, здається, сотня з Центральної України. А з рояля по вечорах лунає дійсно якісна європейська музика 19го сторіччя.
4. Буфет на першому чи мінус першому поверсі. Якщо це мінус-перший, то це львівський. Сама заможна і цивілізована точка в Жовтневому, де можна поїсти. Між іншим, люди на обслуговуванні в "час пік" там є. На відміну від Хмельницької, яка не дозволяє з інших сотень взяти в них канапку, львів"яни охоче годують усіх завітавших.
5. Молитва Воїна. Неохоче, але її таки роздрукували в штабі Жовтневого в 15ти екземплярах з Народного Оглядача.Чому так мало - пояснили: "економлять тонер". Ті екземпляри пішли в основному на Жовтневий. Але потім ентузіасти сфотографували поклейку і розтиражували ще в примірників так 40, які вже побачили Майдан. Правда, і тих не вистачило, тому в кого є наснага - друкуйте (але без будь-яких політ. чи піар символів) і роздавайте на Хрещатику, Грушевського, Українському домі, Профспілках та крилі майдану біля профспілок. Між іншим - в Жовтневому зараз завершуєтсья створення каплички руками активістів. Має бути освята. До того, помолитись можна біля імпровізованого іконостасу в коридорі на першому поверсі.
6. Коридор, здається, на мінус-перший поверх.
7. без коментарів.

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

Перед концертом був мітинг біля НБУ. Який в цьму конструктив - ніхто з активістів не знає ;). Мабудь, щоб одні не відлежувались на карематах, а інші не чергували на майдані і грушевського.

Це вже третя генерація щитів в Жовтневому. Перші - були небезпечні для тримаючих їх, другі - замалі і з незручною ручкою. Плівка - це мабудь на випадок, якщо МВС почне сліпити прожектором, як на Грушевського. Сліпить аж до Українського дому. Важливість оборони дійшла до коменданту (ВО Свобода) десь на 3-4 день розмов і спроб тренувань. Але таки "розкочегарився". ;)

Тренування зі щитами також проводить Демократичний альянс для усіх бажаючих. Щодня о 20:00 біля Лядських воріт (Архістратига Михаїла) на Майдані. Там також мають змінити щити. Перезброєння, одним словом ;)

Щодо провізії - краще нести на Грушевського. Особливо пригодяться ще радянські мото-шоломи, фрукти (цитрусові).

Щодо креативу - напис "Наші крути тут" на Грушевсього, зліва по стіні якщо дивитись на барикади.

Що ж до Жовтневого - там комендатура з ВО Свобода. І робить вона тільки те, що вигідно персонально їй. Правда, інколи це збігається з інтересами Майдану. Для прикладу - утворення Народних Рад по районах Києва. Десь 65% "населення" - позапартійні.
Це не "паросток майбутнього суспільства" а підгниваюча бадиляка старого підходу. Але оскільки багато людей - патріоти, це якось балансує з ВО Свободою і жовтневий справляє хороше враження. Хоча дійсно по всіх показниках Жовтневий значно краще за КМДА.

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Дякую, Богдане, за об’єктивний погляд із середини! Прошу й далі писати про поточний стан і активніше давати пропозиції, як його поліпшити. Творення нового світу передбачає підтримку всього здорового, що вже є у старому світі.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!