Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Забудьте Інтернет - скоро буде Outernet

Напевно, ви думаєте, що за Інтернет треба платити. А от є група підприємців, яка не тільки хоче захистити Інтернет від цензури, а й зробити доступ до інформації безкоштовним.

Амбітна організація MDIF планує дати безкоштовний доступ кожній людині на Землі. В рамках проекту Outernet планується у 2015 році запустити сотні мініатюрних супутників CubeSats на низьку навколоземну орбіту. Кожен супутник буде безкоштовно транслювати Інтернет для телефонів і комп’ютерів мільярдам людей по всьому світу. Проект Outernet може забезпечити необмежений доступ до Інтернету в країнах, де існує цензура, зокрема в Китаї та Північній Кореї, або є спроби її впровадження, зокрема в Україні.

Очікується, що у червні цього року почнуться роботи зі створення прототипу майбутнього супутника, а у вересні MDIF сподівається на співпрацю з NASA у тестуванні Outernet технології на Міжнародній космічній станції.

Проект поки що стикається з низкою фінансових і технічних проблем. MDIF сподівається зібрати десятки мільйонів доларів у вигляді пожертвувань. Організація стверджує, що сьогодні тільки 60% населення земної кулі мають доступ до багатства знань, які можна знайти в Інтернеті, тому що багато країн не можуть або не хочуть надати людям інфраструктуру, необхідну для доступу до мережі.

За матеріалами www.dailymail.co.uk

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Пане Володимире, гадаю, що за цією благою справою може бути прихований ТОТАЛЬНИЙ КОНТРОЛЬ.

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Пане Володимире, гадаю, що за цією благою справою може бути прихований ТОТАЛЬНИЙ КОНТРОЛЬ.