Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Держдумі РФ ініціюють спрощення приєднання до Росії нових суб'єктів федерації

Світ:

Фракція "Справедлива Росія" пропонує Державній Думі Росії спростити приєднання до Росії нових суб'єктів федерації. Цю процедуру пропонується спростити так, що для приєднання території буде достатньо "волевиявлення народу", вираженого, наприклад, у формі референдуму.

 

Як повідомляє Навигатор, депутат Єлєна Мізуліна від «Справедливой России» представила цей законопроект і сказала:

«Прийняття в Російську Федерацію в якості нового суб'єкта частини іноземної держави можливо і за відсутності міжнародного договору про це, якщо :

1 ) у частині іноземної держави проведено референдум, на якому питання про приєднання до Росії отримає схвалення;

2 ) є звернення до Росії легітимних органів державної влади частини іноземної держави.

Процедура буде така: ініціатор пропозиції - органи державної влади частини іноземної держави звертаються до Президента Росії. Президент повідомляє про це Раду Федерації, Державну Думу, Уряд, проводить консультації з ними. У разі згоди з пропозицією вносить проект федерального конституційного закону про прийняття частини іноземної держави до Російської Федерації, в якому визначаються статус, найменування та інші правові питання», - повідомила Мізуліна .

Крім того, вона запропонувала ще один законопроект - про спрощення отримання громадянства РФ для жителів України .

«Вводиться спрощений порядок прийому громадянства для громадян України. У чому спрощення: знімаються вимоги, пов'язані з необхідністю проживання на території Росії, наявністю законного джерела коштів для існування, відмовою від громадянства України; термін для отримання громадянства 2 місяці, а не рік» , - сказала депутат.

Нагадаємо, 27 лютого Верховна Рада Криму на позачерговому засіданні ухвалила рішення про проведення 25 травня всекримського референдуму. Питання, яке на нього винесено: "Автономна республіка Крим володіє державною самостійністю і входить до складу України на основі договорів і угод" (так або ні). 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи