Зображення користувача Богдан ДуБ.
Богдан ДуБ
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Що відбувається і як діяти в умовах інформаційної війни

Спецтема:

Події навколо нас - ІНФОРМАЦІЙНА війна. Викривлена інформація - "гра м'язами". Правило № 1 - без паніки! Паніка породжує поразку. Панікерів б’ємо в писок, як мінімум - публічно засуджуємо.

=== коротка версія ===

1. події навколо нас - ІНФОРМАЦІЙНА війна.
2. викривлена інформація - "гра м'язами" - про справжні події та наміри для людей і світу
3. спроби зробити паніку в суспільстві - так легше маніпулювати і змусити зробити необдумані дії, угоди, асоціації - далі підставити потрібні слова. ДУМАТИ!!!
4. Україна має показати свої м'язи, заповнити інформаційний простір показом того, як у нас "все уже робиться" - підготовкою, мобілізацією, відкриттям курсів молодого бійця для добровольців, прогрівання техніки на частинах, КПП, митницях
5. По факту посилити охорону прикордонних територій та важливих об'єктів

 

=== повна версія ===


Вже зараз із високою долею імовірності можна стверджувати, що війна, яка проти нас ведеться, носить ... інформаційний характер.

Факти, що підтверджують дану гіпотезу:

1) Усі дії російських військ багатократно тиражуються російськими та проросійськими ЗМІ. При цьому саме російські ЗМІ поширюють завідомо неправдиву інформацію: наприклад, про відхід фрегата "Сагайдачний" із Балаклави. Це не можливо в принципі, оскільки він зараз взагалі на Кіпрі - повертається від сомалійського узбережжя. Не підтвердилася ні інформація щодо перестрілки з нашими прикордонниками, ні щодо штурму бази батальону наших морпіхів.

2) у суботу почастішали інформаційні "вкиди" у соціальних мережах - то російські танки біля Харкова, то колона техніки біля Запоріжжя. Доходить до відвертого абсурду, коли фейк із московською пропискою у кількох спільнотах одночасно постить про десант росіян у Франківську. Цікавий прийом - поширення інфи про "списки Сталіна", згідно яких будуть репресувати українців після приходу армії РФ. Мета одна і вона очевидна - сіяти паніку. Паніка = тиск на новопризначений уряд. І поки що це вдається. Вже звучать заклики до зміщення певних міністрів.

3) Ми вже про це писали і повторимо ще раз: ні один дебіл за всю історію ТАК реальної війни не починав. Спершу завдаються удари по військових об"єктах, а не по нікому не потрібних приміщення ВРК.

4) Росіяни не підтримують війни із Україною - згідно опитувань, до 2/3 виступає проти. Путін дуже переймається таким чинником, як власний рейтинг ( і це мудро).

5) Реакція Заходу, яка в останні дні дуже млява, свідчить про те, що Путін розкрив перед ними карти і запевнив, що РЕАЛЬНОЇ війни не буде. І йому, схоже, повірили. Більше того - Заходу нинішня ситуація нереально вигідна. Україна стоїть на такому шпагаті, що підпише із Заходом інтеграцію хоч в пекло. І тут вже не Захід проситиме, як у Вільнюсі-2013, а наші приповзуть на колінах.

6) аргумент останній у нашому списку, але ГОЛОВНИЙ по суті - для Росії можливі профіти від анексії України нижчі, ніж втрати від цієї акції. Чи не перший раз в історії України ми можемо потішитися, що є бідною країною, у якої немає особливо на чому нажитися.

ЩО РОБИТИ:

Владі:

1) Як не дивно, але генеральна лінія вибрана правильно - не піддаватися на провокації. Інша річ, що вона по-ідіотськи реалізується. Необхідно активніше "грати м"язми", як це робить Росія. Показати по центральних каналах підйом по тривозі частин, проліт вертольотів і винищувачів, як із гуркотом заводяться танкові дизелі. Має виглядати красиво і солідно - народ треба ЗАСПОКОЮВАТИ!

2) Блокувати силами міліції та ЗСУ основні транспортні магістралі із Криму та із зон дислокації військ у Росії. Ніякої стрільби. Просто стоїмо із грізним виглядом. Кожному КПП, кожній частині придавати якомога більше журналістів, бажано інозмених.

3) Під виглядом боротьби із тероризмом фільтрувати пасажирський потік на кордоні із Росією - "антифашистів" у Харків завезли саме із Росії.

4) Оголосити часткову мобілізацію військовозобов"язаних - найближчий резерв. Перевести із кадрованого на бойовий штатний розпис частини, в першу чергу, моторизованих та аеромобільних військ. Оголосити набір неслуживших добровольців на курси молодого бійця. Владі треба показати, що вона має яйця.

Людям:

Все, про що було сказано - гіпотеза. Так, вона чимдалі тим більше підтверджується, проте готовим треба бути до всього. Тому:

1) правило № 1 - без паніки! Паніка породжує поразку. Панікерів б"ємо в писок, як мінімум - публічно засуджуємо.

2) беремо за приклад Ізраїль, країну, яка постійно і незмінно успішно воює - на час війни критика уряду НЕГЛАСНО ЗАБОРОНЕНА!

3) самоорганізуймося. На базі самооборони та патрульних груп створюємо парамілітарні патріотичні гуртки, де будемо вивчати будову та експлуатацію стрілецької зброї - хоча б на прикладі мисливських карабінів (суть-то майже та сама), особливості партизанської тактики



gaydamaky-kozackyy-zaporizkyymarshkozackapohidna.mp3

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

І Вакула, і Смалець мають рацію!

Коментарі

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

альтернативна думка: московія цими діями дискредитувала свою державу, не занадто висока ціна для відходу України до ЄС? Думаю московія хоче скористатися слабкістю України і відкусити території зі значною часткою проросійського населення, але і відкусити всю Україну вона не проти.

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

Потрібні чисельні звернення до російського народу, до всіх російських організацій. З переліком і викриттям брехні роспропаганди. З підкресленням політики нейтралітету України. З обмалюванням близьких втрат (політичних, економічних, моральних) для росіян від цієї "заварухи". З обмалюванням реальних внутрішніх проблем, в які і повинна вкладати гроші їхня влада.
Зі спонуканням створити влив на владу, для їхнього же спасіння.

VAKULA

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Ну давайте, вперед репосьте у себе на сторінках соц. мережах нижче наведені публікації..
Украинские военные в Перевальном в случае штурма "будут стоять насмерть"
В Украине 2 марта в 8:00 началась всеобщая мобилизация

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Скажіть а із цією публікацію на НО, я часом не перетнув прутика??
Пророссийские боевики делят сумку с деньгами в Луганске. ФОТОрепортаж

Зображення користувача Андрій Гончаренко.
0
Ще не підтримано

Перекласти на зрозумілу мову релігія не дозволила? :)

Зірковий корабель серед зірок золотистих надає Землі і Людям стрімке спонукання до руху.

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Орій Радісний каже:
Перекласти на зрозумілу мову релігія не дозволила? :)

Ратше солідарність до тих хто невідає українською))

Зображення користувача Андрій Гончаренко.
0
Ще не підтримано

Хай російськомовні солідарують до нас. Не вподобуйтесь :)

Зірковий корабель серед зірок золотистих надає Землі і Людям стрімке спонукання до руху.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Є і такі: "Что пишут жители Крыма в соцсетях?"

Це щось схоже на зведення, "як люди зустрічають совєцькі війська" )))

Як вам здається?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Доктор Смалець.
0
Ще не підтримано

Підтримую думки п. Вакули, з доповненнями. Відверту брехню рос. ЗМІ, безумовно, необхідно викривати при кожній нагоді, але не розпорошуючись на всі фейки, які вже свою справу зробили, а масово тиражуючи найочевидніші і найабсурдніші рос. відеоляпи з відповідними коментарями. Наробити десяток роликів і постійно крутити їх в перервах між новинами замість реклами.

А в тому ефірному часі, що залишається, краще рекламувати не пиво, а товари парамілітарного ширвжитку захисного призначення: бронежилети, каски, камуфляжний одяг тощо. Впевнений, що швидко знайдуться підприємці, які почнуть робити цю корисну справу, та ще й із зиском для себе.

Нам слід терміново оговтатись від шоку і організувати превентивні інформаційні удари. Справді, перше, що приходить в голову - це короткі окремі відеозвернення відомих публічних людей України (але не політиків) до "братнього" народу. Мене дуже дивує, що до цього часу ні О.Скрипка, ні С.Вакарчук, ні всякі там популярні в московії сердючки, поплавські і гордони цього не зробили і не розповсюдили в мережі.

Такі звернення повинні "вишибати сльозу" з носа рос. обивателя і навіювати йому пацифістські настрої, витісняючи (хоча би частково) звичні імперські. Упор треба робити не на нашому "бандерівсько-фашистському" прагненню до свободи (вівцям таке не поясниш), а лиш на відновленні звичайної справедливості, грубо попранної мерзотником Януковичем. (Росіяни дуже чутливі до "невинно пострадавших", тим більше, бувших "младших братьев"). Звичайно, що русский цар майже не винуватий, бо йому, як завжди, неправильно доповіли - гадаю, що цей примітивний шаблон у них досі працює.

Для підняття власного бойового духу я б поширював у соцмережах новини у стилі Майкла Щура:
http://www.youtube.com/watch?v=1f5pcGgKxRk&feature=em-subs_digest
Також, вже на черзі написання листа українських морпехів російському султану, за загальновідомим історичних зразком. На цій ділянці східного фронту ми маємо переважаючі сили над їхніми петросянами. Це навіть по мові помітно: московіти "хохочут", лякливо прикриваючи рот ладошкою, а козаки громоподібно і переможно "ре-го-чуть" навіть перед лицем смерті.

Якщо серед гравців є фахівці, хотілося б дізнатися про технічну можливість трансляції на Крим відключених там телеканалів альтернативними способами, наприклад, з плаваючих засобів турецького морського флоту? Це ж не буде розглядатись Кремлем, як збройна провокація, га?

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Пане Докторе, прошу опублікувати ці пропозиції у себе в блозі, а ми їх поширимо в мережах.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

Простим ключиком від задурювання агітацією є правило симетрії. Потрібно часто підкреслювати симетричні порівняння, щоб вивітрити з голови меншовартість українства.
Наприклад: в Україні, особливо в Криму, зараз багато росіян і вони вимагають офіційної мови, не хочуть вчити братську мову. Але ж на Кубані - українці вивчили російську. Хай і в Україні вчать всі братню державну українську мову.
Хочете "справедливий" закон про мови - добре, робіть автономію на Кубані та Ставропіллі, з симетричним законом про мови там. Робіть їм українське телебачення, а ми в себе до того закону додамо обмеження російської літератури в продажу пропорційно до відсотку етнічно російського населення. Так само і телебачення такого як зараз російськомовні не побачать - геть русифікованого. Заборонити на телебаченні будь-яку образливу для українців інформацію, тим більше сепаратиську. Всюди цензуру - таку саму як у росіян, симетрично.
Крим - це ж територія не етнічна, а завойована росіянами через такі самі інтриги як і зараз, тобто, вона штучно заселена росіянами замість знищених татар та українців. Це був злочин, чи не треба за нього відповідати? Чому? Покористувалися та довели до банкрутства у 40х роках. Крим природно сполучається з Україною географічно, економічно етнічно.
Телебачення - чому в нас є російські канали, а в Росії нема українських - забороняти нам російське телебачення? Своє телебачення - скільки відсотків у себе зробите українського ефіру - стільки відсотків і ми зробимо у себе російського. Це не для того, щоб добитися чогось на російській території, а щоб інформаційно захистити свою територію від сепаратизму, так як ви боретеся із сепаратизмом на етнічно українській Кубані.
Хочете поваги до себе, то поважайте українців, хоча б на їх землі. Не ображайте пам’ятниками катам тих, хто від них постраждав. Ми ж не наполягаємо на будівництві в росії пам’яток Бандерівцям, хоча вони вам нічого поганого не робили, тільки боронилися.
В такому приблизно напрямку, по-братньому.

VAKULA

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

І Вакула, і Смалець мають рацію!

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

Для російсько - українських відносин треба оголосити "політику симетрії", (рівноправної дружби) на державному рівні.
Підкреслювати, що русифікація (того ж Криму) є наслідком злочинів імперії. Тому потребує розуміння і заходів по відновленню української культури.
Ухвалити ряд аналогічних російським законів у плані пропаганди сепаратизму.
Симетрично до російського переліку екстреміської літератури створити український. Бо там в них скоро будуть українські підручники.

Доки росіяни будуть упевнені, що "українці - це невдячні халявщики", доти важко буде з ними спілкуватися "на рівних", навіть, з обрусілими українцями.

Для агітації російськомовного населення найважливішим буде статистика, цифри. Треба показувати, які перспективи від самоврядування, незалежності та боротьби з корупцією: сланцевий газ, причорноморський шельф - це все ми давно вже повинні були добувати, а не сидіти в Тюмені і добувати нафту росіянам. Що США повністю забезпечені своїм сланцевим газом. Це ж величезні гроші в економіку.
Показати маштаби викачки за кордон коштів, які тепер будемо повертати в економіку України.

Оголосити таку економічну програму, щоб пам’ятали про потенціал України всі, незалежно від мови. Як Путін збирав своїх олігархів, щоб вони "зкинулися" для економіки, так і наші олігархи повинні внести вагомий внесок у економіку, тоді не треба буде займів іноземних. Ще розпродати населенню зброю - теж гроші немалі (забезпечившись суворими законами про незаконне використання зброї).
Гучно оголошене спрощене та знижене оподаткування середнього та малого бізнесу - одне це переверне все догори дриґом, змінить усю "коньюктуру"!
Гасло - розквіт близько, долучайтеся до розбудови!

VAKULA

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Хоч ваш коментар написаний рік тому він не втратив актуальності.Згодна з вами МОЛОДЕЦЬ Вакула .Прошу вибачення що з запізненням прочитала не мала доступу до інтернету.

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

Яким би прикрим не було б поширення розбратніх настроїв серед жителів Криму та й того ж самого Донбасу, що на руку сепаратистам, даваймо проникнемося співчуттям до них та до їх майбутнього, бо наші долі пов’язані.
Схоже, Росія хоче дочекатися близького референдуму та проконтролювати результат.
Якщо до цього часу весь народ Криму вийде на вулиці за єдність України, то ніхто не наважиться воювати. Треба донести до народу 2 порівняльних "бізнес-плана" (російською мовою у 2-х варіантах: стисло і розлого). "Український вибір" та "Російський вибір".
Через усі можливості ЗМІ. Короткі викладки, зрозумілі докази, який план дає достойніше життя.
До "Російського вибору":
- Як живеться росіянам у схожих південних областях, чи краще? Хто і як буде постачати у Крим енергію, воду, харчі? Чи є гарантії від репресій? А від етнічних змін? Який світогляд буде у ваших дітей та у вас самих (у відношенні до України та до всього світу)? Як будуть до вас ставитися російські? Чи хочете розділити економічні проблеми Росії від втрат по продажу газу та нафти, які зростають? Від китайської хвилі та боротьби за Далекий Схід? Від необхідності воювати на Кавказі? Від перетворення Таврії на Кавказ? Чи взмозі Росія виконати гарні обіцянки хоч на цей раз? Чи втримаєте російський рубль у стані ізоляції?
До "Українського вибору":
- Нейтралітет, самоврядування, газова незалежність через диверсифікацію та сланцевий газ, своя нафта із шельфа. Розділення гілок влади, - це головне. Озвучити приблизну суму щорічних корупційних збитків, яка буде тепер працювати на економіку. Відміна податків на малий бізнес (і як це можливо) та інше.. Наголосити і на емоційному під’йомі, який станеться при свідомому "воз’єднанні" України. Усі українці будуть у Криму відпочивати, та й росіянам все одно буде цікаво приїхати. Зацікавлені европейці теж приїдуть, після такої реклами. Ворожнечі з росіянами у вас не буде, тільки поважатимуть. Головне - не буде війни.

VAKULA

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Почалися РЕТРО-публікації статей дворічної давності. Вони цінні тим, що дають можливість оцінити власні ілюзії. Два роки тому я вважав, що Росія не посміє захопити Крим, а Захід не дасть цього зробити - отаку, признаюся, мав я ілюзію.