Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 3

Дайте Путіну можливість для відступу

Спецтема:

Путін “вляпався” з кримською авантюрою. Події йдуть явно не за планом, але зупинитись без істотних втрат він не може. Допоможімо Путіну зробити вибір на користь закінчення цієї авантюри: даймо йому можливість відступити без пострілів і зберегти обличчя в Росії.

Чому Путін почав кримську авантюру? Чи йому потрібен той Крим? Крим уже приносить Росії великі збитки, а принесе ще більше. Проте тут Росія на збитки не звертатиме уваги, бо Крим є для Росії такою собі “священною коровою”. Кремлівська пропаганда так довго переконувала росіян, що Крим — то “исконно русская земля” і кримчани практично поголовно мріють стати частиною Росії — що переконати росіян в зворотному практично неможливо. Проте не це головна причина поспішного вводу військ у Крим.

Просто у своїх страшних снах Путін бачить “втечу” України на Захід, вступ у НАТО і появу десь під Харковом ракет, націлених на Москву. І прихід до влади в Україні нового керівництва сприймається в Москві саме як “марш-кидок України на Захід” — разом зі всіма тими страшилками, якими Москва сама себе лякає.

Кримська авантюра — це відчайдушна спроба силового тиску на нове українське керівництво, щоби хоч якось призупинити цей процес.

Зараз Путін у пастці. Реакція українських військових в Криму, українського суспільства, кримчан, світового співтовариства — явно не такі, на які він розраховував. Продовження авантюри — це величезні втрати: економічні, політичні тощо. Про це вже багато написано, повторюватись не буду. А відступити і визнати поразку він не може — цього йому не пробачить російське суспільство. Адже “крутий альфа-самець” виявиться “слабаком” - тоді чому він має бути Президентом.

А давайте допоможемо Путіну зробити вибір на користь закінчення цієї авантюри і дамо йому можливість відступити без пострілів і зберегти своє обличчя в Росії.

Пропоную таку формулу:

— Росія виводить свої війська з Криму, а Україна ухвалює закон про державний нейтралітет, чим бере на себе зобов’язання не вступати у будь-які військові блоки. Як і в Будапештському меморандумі країни “ядерного клубу” беруть на себе зобов’язання бути гарантами українського нейтралітету.

У себе в Росії Путін зможе дути у фанфари і говорити про те, що він такий крутий переможець і примусив такі Україну відмовитись від вступу в НАТО.

Ну а ми повинні розуміти, що нейтралітет — це не “підняття лапок до гори”. Про переваги нейтралітету раджу прочитати оцю статтю. Тут лише зверну увагу на такі моменти:

1. Нейтралітет передбачає ПОВНЕ виведення всіх іноземних військ з України. Тобто, денонсування “Харківських угод” і повернення до формули повного виведення Чорноморського флоту Росії з України до 28 травня 2017 року.

2. Нейтралітет передбачає створення потужної системи оборони, зокрема армії за моделлю, подібною до швейцарської.

3. Нейтралітет передбачає розвиток системи підготовки поза армією, зокрема, заохочення страйкболу, розвиток масового спортивного руху, підтримку “шкіл виживання”, масову підготовку (починаючи ще зі школи) з надання першої долікарняної допомоги тощо.

4. Нейтралітет передбачає створення власного сучасного озброєння 5 покоління (високоточних компактних носіїв, систем навігації, засобів смертельної та несмертельної дії, компактних систем виведення з ладу інфраструктури тощо). Державна стимуляція розквіту аерокосмічного і ракетного комплексів тощо.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Денонсації Харківських угод разом з відмовою від вступу до ЄС - гарна пропозиція.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Варто розуміти, що при ескалації конфлікту втрати будуть не тільки політичні, економічні, але й військові. Чи бажають громадяни федерації смерті своїм дітям і братам, чи готові до лікування поранених?
Є така думка, що Путін насправді бета-самець, котрий дуже вміло копіює дії Андропова, але чи зуміє він підлаштуватись під спосіб ведення політики, як у Горбачова?
Вимагаймо від українського парламенту денонсації Харківських угод разом з відмовою вступу до ЄС!!!

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Денонсації Харківських угод разом з відмовою від вступу до ЄС - гарна пропозиція.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

Дуже чітко, аргументовано, правильно.
А заклик: "Давайте допоможемо Путіну!", - просто суперовий!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Пес котрий вкусив один раз вкусить і у майбутньому.Росія буде усіма можливими способами мішати розвитку України.Можливості у неї просто величезні.Швейцарська модель оборони для України не дієва.Перестаньте літати під хмарами.Потрібно відштовхуватись від того,а що насправді потрібно Путіну від України? Дякую..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Явсе Світ, пес який лиш гавкає буде і далі гавкати аж в притул до кусання, якщо його одразу не поставити на місце.. Тому у даному випадку якщо Україна дійсно дасть Путі відступити, то Україна тоді проявить свою вправну Майстерність у веденні інтелуктуального бою, з яким вим можете дізнатися ось у цій публікації Мистецтво інтелектуального бою
Що у свою чергу зараз і відбувається з боку рашистів у Криму які всіма способами намагються українців так би мовити попустити на психологічному рівні.. одним словом почитайте ту публікацію, і вже потім відпишіть яка у вас після того сі залишилася думка по відношенню щодо цієї статті..

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Прочитав вашу роботу.Дякую.Про его не згоден.Решта має сенс на рівні відносин між людьми на побутовому рівні.Ситуація в Криму не проста тому,що її заварили йолупи,які не вивчили все до кінця.Радники у Путіна нікудишні.Він зараз хоче зберегти "лице" серед росіян.Можна дати йому таку можливість.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Людимир Головань.
0
Ще не підтримано

Хай буде!

Будьмо!

Зображення користувача Сергій Середина.
0
Ще не підтримано

Олександр Турчинов відмовився легалізувати скасування мовного закону. Рада створила комісію для підготовки закону про мови.
Верховна Рада сьомого скликання почала свою роботу
12.12.12
які слова мають метрику 12 ?
ось, наприклад,
12=русский=великий=могучий=корабль (рос)
Сьома Рада спочатку відмінила закон про мови.
Потім Турчинов наклав вето на закон про відміну.
Що далі?
Я за те, щоб замість російських військових кораблів
в Україні залишился "русский великий могучий корабль" тобто мова.
А військовою базою було б мирне російськомовне населення південного сходу і Криму, а не база чорноморського флоту в Севастополі.
Швейцарська модель багатомовна.

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

Чи не є "русский великий могучий корабль" оплотом сепаратизму та зубожіння?
Якби ж він довів, що можливий позитивний вид існування "русский великий могучий корабль" в Україні, я тільки був би "ЗА".
Тепер, після голодоморів та інших заходів по русифікації, жителі сходу радіють російськомовності. Виходить, добре, що були репресії, бо без них Україна була б україномовною. Тому потрібно берегти пам’ятники Лєніну, як символ. Чомусь рускій мір так поводиться, наче все було навпаки. Наче, не чекісти перевдягалися у бандерівців, та знищували мирне населення, а, наче, бандерівці їздили по рязанським лісам, перевдягнені у чекістів, та різали людей.
Не може бути порівняння із законом про мови у, наприклад, Бельгії, де не було нашого геноциду. Тим більше, що і там є подібні проблеми, тільки незрівняно м’якші. Там французи - "халявщікі", соціалісти, голосують за усілякі дотації, а голандці - "куркулі", і мало безробітних.
Я за те щоб "русский великий могучий корабль" виправив злочини минулого і не загрожував у майбутньому.

VAKULA

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Українській мові - статус державної на всій території Московської федерації!

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Відверто кажучи, не розумію, чому українські ЗС не чинять опору загарбникам?
За такою логікою виходить, що до нас може прийти будь-який загарбник, а наші ЗС, що вони є, що їх немає. Абсолютно не зрозуміло!

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Людимир Головань.
0
Ще не підтримано

Є щонайменше три рівні цього конфлікту. Політичний рівень - вторгнення однієї держави на терени іншої. Військовий рівень - це як гра "Зарница" одна команда проти другої. Третій рівень особистий. На першому рівні ще багато незрозумілого, політики ще напрацьовують діалог. На другому рівні - Українські збройні сили програли (до речі, порівняння з грою доречне - крові не було). А от на особистому рівні... За виключенням одного зрадника - українці виграли набагато більше, ніж росіяни. Самоусвідомлення, честь, вірність присязі. не зважаючи на погрози. Воїни мають вміти програвати теж. З гідністю. Тоді перемога буде цінніша.

Будьмо!

Зображення користувача Яра Воля.
0
Ще не підтримано

"в Будапештському меморандумі країни “ядерного клубу” беруть на себе зобов’язання бути гарантами українського нейтралітету":

У сьогоднішній прес-конф. Путін заявив, що оскільки Україна, після революції (переворотом), є ӀНША ДЕРЖАВА,
то Будапештський меморандум уже не діє...

От вам і переговори з Кремлем!

Яра Воля

Зображення користувача Яра Воля.
0
Ще не підтримано

Так що нам спершу треба дійсно добряче попрацювати над народньою дипломатією https://www.ar25.org/article/za-neytralnu-ukrayinu-pochynayemo-narodnu-dyplomatiyu.html !!!

Яра Воля

Зображення користувача Оксана Лутчин.
0
Ще не підтримано

Добра пропозиція — дати можливість Путіну “відступити без пострілів”. Дай, Боже, нам ще терпіння та спромоги позбутися цієї авантюри саме таким шляхом.
Зауваги:
“А давайте допоможемо Путіну зробити вибір на користь закінчення цієї авантюри і дамо йому можливість відступити” - Допоможімо Путіну зробити вибір на користь закінчення цієї авантюри і даймо йому можливість відступити...
“Як і в Будапештському меморандумі країни “ядерного клубу” беруть на себе “- Як і в Будапештському меморандумі, країни “ядерного клубу” беруть на себе...
“зокрема, заохочення страйкболу, розвиток масового спортивного руху”- зокрема заохочення до страйкболу, розвиток масового спортивного руху...
Дякую, Володимире.

Творімо разом мову Сенсар!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Проводити нейтральну політику є правильною ідеєю. Проте з такою машиною як Росія це нереально. На мою думку слід попрацювати над ідеєю створення нового міждержавного союзу. Основою такого союзу повинні стати Україна, Польща, Білорусь, Прибалтійські країни. От тоді Росія змушена буде рахуватися, бо перевага буде не на її боці.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

З 50-мільйонною озброєною до зубів українською "Швейцарією" будуть рахуватися всі. А якщо вона об’єднає навколо себе регіональний союз - то тим більше.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Щиро поважаю вашу думку Миро Продум. Навіть Адольф Гітлер не захоплював Швейцарії.Видно ця країна має особливий статус.З цього випливає і оборонна стратегія Швейцарії.Географічно знаходячись у середині між країнами НАТО,які не мають територіальних зазіхань до неї, можна гратись у різні види оборони..До України усі сусіди, крім Молдови і Білорусь, мають якісь запитання до кордонів.Тому на мою думку для України підійде ізраїльський вид агресивної оборони із залученням могутніх союзників..Кількість озброєних селян в умовах сучасної війни не буде великою перевагою.Війна буде вестись із дистанційним керуванням техніки із залученням психотропної зброї і космічного простору.Дякую..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Пане Володимире, заклик ваш хороший, але абсолютно нереальний. Це заклик до вовків, щоб забули про м"ясо і іли траву. Я навіть не знаю, коли вовків вдасться приручити, щоб вони служили людям, як собаки. Чи можна вийти з НАТО? Можна - це колись була зробила Франція. Чи можна вийти з ЄС? А хто цьому буде заважати. Путін рахується лише з СИЛОЮ. Чи посміла б Росія на нас нападати, якби ми там були? Ніколи! А вийти звідти ми завжди зможемо, коли станемо на Силі і матимемо Дух. хай буде!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Хто знає. Багато чого що зараз є доконаним фактом ще вчора було нереальним. Проте важливо обговорити доцільність, а потім шляхи досягнення. Я в Кракові пропагую цю ідею і маю багато однодумців серед польської інтелігенції.

Зображення користувача Тур Ярий.
0
Ще не підтримано

Джерело зла (Кремль) за будь-яких обставин не хоче бачити Україну поза своїм впливом. Нейтралітет України передбачає відсутність впливу Кремля на Україну, що є неприйнятним для Путіна. Отже, такий нейтралітет може бути проголошений лише за потреби українського соціуму у збереженні внутрішньої і зовнішньої свободи, яка буде підкріплена відповідною обороноздатністю. На догоду Кремлю цього робити не можна, це буде провокувати його до активних силових дій.
Оскільки південь та схід України були пасивні під час революції то сьогоднішні обставини виникли для активації українського коду в цих регіонах. Ці обставини нас виштовхують на вищий рівень гри. Антикримінальне повстання на Майдані переросло у протистояння цивілізаційне. Все відбудеться за нашої участі але за "сценарієм" про який ніхто не знає. Ролей вистачить для всіх. Хай буде.

Все тільки починається!

Зображення користувача Дзвінка Сопілкарка.
0
Ще не підтримано

Давайте краще подумаємо, як допомогти братньому російському Народові звільнитися від пут Путіна (даруйте за каламбур).
Чим довше затягнеться протистояння в Криму, тим краще і для нас і для росіян. Бо щодня все більша кількість людей прокидається. Просто все має дійти до критичної точки. Як в ефекті сотої мавпи.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Млявість Заходу заохочує Росію анексувати спочатку Крим, а потім захопити Київ з чернігівського напрямку. Від Києва до кордону за Черніговом близько 200 км - це 1 день танкового переходу. Треба найперш захищати цей напрямок. Хай буде!

Зображення користувача Віталій Прозорий.
0
Ще не підтримано

Пишу тут, тому що згоден з Вашою позицією, але звертаюсь до всіх і, насамперед, до журналістів.

Звертаюсь до спеціалістів письмового слова. Прошу окультурити і донести до людей думку за допомогою коротенького нарису про правильне формулювання.

На часі ефір заповнений патріотичними фразами типу:
"Я повинен захистити... І я готовий до смерті, за мене моляться щодня."
"Ми готові померти захищаючи Батьківщину."

Але, потрібно звернути увагу і підказати необхідність правильного позитивного формулювання на кшталт:
"Ми повинні захищати свою землю задля подальшої її розбудові для наших дітей. Для цього ми зобов'язані ЖИТИ на щастя наших близьких."

Один із прикладів формулювання, промова Максимуса перед боєм (початок фільму "Гладіатор"):

"Патриції!
За три тижні я збиратиму урожай на своїй ниві.
Уявіть де будете ви.
І це також здійсниться!

Тримати шеренгу! Від мене не відставати!
Якщо відчуєте, що самотньо скачете зеленими полями на зустріч Сонцю - не хвилюйтеся і не просіться до раю - ви вже там.
Браття, що зробимо за життя - озветься у вічності!"
(фільм "Гладіатор" http://www.ex.ua/830824?r=82470 )

Хай Буде!

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Пане Анатолію, а навіщо нарікати на Захід. Навіщо йому рвати задницю, якщо українці чи пак наше керівництво мляво реагує на агресію. Чому ми повинні сподіватися, що хтось нас захистить, а самі сидіти і нічого не робити. Питання риторичне.

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

НАТО нападе тільки в тому випадку, коли Москва буде вкрай виснаженою і не здатною захищатись. Але санкції можуть застосувати і дестабілізувати ситуацію всередині теж можуть.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

В тому то і біда - захищати нема кому. Наш ректор Львівської політехніки збирає пожертви на підтримку армії. Питання навіщо я платив стільки років податок щоб армія була абсолютно нездатною ні на що. Тепер ще й пожертви, краще вже Правому Сектору перерахувати. Сьогодні один з них сказав, що йде відстріл членів Правого Сектору та їх родин. Все відбувається тихо без зайвого галасу. От вам простір пригод.

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

Панове рейтинг Путіна за останні дні в РФ зріс до 67% такого не було багато років інформація від Карл Волох (блогер і бізнесмен сьогодні виступив на тівіай). Тому не тіште себе ілюзіями щодо братнього російського народу і нейтралітету. Росія - країна, яка ставиться до України вороже і завжди буде хотіти загарбати нас. Я б навіть сказав що нейтралітет є для України можливістю в майбутньому бути загарбаною братнім російським народом, оскільки закон про зброю теперішня влада ніколи не прийме, а швейцарська модель вимагає величезні кошти на своє утримання, вже не кажучи про те, що нашу армію потрібно переозброїти та оснастити сучасною зброєю. відео

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Дуже позитивне і життєрадісне інтерв’ю Карла Волоха. Рекомендую!

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Андрій Гончаренко.
0
Ще не підтримано

Лінк на відео - заблоковано.

Зірковий корабель серед зірок золотистих надає Землі і Людям стрімке спонукання до руху.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Після відкриття сторінки її треба перевантажити - з’явиться відео.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Про ПОЗИТИВНІ формулювання гарно написв п. Радісний. Підтримую!

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

Стосовно збереження обличчя...
Згадую як школярем молодших класів дивився кіно про Штірліца. Дуже потішив мене наступний діалог.
- А Кьостринг?
- Кьостринг? У нього замість голови задниця!

І от як в такому випадку зберегти обличчя?
Жарт.

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

Треба об’явити мораторій, чи відстрочку, на 5 років! Референдум по Криму через 5 років! Скласти 5-річний план реформ, і засукати рукава! Щоб показати Криму та всім, який характер реформ буде на Україні! А тоді вже ніякий Крим не захоче відокремлюватися, бо рівень життя там буде відчутно вище ніж у росіян, та ще й подальші перспективи будуть видніші. І для росіян є можливість спокійно забратися зараз.
Тут ще й логіка така - якщо ви впевнені у своїй економіці, то покидаєте Крим і через 5 років він - ваш! От хай і задумаються там у них, чи потрібна їм така їхня економіка. Та хай змагаються з нами економічно.

VAKULA

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Вчора у Шустера вперше наш дипломат Чалий запропонував публіці ідею ПОСТІЙНОГО НЕЙТРАЛІТЕТУ України ( як Фінляндії, як Австрії). Якби Путін хотів цього ж, то давно б вже запропонував. Не хоче і, навряд, чи буде пропонувати.

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Анатолій Висота wrote:
Вчора у Шустера вперше наш дипломат Чалий запропонував публіці ідею ПОСТІЙНОГО НЕЙТРАЛІТЕТУ України ( як Фінляндії, як Австрії). Якби Путін хотів цього ж, то давно б вже запропонував. Не хоче і, навряд, чи буде пропонувати.

Москва розірвала дипломатичні стосунки з Києвом. Час перемовин скінчився.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Ще не розірвала остаточно. Просто дипвідносини на точці замерзання.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Добре, що Чалий озвучив ідею нейтралітету! Торгівля почалася!

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Щербина.
0
Ще не підтримано

А от дехто дуже хоче, щоб Україна втягнулась у "гарячу війну". І ці "дехто" знаходяться у Москві
http://nuina.net/otchet-o-razhovore-prezydenta-obamy-s-putynym-rossyy/

Творю, отже існую.

Зображення користувача Доктор Смалець.
0
Ще не підтримано

Можна зняти багато зовнішніх питань і зачіпок, прийнявши закон про російську мову в якості другої державної. Ситуація зараз змінилась таким чином, що це вже не має для нас ніякого значення - двомовність чи одномовність. Розпочалось народження нації, і дитя незабаром само заговорить рідною мовою, попри будь-які писані закони.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

І я про це думав і в результаті дійшов до такого ж висновку: "дитя незабаром само заговорить рідною мовою, попри будь-які писані закони." РаДіємо!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Якщо вводити двомовність, то всю державну документацію доведеться дублювати російською мовою. Це великий клопіт, кому воно треба.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Проблеми мовного розуміння не було. Цей "клопіт" створили на рівному місці задля розділення країни. На цьому зіграли гарно. Ми це побачили. Зараз маємо проблему спекуляції "мовною темою". Тому, це те ж, що й з нейтралітетом держави: "хочете? То беріть на себе відповідальність за регіональні мови і за цілісність держави."
Так, погоджуюся з вами на рахунок двомовності. Не двомовність, але як регіональна, думаю, може бути... поки народжене дитя заговорить рідною мовою. А для цього його (дитя-націю) навчаймо: любові до рідної мови, правопису, престижу володіння рідною мовою, краси літературної мови тощо. Ми вже багато робимо в цьому напрямку - Творимо мову Сенсар!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

спочатку відновіть українську мову потім вводьте все що забажаєте...

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!