Зображення користувача Миро Продум.
Миро Продум
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Катеринчук пропонує легалізувати усю зброю, яка є на руках у населення

Категорія:

Народний депутат України Микола Катеринчук запропонував новій владі якнайшвидше прийняти декілька постанов, які повинні забезпечити Україні перемогу над Росією. Він вважає, що під час революції український народ має взяти справу у свої руки та організувати опір російській агресії.

“Перша постанова — про визнання легальною усієї зброї, яка є на руках у населення, за винятком тієї, яка фігурує у кримінальних справах, а також про вільний продаж зброї населенню. Це дозволить надати кожному громадянину України придбати зброю без жодних дозволів, лише на основі паспорту, оскільки очевидно, що на формальні процедури просто нема часу і ресурсів. Уся придбана зброя може бути зареєстрована уже після нормування ситуації”, — пропонує політик. 

Нагадаємо, що рік тому Микола Катеринчук запропонував поправку до Кримінального кодексу України, яка пропонує дозволити людям захистити себе, сім'ю і своїх близьких виключно у власному будинку, використовуючи вогнепальну зброю.

"Ця поправка з'явилася після Врадіївських подій, після спілкування з людьми, які відчувають себе незахищеними, і говорять про те, що їх нікому захистити в цій країні", - повідомив Микола Катеринчук.

За словами автора, законопроект був написаний з використанням досвіду країн-лідерів з захисту прав і свобод людини. В основу його лягла доктрину США і Великобританії "Castle law", що значить "Мій дім - моя фортеця".

"Скептики кажуть, що у разі схвалення поправки у нас буде Дикий Захід. Я хочу сказати, що у нас сьогодні вбивства на побутовому ґрунті без вогнепальної зброї, за допомогою ножа тощо, куди більш поширене явище в порівнянні з замовними вбивствами", - вважає Катеринчук.

Також він перерахував кілька обов'язкових пунктів юридичної практики США і Великобританії, які визначають чітку позицію з приводу можливостей використання зброї для самозахисту у власному будинку.

"По-перше, ніхто не ходить в гості без запрошень. По-друге, якщо використовується будь-який предмет для посягання на ваше життя, ви маєте право використовувати зброю. По-третє, люди проходять спеціальну підготовку і зброю вони повинні зберігати в спеціальному сейфі", - запевняє нардеп.

Політик переконаний, що ця поправка дозволить громадянам України відчувати себе захищеними. "Прийшов час відчути людям себе захищеними, і вільними громадянами. Адже громадянин, який не відчуває себе захищеним, перетворюється на раба, і всього боїться", - наголосив Катеринчук.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

підтримую, але "кровосісі" на це не підуть

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Коментарі

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

підтримую, але "кровосісі" на це не підуть

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Нарешті, треба дати чоловікам зброю! А жінки потім підключаться, коли чоловіки покажуть, як треба! Повертаймося до своїх національних коренів! Коли козак уходив на війну, його козачка обороняла свою територію. Таке треба і зараз. Українська жінка повстане, якщо їй дасть наказ або надішле месідж її чоловік. Так що, чоловіки, все залежить від вас!

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

Якщо продавати населенню зброю, то можна відчутно поповнити казну. Замість облігацій держзайму, котрими дурили народ при союзі.

VAKULA

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Катеринчук пропонує легалізувати усю зброю, яка є на руках у населення, і при цьому я так розумію, що вже всі забули про те що Тягнибок хоче дозволити українцям вільно володіти вогнепальною зброєю
Гадаю, що ще пройде зо два тижня і колись хтось інший заїкнеться про свій намір дати людям у руки вогнепалку, і всі його схвально підтримають, і чекатимуть ще зо два тижня на якусь нову особу яка теж заволає про зброю народу)))
Ах) як це з боку одначе виглядає кумедно))
Але тим не менш, як би там не було,а населення і без легітимності володіти зброєю, все одно буде закуповуватися вогнепалкою.. Тож хай буде!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Суть всякої влади - це НАСИЛЛЯ над більшістю народу. А тепер подумайте, чи чинна влада ухвалить вільно продавати вогнепальну зброю. Навіть в умовах війни Сталін на це не пішов. Я б дозволив мати вогнепальну зброю НАЦІОНАЛЬНО-СВІДОМИМ українцям. Нас зараз всього 5-10% на всю Україну. Донбас хай почекає.