Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Одеські журналісти оголосили бойкот російським колегам

Власкори  телеканалів «Інтер», «1 +1» , «ICTV» , 5 канал в Одесі, місцевий 7-й канал та фрілансери російського інтернет-каналу  LifeNews заявили, що більше не допомагатимуть російським колегам через порушення професійних стандартів. Про це одеському виданню «Откат» повідомив власкор телеканалу «Інтер » в Одесі Андрій Анастасов.

Українські журналісти і фрілансери заявили, що не ділитимуться контактами та не продаватимуть відеозаписи російським каналам. Бойкотувати російських колег українські медійники вирішили через систематичне порушення ЗМІ Росії стандартів журналістики.

«Одеські журналісти намагаються в міру своїх сил вплинути на «інформаційну війну». Після потужного наступу російських федеральних ЗМІ, які часто жертвують об'єктивністю на догоду пропагандистського ефекту, практично всі одеські видання і телеканали відмовилися співпрацювати з росіянами», - пише журналіст «Откат».

Анастасов заявив, що прийняв рішення про бойкот російських колег не як співробітник «Інтера», а як журналіст.

«Ми - одеські власкори всеукраїнських центральних каналів і кілька одеських каналів - домовилися: припиняємо співпрацювати з росіянами. Не будемо більше з ними ділитися контактами або передавати наше відео. Я прийняв для себе це рішення не як співробітник «Інтера», а як журналіст, людина, у якого є професійна етика», - сказав журналіст.

Також  власкор «Інтера» розповів, що вже почав відмовляти росіянам у коментарях для радіо.

«У понеділок мені дзвонили з московського радіо «Сіті.FM», просили , щоб я розповів у прямому ефірі про  «мітинги російської спільноти». Я відмовився, бо тиждень тому вони вже попросили мені розповісти про події в Одесі. Я потім послухав, як вони подали цю новину: перекрутили всі факти» - обурюється пан Анастасов.

Одеські журналісти Олександр Мілюков та Ірина Назарчук, які співпрацювали з російським телеканалом LifeNews, також вирішили припинити готувати репортажі для Росії.

«На знак протесту проти некоректного і спотвореного висвітлення подій в Україні російським каналом LifeNews ми, російськомовні одесити, Ірина Назарчук та Олександр Мілюков, припиняємо співпрацю з каналом в якості позаштатних кореспондентів», - написав Мілюков на своїй сторінці в Facebook.

Співробітники одеського 7-го накалу також активно бойкотують російських журналістів. 4 березня вони  відмовилися продати відео спроби штурму Одеської облдержадміністрації каналу «Вести Россия».

Нагадаємо, 3 березня керівники українських медіагруп звернулися у відкритому листі до керівників російських загальнонаціональних каналів із закликом бути об'єктивними. Лист до Костянтина Ернста («Первый канал»), Олега Добродєєва (ВДТРК) і Володимира Кулістікова (НТВ) підписали Ганна Безлюдна (Inter Media Group), Володимир Бородянський (StarLightMedia), Федір Огарков («Медіа Група Україна») і Олександр Ткаченко («1+1 медіа»). Того ж дня очільники російських телеканалів у відповідь на звернення керівників українських звернулися до колег з аналогічним закликом.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

Співробітники одеського 7-го накалу також активно бойкотують
тут помилка

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.

Коментарі

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

Співробітники одеського 7-го накалу також активно бойкотують
тут помилка

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.