Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Санкції проти банків Ротенбергів і Ковальчука викликали паніку серед чиновників і співробітників монополій

Спецтема:

Чиновники федеральних структур і співробітники природних монополій ризикують залишитися не тільки без травневих канікул, але і без своїх заощаджень. Міжнародні платіжні системи Visa і MasterCard перестали надавати послуги з проведення платіжних операцій СМП-банку, контрольованого братами Ротенбергами, а також Собінбанку, що входить до банківської групи «Росія», головним акціонером якого є Юрій Ковальчук. 

Сьогодні тримачі карткових рахунків в цих банках можуть лише знімати певні суми в рублях через банкомати, будь-які безготівкові розрахунки і валютні операції заблоковані. У представництвах банків не дають офіційних коментарів у зв'язку з виниклими проблемами. Клієнтам відповідають: «Ми ніяких обмежень не вводили». Неофіційно ситуація пов'язується з санкціями з боку США.

Нагадаємо, Американська влада 20 березня розширили список осіб, щодо яких вводяться санкції у зв'язку з подіями в Україні, включивши до нього, в тому числі, співвласника банку «Росія» Юрія Ковальчука і братів Ротенбергів. Їх включення до списку було обгрунтовано наближеністю до президента РФ Володимира Путіна. Зокрема, Ковальчук, на думку американської влади, є персональним банкіром великих російських чиновників, включаючи главу держави, уточнює агентство Прайм .

Більш того, в СМП-банку, банку «Россия» и Собінбанку тримають свої заощадження та через них отримують зарплати практично всі співробітники федеральних структур, а також великих корпорацій, в тому числі РЖД, Газпрому, нафтових компаній. Наприклад, в Челябінській області більшість підрозділів федеральних відомств і природних монополій протягом останніх 3 років перевели своїх співробітників із зарплатних програм в регіональних кредитних організаціях у вищеназвані банки. Аналогічні процеси відбувалися по всій Росії.

В результаті, сьогодні на рахунках цих установ скупчилися солідні суми як в рублях, так і у валюті. І якщо в рублях клієнти ще можуть забрати певні суми через банкомати, то доступ до своїх особистих валютних запасів вони втратили. Як довго триватиме ця ситуація, поки сказати важко: Рада Федерації тільки що прийняла Крим і Севастополь до складу РФ, Захід пригрозив «запресувати» Росію санкціями, а Держдума у відповідь пропонує заборонити в країні платіжні системи Visa і MasterCard.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Москалі бояться не погроз, а ДІЙ!

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Москалі бояться не погроз, а ДІЙ!