Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Сімох членів "Правого сектора" хочуть ліквідувати

25 березня в місті Рівне був убитий один з лідерів "Правого сектора" Олександр Музичко, також відомий як Сашко Білий. Кореспонденту Le Temps Борису Мабійару вдалося взяти інтерв'ю у Ігоря Мазура, лідера київського відділення ультраправої організації, друга і соратника Музичко.

"Ще й товариша по зброї, - додає до своєї характеристики співрозмовник видання. - Ми разом були в Чечні, на боці повстанців. Він - у прес-службі, а я відповідав за безпеку іноземних журналістів під час війни проти російської армії, в 1995 році".

Мазур бачить у вбивстві Музичко руку їхнього давнього ворога - Росії: "Два тижні тому Путін офіційно затвердив список з семи членів "Правого сектора", розшукуваних правосуддям за злочини в Чечні. Я також потрапив до списку , разом з нашим керівником Дмитро Ярошем. Саша теж там був. Ми ті, кого потрібно ліквідувати, нові вороги суспільства".

Що ж за організація "Правий сектор" і кому може знадобитися нападати на її учасників? - намагається зрозуміти автор статті.

На відміну від інших підрозділів, об'єднаних загальною назвою "бригади самооборони", "Правий сектор" культивує таємничість. Точна чисельність його учасників невідома. "Двадцять тисяч - і всі бійці", - стверджує Мазур. За іншими даними, активних учасників у "Правого сектора" не більше двох тисяч.

Ігор Мазур зі сміхом спростовує звинувачення в антисемітизмі і неонацизм . "Серед нас є євреї і мусульмани , - каже він. - Ми віддалилися від екстремістів". Однак, за його словами, київський уряд постійно влаштовує провокації, звинувачуючи їх у кожній намальованій свастиці, щоб позбутися незручної сили . "Ми нагадуємо владі про її зобов'язання . Ми найрішучіші на Майдані: виступаємо за жорстку політику щодо Росії в Криму. І проти корупції. Все це дратує" , - пояснює активіст.

Останні опитування показали, що зареєстрований 22 березня в якості політичної партії "Правий сектор" володіє слабкою електоральною вагою (його рейтинг нижче 3%), проте він все одно заважає. У першу чергу - уряду, який намагається затвердити свій авторитет, а також партії "Свобода", чий електорат він переманює на свій бік. Росія ж, навпаки, не зацікавлена ​​в припиненні діяльності праворадикалів: у такому випадку вона втратить головного виправдання своїх дій. "Вони хочуть нас спровокувати, змусити нас відповісти і знайти привід для нового вторгнення", - цитує Мазура Мабійар . "І це цілком може вийти, тому що " Правий сектор "щосили чистить зброю", - повідомляє кореспондент.

Минулого тижня Мазур святкував 41 -й день народження. Друг подарував йому гранату. "Щоб я не здався живим ", - пояснив сенс подарунка іменинник.

Переклад з російської наш, О.К.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Ех шкода буде втратити цих людей!((

Коментарі

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Ех шкода буде втратити цих людей!((

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Будуть жити герої!