Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 6
  • Переглядів: 6

"Ми з вами брати, але віддайте нам ще й Донецьк", - киянка отримала тисячі відгуків від росіян на свій вірш

Киянка 23-річна Анастасія Дмитрук написала вірш "Никогда мы не будем братьями" - щойно росіяни почали експансію Криму. Відео, на якому вона начитує свого вірша, дівчина  розмістила у мережі YouTube 2 березня.

"Ми з вами брати, але віддайте нам ще й Донецьк", - киянка отримала тисячі відгуків від росіян на свій вірш

 

Коли ти написала цей вірш?

- Ще в кінці лютого, відразу як росіяни почали окуповувати Крим. Воно просто підійшло вже до горла і написалося саме собою. Спочатку залишила вірш на сторінці Євромайдану". Адміністратори попросили мене записати відеоверсію. Сказали: так краще пошириться і сприйматиметься. У вірші я навіть не вказувала слова "Росія". Люди автоматично відгукнулися, бо на крадієві шапка горить.

Які відгуки отримала?

У перші години і дні масово мені у фейсбук приходили погрози від росіян. Присилали мені моторошно агресивні листи. З матами. З нецензурщиною: "Ты, тварь, нас еще увидищь". Мурашки ішли по шкірі. Я не читаю таких листів. Їх по 20 штук за пару годин приходило в перші дні. Я їх пачками видаляла. Це себе не поважати - сидіти читати все підряд. Одні москвичі писали "На вихідних збираємося їхати в Україну з компанією. Скільки українка коштує? 300 гривень вистачить?" А багато москвичів навпаки писали: "Приїзди ми тобі екскурсію проведемо", - "Так, кажу, дуже мені цікаво після погроз від росіян до вас їхати". - "Та у нас тут теж нормальні люди. Ми тебе будемо від своїх захищати". Писали: "Як так - ми не брати? Що це за брєд? Ми брати! І взагалі, верніть нам не тільки Крим, а й Донецьк". Багато пишуть. Що їх ображає мій вірш. "Нам образливо і боляче". - "Ви у нас відібрали Крим, - кажу. - Приперли свої війська. Як ви гадаєте, нам не боляче?" - "Ну жаль, жаль..." - так і розходимось. Багато дописувачів просто включила в чорний список.

Писали тобі росіяни, які думають інакше?

Зараз приходять уже більш адекватні листи. Багато росіян пишуть: "Правильно ви все написали. Ми теж проти війни, ніхто нас не питав. Миру вам. Ми пишаємося тим, як ви на Майдані відстоюєте свою свободу".

З Ростову-на-Дону пишуть, що мають багато родів в Україні і переживають на нас. Казала, що в своєму вірші звертаюся не до тих росіян, які виходять на марш миру, а до тих, які вводять до нас війська. Вірш - для тупої більшості росіян.

Від українців тільки підтримка, кажуть - ти написала те, що в нас усіх накипіло.

Як давно ти пишеш вірші?

Вірші пишу, починаючи з мого першого нерозділеного шкільного кохання, зі шкільної лави, коли мені було 12. На збірку ще не зібралось, та я дуже стараюсь Нещодавно мій вірш "Верните нам наше небо", який я написала 13 березня , відомий грузинський оперний співак і музикант Заза Заалішвілі поклав на музику. В результаті вийшла зворушлива, прониклива пісня про нашу з вами війну за гідність і незалежність. Гродянських вірішів маю вже 4-5. Але від цієї теми я вже втомилася. Втомилася знаходитися в умовах постійного стресу. Хочеться миру.

Ти готова знову поїхати в російський Крим?

- У Криму минулого року відпочивала двічі, подружилася з багатьма кримчанами. Але вже з ними тепер не можу знайти спільної мови. Живуть у своєму світі. Тепер навряд чи я поїду в цей Крим. Тому що це по-своєму пльювок у душу. Скільки Україна зробила для цього Криму, а кримчани так невдячно махнули рукою. Тим більше, що вони вимагають високі ціни за низький сервіс. Раніше їздила, бо це була Україна. Тепер - закордон. То краще я їхатиму за інший кордон.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
Стихи
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Цитата з вірша: "...Никогда мы не будем братьями!"

...І ніколи не були... Великороссы - це не русичі, не руські.
Зросійщені українці - от хто справжні росіяни, нащадки наших предків.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Цитата з вірша: "...Никогда мы не будем братьями!"

...І ніколи не були... Великороссы - це не русичі, не руські.
Зросійщені українці - от хто справжні росіяни, нащадки наших предків.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)