Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Рятуймо Україну, а не владу олігархів

Світ:

Нова влада лякає народ «банкрутством країни», фінансовою катастрофою. Пан Яценюк, в притаманному йому експресивному стилі, «відкриває» нам очі на те, що країна знаходиться на межі економічного і фінансового банкрутства. Він інформацією про фіскальний розрив в 289 млрд. гривень і закликами рятувати Україну від банкрутства, відволікає український народ від суті проблеми.
Давайте розберемося з цим «фіскальним розривом».

Яценюк пояснює, що цей розрив – це кошти, «яких не вистачає на виживання країни», фіскальний розрив показує «скільки не вистачає в країні коштів в 2014 році». Це помилка у розумінні цього терміну, адже фіскальний розрив показує скільки коштів не вистачає для забезпечення планових бюджетних витрат в 2014 році. Він показує скільки коштів не вистачає державному бюджету. 

За стан бюджету відповідає уряд, влада. Кому належить влада в Україні останні років десять? – Олігархату. І сьогодні теж. Був уряд Януковича. Майдан його прогнав. Влада залишилася в руках депутатів, більшість з яких є ставлениками олігархів. Практично їхня Верховна Рада обрала новий склад уряду. Тепер владу олігархів в уряді представляє новий Прем’єр-міністр п. Яценюк. Він інший ніж Азаров, - олігархи ті самі.

Оскільки моральна, політична, економічна відповідальність за стан бюджету лежить на владі олігархів, то фіскальний розрив в 289 млрд. гривень, який допустила їхня влада, демонструє повне, незаперечне, абсолютне банкрутство олігархату, а не країни. В країні гроші є, вони серед іншого і в руках тих, хто не платить податки, грабував і грабує бюджет, в руках олігархів і їхніх чиновників. Частина з цих грошей законна, частина квазізаконна, а частина – це вкрадені, за словами п.Яценюка. Але його уряд списку чиновників, яких треба перевірити на відповідність їхніх витрат їхнім доходам, чомусь нема, а в уряді Австрії, наприклад, є. Крім капіталу, в Україні є люди, які хочуть і вміють поставити діяльність різних підприємств, є люди зі знаннями і вміннями, які вміють працювати, є природні ресурси тому не країна банкрот, банкрот система управління країною, а саме олігархічна владна система.

Схоже, що час перебування в опозиції до владних наперсточників, перебування в контакті з ними не пройшло для опозиційних політиків безслідно. Більшість з них прийняли правила гри Партії регіонів, «навчилися домовлятися», згубили себе, втратила власне обличчя, що завжди передує політичному краху. 

Пан Яценюк, зі своєю програмою «порятунку країни», теж виступив у ролі наперсточника, прости Господи. Під ґвалт про банкрутство країни, про необхідність її порятунку він фактично коштом середнього класу і бідного населення прагне врятувати збанкрутілу владу олігархату. Вищий наперсточний пілотаж! Але Майдан на таке вже не ведеться. Папереднікі розвили, посилили суспільний імунітет до наперсточництва. 

Ще в 1988 році, за словами одного монаха, теперішній митрополит Черкаський Софроній говорив під час своїх проповідей: «Комуністи-богоборці навчили вас брехати і красти» - так він викривав пороки совків. Вони, ці пороки, склали суть людського наповнення комуністично-кримінальної влади попередніх років. Комсомольське покоління виявляється теж вражене цим пороком. А люди вже вивчили уроки, які дала їм влада за роки незалежності. Ось вони: бійся всякої неправди – це урок перший. Другий – не бійся ніякої правди. Правда робить людину і народ сильними, тому що довіра між людьми постає лише на правді, а довіра – це головний ресурс, якого потребує українське суспільство.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Сугоняко має рацію!

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Сугоняко має рацію!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Анатолій Висота каже:
...має рацію!

Колись "ходив" такий анекдот:
"- О! Пан має рацію!
- Та ні... Пан має кулемет. А рація - в сусіда."

Скоріше всього, вислів "мати рацію" походить від лат. Ratio — розум., тому "мати раціо" - "бути логічним, розумним у своїх судженнях".

Отже, "Сугоняко подає логічні, розумні судження (думки)".

Як каже пані Оксана: "Творімо разом мову сенсар".

Дякую, пане Анатолію!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)