Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Києві самооборона Майдана зірвала з'їзд суддів, скандуючи "Люстрація"

Спецтема:

Спочатку самооборонівці заблокували центральний вхід до будівлі Верховного суду України на вулиці Пилипа Орлика, а коли побачили, що учасники з'їзду заходять з іншого - заблокували і той вхід. Крім того, активісти зірвали металеву хвіртку і зайшли на територію Кловського палацу, де розміщується ВСУ, повідомив кореспондент УНІАН.

Судді залишили будівлю. Декілька представників самооборони пройшли у приміщення, щоб пересвідчитись, що в ньому нічого не відбувається. Ті ж, хто залишився у дворі, скандують: “Люстрація”.

Кількох суддів, які перебували в приміщенні, активісти випускають під вигуки “ганьба”, створивши для них коридор.

XII позачерговий з'їзд суддів України є нелегітимним, проте і скасувати його неможливо, сказав голова Ради суддів України Василь Онопенко. На з'їзді повинні переобрати Вищу кваліфікаційну комісію, Вищу раду юстиції, переобрати суддів Конституційного суду України за своєю квотою (квота - 6 чоловік, всього - 18 суддів), повідомляв раніше Євромайдан на своїй сторінці у Фейсбук.

"З'їзд суддів пройде під головуванням Юрія Бауліна, який у 2010 році відмінив політреформу 2004 року та повернув повноваження президенту України! До цього було порушено процедуру обрання делегатів з'їзду! На з'їзд обрані в абсолютній більшості делегати від загальних судів, що займають адміністративні посади, які є ставлениками Януковича та Ко, та яких відповідно до законопроекту 4378-1, прийнятому ВР України в першому читанні, буде звільнено", - йдеться у повідомленні Євромайдану, який закликає не допустити, щоб Конституційний суд України вчергове став механізмом для реалізації чиїхось політичних рішень!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Оксана Лутчин.
0
Ще не підтримано

"Самооборона Майдана"- самооборона Майдану...

Творімо разом мову Сенсар!

Коментарі

Зображення користувача Оксана Лутчин.
0
Ще не підтримано

"Самооборона Майдана"- самооборона Майдану...

Творімо разом мову Сенсар!