Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

І знову про люстрацію. Суддів

Спецтема:

Реформа судової системи сьогодні більше, ніж необхідна. Після багатьох років відвертого беззаконня і корупції в судах, починаючи від районного, коли на ухвалу справедливого рішення потрібно 1000 у.о. і закінчуючи Вищим, коли сума сягає сотень тисяч у.о., систему влади в Україні потрібно міняти кардинально: не переставляючи персоналії з місця на місце, а реформуючи судову і виборчу систему в Україні. 

Егор Соболев

Цікаво, що напередодні XII позачергового з'їзду суддів України, який мав відбутися вчора, 7 квітня, з'явилося ексклюзивне інтерв'ю Джорджа Сороса, що його показав ТСН. Тиждень. Головне для України сьогодні - це реформа системи юстиції. 

Сорос наголосив, що суди в Україні корумповані, і про це знають всі. Якщо не змінити це, Україна не зможе подолати кризу. Мільярдер зазначив, що необхідно встановити справедливу плату суддям. Зокрема, направити третю частину грошей, які пропонує Європейських союз (а це $11 млрд.) на реформу судової системи, щоб судді отримували зарплату з цих грошей. Крім того, необхідно розслідувати всі факти корупції. "Це треба зробити протягом року", - підкреслив Джордж Сорос. 

"Якщо ви не зміните систему, у вас, можливо, буде не одна революція...", - зазначив мільярдер.

Але сьогоднішня систему владна верхівка систему міняти не хоче. Активісти Майдану не дали суддям вчора провести їхній суд, по суті "договорняк", після чого голову люстраційного комітету Єгора Соболєва один з вищих керівників країни пообіцяв арештувати. Про це він написав на своїй сторінці у мережі Фейсбук

"Сьогодні один з вищих керівників країни пообіцяв мене арештувати. Я відповів наступне: 
Ваша тактика домовляння з представниками режиму Януковича в обмін на лояльність призведе до втрати країни. Ахмєтов і Кернес не врятують Харків і Донецьк. Вони допоможуть їх здати. Люди Портнова і Ківалова не оберуть нормальний Конституційний суд, Вищу раду юстиції, Вищу кваліфікаційну комісію суддів та Раду суддів України. Вони оберуться туди самі, а в потрібний момент здадуть нас Путіну. Освятив іменем України навіть десантування російського ГРУ
". 

Єгор Соболєв вимагає від Верховної Ради ухвалити закон про початок очищення судів. Це означає перевірку на порушення присяги усіх суддів, що тероризували Майдан. Це означає звільнення усієї Вищої ради юстиції, Вищої кваліфікаційної комісії суддів та всіх керівників усіх судів.

"І, дорогі керівники країни, не треба нам знову казати, що не до цього. Очищення судів не менш важливий для збереження України крок, ніж очищення СБУ. Хоча ви не робите ні першого, ні другого. Ми не врятуємо Україну, спираючись на людей Януковича"

Нагадаю, ще 12 березня Єгор Соболєв, якого призначили головою люстраційного комітету України при Кабінеті міністрів заявив, що український парламент має прийняти перші рішення про люстрацію чиновників вже 13 березня. За його словами, люстраційний комітет вважає, що перше рішення, яке має ухвалити парламент, - це рішення про люстрацію людей, які "відповідальні за кров на Майдані Незалежності під час мирних акцій протестів".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи