Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Запоріжжя самоорганізовується: сепаратисти не пройдуть

Світ:

На в'їздах до Запоріжжя розпочалось зведення блокпостів, які охоронятимуть місто від приїжджих сепаратистів. Після подій в сусідніх містах -- Харкові, Донецьку та Луганську, де відбулись захоплення адміністративних будівель та заклики до розколу країни, рада оборони області на чолі з губернатором Валерієм Барановим прийняли рішення встановити блокпости на в'їзді до обласного центру. На цих пунктах чергуватимуть правоохоронці та самооборона майдану. 
 

Сергій Тіунов -- координатор запорізької самооборони. Организация блокпостов поручена областному УВД, мы как самооборона принимаем в этом активное участие, на блокпостах будут дежурить сотрудники милиции, солдаты внутренних войск, ну и наши ребята с самообороны. 

На блокпостах перевірятиметься транспорт, що рухатиметься в напрямку Запоріжжя. Наразі вже розпочалось встановлення оборонних споруд та біотуалетів. Для чергових невдовзі тут буде працювати польова кухня. Планується, що на кожному блокпосту чергуватимуть близько 15 чоловік. Перед блокпостами з'являться і спеціальні роз'яснювальні дорожні знаки. За словами правоохоронців і самооборони майдану, функціонувати блокпости почнуть вже в найближчі дні.

 

 

Запорізькій самообороні з Києва передали облаштунки, які використовувались під час протистоянь у Києві. Саморобні бронежилети, зроблені зі шматків заліза і прикріплених на мішковину або резину, шоломи, карімати -- ці речі ще передають дух протистояння. Серед речей є навіть дитячі бронежилети. 

Ігор Грицененко -- активіст запорізького майдану каже: "Вот это детский бронижелет, а это отцовский бронежилет. Если там Путин что-то не так думает, то такую нацию победить нельзя. Когда отец с ребенком идут вместе"

Зі слідами крові, ще зовсім нещодавно використовувані у протистояннях облаштунки, запорізькі самооборонівці підраховують та складають до купи. За словами координатора самооборони Сергія Тіунова, сьогодні потреба в цих обладунках необхідна, адже до лав самооборони прибувають новобранці. 

Він каже, що зараз вони займаються інвентаризацію надісланого. Частину майна, яке не буде потрібно самообороні, передадуть до армії, а теплі речі, матраци розвезуть по блок-постам. Також частково залишать засоби захисту для хлопців із самооборони. 

Речі, які нещодавно використовувались у протистояннях, вразили навіть самооборону запорізького майдану. За їх словами, декілька екземплярів мають відправитись до музею, адже ці артефакти нагадуватимуть про революційні події в Україні і час, коли люди зіткнулись з необхідністю власноручного виготовлення захисних обладунків.

 

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Козаки, єднаймося!
Як кажуть "Скоро буде!" ))))

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Козаки, єднаймося!
Як кажуть "Скоро буде!" ))))

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Хай буде!