Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Влада відмовляється від спеціалістів, які готові працювати безкоштовно, щоб побороти корупцію

Спецтема:

Лише кілька міністерств нового Кабміну погодилися взяти на фактично безкоштовну роботу висококваліфікованих спеціалістів. Це Міністерство освіти Сергія Квіта та Міністерство економіки Павла Шеремети, Для багатьох спеціалістів із західними дипломами робота на держоргани – це продовження Майдану.
 

Українці із якісною західною освітою рвуться безкоштовно піднімати економіку та добробут України. Вони прагнуть боротися з корупцією та бюрократією і піднімати країну на ноги, але владі це не потрібно. На сьогодні вже 1,5 тисячі спеціалістів із дипломами Гарварда, Оксфорда, Колумбійського та інших провідних світових університетів висловили готовність безкоштовно працювати на благо України. Вони готові відмовлятися від тисяч доларів зарплати, щоб побороти корупцію в країні. Але це нікому не потрібно. "Для багатьох із нас це продовження Майдану", - пояснюють спеціалісти своє рішення працювати в держорганах.

Але поки що влада лише на словах підтримує ініціативу кваліфікованих українців. В реальності корумпована та бюрократична система не хоче користуватися послугами українців, які виховані в умовах відсутності корупції та вважають її ганебною. Винятки: Мінекономіки, МОН та МВС.

Павло Шеремета

Відомство Шеремети шукає спеціалістів ІТ-сфери та дерегуляції, Квіт активно співпрацює з юристами із західною освітою, щоб цивілізовано і швидко побороти корупцію в освіті.

Сергій Квіт

Також МВС Авакова кличе кваліфікованих юристів. Інші міністерства відмовчуються та ігнорують людей, які можуть боротися з корупцією.

 

Разом з тим, українська система настільки бюрократизована та закостеніла, що побороти її людям навіть із західною освітою буде дуже непросто. Тут вони зіткнуться з людським фактором, – старі чиновники будуть протидіяти, система ставитиме палки в колеса.

Нагадаємо, що майже півсотні чиновників Мін'юсту провалили тест на профпридатність. Вони написали заяви на звільнення.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Шеремета ще покаже себе.

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Шеремета ще покаже себе.

Зображення користувача Все Випадково.
0
Ще не підтримано
Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Щоб теми не дублювалися (що почастішало на Народному Оглядачі останнім часом), пропоную перед тим як переопубліковувати чергову новину відкрити вкладку "Блоги" - "Останні записи" і перевірити (якщо новина свіжа). Або забити у віконце пошуку кілька слів з теми майбутньої публікації і перевірити - "а може така публікація вже публікувалася?"
Бо частити один і той же матеріал - означатиме смітити на сайті!
Дякую всім блогерам НО за розуміння!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Значить, тема актуальна.