Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У НАТО пояснили, чому Путіну вигідно нагнітати конфлікти в Україні

Криза навколо України та ситуація в Криму є одним з елементів стратегії президента Росії Володимира Путіна з відновлення величі Росії шляхом реставрації сфери впливу на пострадянському просторі. Про це в інтерв'ю Wall Street Journal сказав генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен.

Іншим елементом цієї стратегії він назвав дестабілізацію в Східній Європі та Закавказзі. «В інтересах Росії продовження на невизначений термін «заморожених» територіальних конфліктів, таких як конфлікт між Грузією і Абхазією - Південною Осетією або між Молдовою та Придністров'ям», – сказав генсек НАТО, пише Укрінформ.

Расмуссен вважає, що Москва втручається у справи країн Східної Європи з метою перешкодити їм вступити до НАТО. Крім того, така політика забезпечує енергетичну стратегію Росії.

«Можливість провести альтернативний трубопровід в обхід Росії, наприклад через територію Азербайджану та інших закавказьких держав, безпосередньо залежить від миру і стабільності в регіоні. Таким є геополітичне мислення Путіна», – наголошує генсек НАТО.

Раніше генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен звинуватив Росію в агресії проти України і закликав зробити вибір – зупинити ескалацію конфлікту в Україні, або наразитися на ще більшу міжнародну.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи