Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Леся Оробець розповіла про "переважно хороше" у Луганську і "вкрай погане" у Донецьку

Якщо ситуацію не переламати протягом доби, українські прикордонники і армія не зможуть відбити фронтальний наступ російських військ на кордоні (їм по суті відрізали всі комунікації). Почали ходити по квартирах людей з проукраїнськими поглядами (дані з глибини області фрагментарні), повідомляє вона на своїй сторінці у Фейсбук.

Цитую Лесю Оробець дослівно:

"ЛУГАНСЬК: переважно хороше

50% міліції написало рапорти, 50% залишилось служити Україні. Вся зброя, боєприпаси роздані міліціонерам, збройні кімнати пусті (легкий дисонанс з Кримом та Донецьком). Вся секретка надійно схована. Всі дороги Луганської області закриті блок-постами проукраїнської міліції.

Із негативу. Дуже виросла злочинність (на 300%), оскільки вся міліція охороняє РУВС або стоїть на блок-постах. Окрім того, різко виросло безробіття, що і зумовило ріст розбоїв. Місцевий СБУ захоплювали сокіл, беркут та афганці, що качали ситуацію, щоб отримати ті ж привілеї, що їхні "брати по розуму" в Криму.

ДОНЕЦЬК: ситуація вкрай погана

Місцева міліція практично в повному складі зрадила Україну. Всі (або майже всі) блок-пости контролюються колорадосами. Відбулось повноцінне вторгнення. Розвідувально-диверсійних груп ГРУ ГШ ВС РФ як мінімум кілька, загальною силою до батальйона.

Якщо ситуацію не переламати протягом доби, українські прикордонники і армія не зможуть відбити фронтальний наступ російських військ на кордоні (їм по суті відрізали всі комунікації). Почали ходити по квартирах людей з проукраїнськими поглядами (дані з глибини області фрагментарні).

Українські десантники з-під Дніпра таки перекинуті в район Славянська, але їхній командир уже півтори доби не проявляє жодної належної активності, що все більше викликає паралелі з кримськими подіями.

Із позитиву. Є розрізнені групи людей, що не готові йти "під руку" путіна і чинять опір, в тому числі збройний. Мінімум 10 колорадосів були сьогодні знищені. У підтвердженому з трьох джерел випадку, невідомі троє приїхали під блок-пост, убили всіх колорадосів з автоматів і відбули. Волонтерський рух по-донецьки.

Про інші ознаки АТО на території області моїм співбесідникам не відомо. 17 квітня в Донецьку планують великий про-український мітинг. Дехто пророкує побоїще, а хтось бачить у цьому певний шанс.

На правах ВИСНОВКІВ:

1. Місцеві феодали намагаються продати свої послуги подорожче тій з столиць, яка прогарантує їм повне безроздільне княжіння і дотації. На зразок кадирівської Чечні.

2. У прикордонних областях панує самозаспокоєння на предмет своєї "іншості" від Донецька. Віра в те, що грушники не можуть штурмувати їхні РУВС і не знайдеться 300 відморозків, кому вони роздадуть зброю, перш ніж зникнути. Особливо непевно в Харкові.

3. За цю добу до мене по-справжньому дійшло, як же ж легко було воювати в рідному Києві".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Яка Леся Оробець Розумниця.

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Яка Леся Оробець Розумниця.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Мені більше сподобався коментар до допису Лесі Оробець від такої собі пані Татьяни Волощук "ПЛАН ВЫХОДА ИЗ ТУПИКА. БЕЗ КРОВИ". Ось переклад українською:

"1 . Оголосити в Луганську , Донецьку , Горлівка , Артемівськ , Краматорськ , та інших сепаратних містах надзвичайний стан . Заборонити всі мітинги під загрозою арешту.
2 . Одночасно ввести війська. Ментам не вірити. Вони саботують . Оточити площі та установи з сепаратистами важкою технікою і військами і дати 3 хвилини на вихід із зони цивільним з українськими паспортами .
3 . Фізично , солдатами і технікою блокувати доступ в будівлі і на площі де зібралися особливо буйні . Який сенс стріляти з будівлі по БТРу ? Нічого спровокувати не вийти.
4 . У будинках відключити енергію , тепло і воду. Заглушити всю мобільний зв'язок. Нікого не впускати - тільки випускати. Чи не стріляти . Ні їжі , ні води .
5 . Випускати або під слідство , для дачі показань , або на прийом до представників РФ , для отримання громадянства РФ , куди їм так хочеться , з подальшою депортацією в РФ .
6 . Всі хто не складе зброю , будуть оголошені військовими злочинцями , зі всіма витікаючими наслідками.
7 . Заарештувати всіх силовиків , хто саботував накази.
І хто нас у чому звинуватить ?
Навіть РФ сказати буде нічого , так як ми « локалізували » тільки бойовиків.
А всі хто хочуть покричати про Росію , можуть це зробити на законних підставах , по завершенню Надзвичайного Положення. Якщо захочуть .
Турчіновци , покажіть що ви хоч що то можете , а так як очевидно , ви ні хрена не можете , нехай це зроблять генерали .
Хорош « дурнів» з нас ліпити .
Для тих хто не в Києві , тут люди вже наїлися нової компашки , люди починають виходити на вулиці і їх " підтискати " , але якщо ви самі в своєму місті нічого не зробите , то купка оскаженілих придурків , можуть розв'язати війну , в вашому місті. Воно вам треба ?
Подивіться на Крим.
Не треба потім партизанщини , виходьте вже завтра , щоб не було війни сьогодні , виходьте за Україну !
Наш гніленькій , продажненькій і нікчемний Центр , включаючи і ваших депутатів у Київській ВРУ , вам не допоможуть , не ті люди. Кишка тонка.
Але ми з вами разом з ними потім розберемося за всю цю хрень.
Відразу як тільки заспокоїться РФ .
Кияни вас не кинуть ! "

Або, ще краще(!) подивіться розмову Генадія Балашова "Убивать диверсантов придется нам"

Оце розумно! А не колошматити людей в соц.мережі доводячи їх до ворожнечі (почитайте коментарі до статті Л.О. .... треба думати(!), що можна говорити публічним особам.)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Світодар Мирний.
0
Ще не підтримано

"Війна! Російська окупація"- група у "Вконтакті"

- То, кажеш, 10000 доларів за голову? - мабуть, уп*яте перепитує дід Микола і продовжує складати у вещмєшок, так він називає свій наплічник, білизну, сало, хліб, набої до мисливської рушниці, ніж.
- Так повідомляють.
- А на живу вагу чи биту? - ввернув слівце дід Клим.
Я лише відкрив рота, бо в цю мить мені направду забракло слів.
- Як у нас заготовщики приймають свиней? Або на живу вагу, або на биту, - це вже з лави, обіпершись на карабін, розтлумачує мені дід Василь.
- Здається, на живу, діду, - регочу; а кого б не розвеселило міряння кацапів на свиней.
- Чого гегочеш? - удавано супить брови дід Микола, - це він у нас на кутку дід Василь. А так він майор запасу. Десантник. Був в Анголі і на Кубі. Був в охороні самого Фіделя Кастро. Він саперною лопаткою такі чудеса творить! Не дивися на вік.
Я оху..., був здивований, був дуже здивований.
- Діди, а навіщо вам так багато грошей? - запитую перегодом, дивлячись, як ці джентельмени удачі збираються в похід.
- Я онука вивчу. Хоче бути лікарем, - каже дід Микола.
- А я віддам на церкву. Нехай люди Богу моляться, - каже старий холостяк дід Клим.
- А у мене є мрія, - знову примусив мене розреготатися дід Василь, - поїхати на Кубу. Коли я там служив, була у мене шалена любов - мулатка - дико красива. Здається, у мене там є син.
Ось така розмова.
От мені цікаво, чи розуміє Коломойський, що він зробив?
І як має почуватися той, за чию голову призначили винагороду?
Це ж повний атас!
Це ж тепер джентельмени удачі з усіх-усюд поїдуть на Донбас відловлювати-відстрілювати терористів!
Це ж почнеться справжнє сафарі!
Я б на місці російських спецназівців негайно повертався додому і відстріляв Путіна за те, що перетворив їх в очах усіх озброєних чоловіків в усьому світі на дікіх абєзьян і горних колзів.

Зображення користувача Світодар Мирний.
0
Ще не підтримано

"Війна! Російська окупація"
Как поступать с сепаратистами.

То, что сегодня творит Россия на Донбассе с участием "мирных жителей" - отнюдь не ново. Подобные тактики использовали сербы во время оккупации восточных земель Хорватии - против хорватской армии: и стрельба из-за голов "мирных", и блокирование техники...

Были и более изощренные приемы: например, отделение хорватских солдат или полиции встречала улыбчивая бабушка со словами "сынки, мы же братский народ", усаживала за большой стол, накрытый во дворе, уходила в дом за угощением... И через полминуты по гостям с чердака начинал работать пулемет.

Набирали и инструктировали "мирных жителей" в диверсионных центрах Сербии, после чего перебрасывали через кордон и поселяли в домах, которые оставили хорваты-беженцы. Кстати, "мирными этническими сербами" были, в основном, отставные военные, с той же мотивацией, что и у россиян сейчас - заработать на крови.

От действий так называемых "мирных жителей" хорваты испытывали достаточно ощутимые потери в живой силе и технике (а не только унижение, которое переживают украинцы, когда у наших солдат ОТБИРАЮТ (!!!!!) автоматы и бронетраспортеры).

С этим нужно было что-то делать - и решение было принято. Оно было непростое - но, как показало будущее, позволило сберечь тысячи человеческих жизней с обеих сторон.

Когда соединения регулярной армии Республики Хорватия сближались с сербскими солдатами, ополченцами и "мирными" (разделение, как правило, было очень условным - как и ныне на Донбассе), хорваты выстреливали в воздух специальную сигнальную ракету. Которая означала: ровно через 30 секунд после сигнала все люди, находящиеся в зоне боевых действий со стороны противника, считаются ВОЕННЫМИ, 30 секунд было дано случайным прохожим и зевакам для того, чтобы покинуть место столкновения.

Об этом было сообщено через газеты, ТВ и в листовках, которые распространялись в зоне конфликта.

Итог - быстрый и радикальный: буквально после первых двух-трех столкновений количество случайных людей и "зевак за компанию" в районах боевых действий уменьшилось почти до нуля. Точно зная, что через полминуты начнет работать армия безо всяких "няш-мяш", большинство простых людей не хотело испытывать судьбу почем зря.

При этом хорватская армия соблюдала "правила войны" - что и подтвердил Гаагский трибунал по бывшей Югославии, ОПРАВДАВШИЙ легендарного хорватского генерала Анте Готовину. Ведь настоящим мирным жителям всегда предоставлялась возможность уйти невредимыми...

А для того, чтобы победить, хорошо бы поучиться у хорватов - которые выстояли против сильного, хорошо вооруженного, превосходящего по всем параметрам противника, потому что:

а) не боялись принимать жесткие, но верные решения;

б) очень, очень, очень любили свою страну.