Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Богомолець розповіла, чому відмовилася від посади міністра

Лікар, професор і кандидат у президенти Ольга Богомолець не боїться того, що може бути недостатньо компетентною для найвищої посади країни. Вона вважає, що саме рішення суспільства підштовхнуло її до подачі своєї кандидатури на президентські вибори.

 

В інтерв’ю "Світському життю" Богомолець розповіла, чому відмовилася від крісла міністра та іде у президенти. На думку Ольги Вадимівни, аби бути президентом, необов’язково бути компетентною в усіх аспектах, адже це колективна робота.

"В медицині існує поняття "консиліум", коли збираються найкращі люди у своїх галузях і один модератор, який має вислухати кожного, надати кожному право голосу і без втручання того, що роблять фахівці, змодерувати цю ситуацію, аби врятувати життя", - сказала Богомолець з цього приводу.

На запитання, чому вона відмовилася від посади міністра охорони здоров’я, пані Ольга зазначила: "Я би сказала навпаки: влада відмовилась від моїх послуг, тому що мої умови, на яких я була готова прийняти посаду міністра, не підійшли".

Богомолець також пояснила, чому вирішила балотуватися у президенти попри її невисокий рейтинг, який показують соцопитування.

"Це не було моїм рішенням, це було рішення суспільства, яке прийшло та сказало: "У нас зараз вибору немає, ми не хочемо повертатися і ставати на олігархічні граблі. Ми не хочемо грати в олігархічні ігри, ми хочемо щоб президент був справедливим і чесним", - заявила Богомолець. 

Як відомо, Богомолець оголосила збір коштів на реєстраційний внесок, який складає 2,5 мільйона гривень. Це обурило багатьох, адже вона задекларувала 3 мільйони гривень доходів.

"Якби Ольга Богомолець заплатила внесок зі своїх коштів, мене би спитали: "Ти йдеш туди, щоб потім ці гроші відробляти"? Суспільство було б ще більше обуреним. Цей крок навпаки мав би привести до інших думок", - пояснила вона і додала: "Якщо люди обурюються, це свідчить про те, що люди не готові поки що розуміти та міняти свою систему мислення. А без зміни цієї системи мислення поміняти систему влади неможливо".

 

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Це серйозно, коли О. Богомолець каже про ЗМІНУ СИСТЕМИ МИСЛЕННЯ.

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Це серйозно, коли О. Богомолець каже про ЗМІНУ СИСТЕМИ МИСЛЕННЯ.