Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Рада відмовилася створювати табори для добровольців та запроваджувати в школах курс "Захист Вітчизни"

Верховна Рада не ухвалила постанову про додаткові заходи щодо посилення оборонної спроможності України у зв'язку з агресією Росії. Спікер парламенту Олександр Турчинов тричі ставив питання на голосування. Але кожного разу «за» голосувала недостатня кількість депутатів.

На табло з'являлося не більше 219 голосів «за», а мінімально необхідно було 226. Турчинов обуривс, що Рада не підтримала постанову депутата від «Свободи » Юрія Сиротюка.

"Обороноздатність України стосується всіх депутатів. І всі повинні голосувати за такі рішення", – заявив спікер.

Але основна частина депутатів з «УДАРу» та позафракційні не підтримали пропозицію про "відновлення повномасштабного призову та поручення Міністерству оборони України – розгорнути навчально-тренувальні табори для добровольців, яких слід залучати до служби у військовому резерві й загонах територіальної оборони".

Також парламент не підтримав рекомендації Міносвіти. У постанові пропонувалося посилити військову підготовку і патріотичне виховання, розширити вивчення курсу "Захист Вітчизни" у середніх загальноосвітніх школах, відновити діяльність військових кафедр при вузах.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

І нащо така влада?...

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

І нащо така влада?...

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)