Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

За останні 23 роки поляки найбільше бояться за свою незалежність

Поляки сьогодні більше стурбовані щодо своєї національної незалежності, ніж за всі роки, починаючи з 1991 року після краху комунізму в регіоні. Як показує опитування CBOS, 80% поляків називають Росію головною загрозою. Більшість опитаних хотіли б, щоб НАТО збільшила свою військову присутність в Польщі.

47% бачать ризик національній незалежності - це найвищій показник в історії опитувань з 1991 року, який став результатом нинішніх подій в Україні. У грудні минулого року перед ескалацією напруги в Україні опитування показувало, що один з семи поляків вбачає ризик незалежності. Російська анексія Криму спричинила найглибшу кризу у відносинах Схід-Захід з часів Холодної війни та підвищила страхи щодо своєї безпеки членів НАТО в регіоні. 

80% респондентів сказали, що Польщі слід найбільше боятися Росії, а 7% сказали, що Німеччини.

Польща сказала, що хотіла б, щоб війська НАТО постійно знаходилися на її території, ігноруючи те, що Росія могла б мати заперечення з цього приводу. 

Опитування CBOS показало, що 64% респондентів хотіли б, щоб НАТО збільшила свою військову присутність у Польщі, 43% при цьому кажуть, що це слід зробити тимчасово, а 21% хочуть, щоб це було постійно. 25% - проти збільшення військової присутності у Польщі.

Many in Poland see Soviet-imposed communism as one of the greatest catastrophes in the nation’s history. The system was toppled in 1989 after more than 40 years.

Багато хто у Польщі бачать нав'язаний радянським режимом комунізм як одну з найбільших катастроф у національній історії. Система була повалена у 1989 році після більш ніж 40 років свого існування.

Опитування проводилося 3-9 квітня серед 1028 дорослих поляків.

Переклад з англійської мій, О.К.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дякую, Оленко.

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дякую, Оленко.

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

"Багато хто у Польщі бачать нав'язаний радянським режимом комунізм як одну з найбільших катастроф у національній історії."
Повністю згоден. Говорив якось (це було 2005 року) зі своєю колегою по роботі з Кракова пані Мартою - вона повністю підтвердила цю думку.