Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Всіх популярних російських блогерів буде включено до спеціального реєстру Роскомнадзору

Компанія Яндекс закрила свій сервіс рейтингу блогерів та блог-хостингів. Відтепер при спробі зайти на сторінку blogs.yandex.ru/top вас буде перенаправлено на сторінку пошуку по блогах. У зв’язку з прийняттям в Росії специфічного законодавства, яке регулює блогосферу та принципи висловлення авторських думок в інтернеті, Яндекс вирішив взагалі закрити проект.

В пошуковику пояснили, що сервіс уже тривалий час не оновлювався і про це було розміщене навіть спеціальне повідомлення. А тепер, у зв’язку з прийняттям в Росії специфічного законодавства, яке регулює блогосферу та принципи висловлення авторських думок в інтернеті, Яндекс вирішив взагалі закрити проект.

“Створений в зовсім інший період, до сьогоднішнього часу рейтинг блогів перестав виконувати свою головну функцію – показувати, кого та що обговорюють читачі”, – коментують в компанії. Яндекс щороку досліджував блогосферу та використовував дані свого рейтингу для цієї статистики, починаючи з 2006 року. Пошук по блогах Яндекса працює з 2004 року.

Сьогодні ж депутати російської Думи прийняли в другому читанні законопроект, який прирівнює блогерів до ЗМІ та зобов’язує всіх авторів, відвідуваність сайтів яких сягає понад 3000 читачів, перевіряти достовірність інформації та вказувати вікові обмеження. Всіх популярних блогерів буде включено до спеціального реєстру Роскомнадзору.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи