Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Майже 70% жителів Півдня та Сходу категорично проти приєднання до Росії

Близько 70% громадян України, які проживають на південному сході, не підтримують ідею відокремлення своєї області та приєднання до Росії.

Про це свідчать дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) на замовлення ZN.UA, повідомляє ТСН. 

Згідно з даними, 69,7% респондентів в цілому по регіону проти таких змін. Водночас, 15,4% жителів хочуть приєднатися до Росії, 12,5% - вагаються з відповіддю.

Найбільше противників ідеї відокремлення області та приєднання до Росії - в Миколаївській області (85,4%), Херсонській (84,6%) та Дніпропетровській (84,1%). У Харківській області таких респондентів - 65,6%, в Донецькій - 52,2%, у Луганській - 51,9%.

Щодо підтримки ідеї приєднання своєї області до Росії більше всього "за" серед опитаних у Луганській (30,3%), Донецькій (27,5%) та Харківської (16,1%) областях, найменше - у Херсонській (3,5%).

 Водночас, на думку респондентів, Росія приваблює жителів південного сходу стабільністю економічної ситуації, високими зарплатами і пенсіями, стабільністю влади.

Найбільше таких у Донецькій області (41,8%, 39,6% і 37,9% відповідно), Луганській (34,7%, 30,3% та 24,8%). На питання, якими б хотіли бачити відносини України і Росії, респонденти відповідали так: 74,5% хочуть бачити Україну і Росію незалежними, але дружніми державами з відкритими кордонами, без віз. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи