Зображення користувача Миро Продум.
Миро Продум
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Бжезинський радить рятувати Україну за прикладом нейтральної Фінляндії

Спецтема:

Відомий американський експерт, колишній радник президента США з питань національної безпеки Збігнєв Бжезинський продовжує наполягати на необхідності дотримуватись курсу на створення Української держави за прикладом Фінляндії. 

140430-bzhezinskyy.jpg

Збі́ґнєв Казі́меж Бжези́нський  — американський політолог, соціолог і державний діяч. Поряд з Генрі Кіссинджером та Самуелем Гантінгтоном він вважається одним з найвпливовіших геостратегів США.
Збі́ґнєв Казі́меж Бжези́нський — американський політолог, соціолог і державний діяч. Поряд з Генрі Кіссинджером та Самуелем Гантінгтоном він вважається одним з найвпливовіших геостратегів США.

На думку Бжезинського, адміністрації Барака Обами потрібно з'ясувати у президента Росії Володимира Путіна готовність російського диктатора домовлятися. Якщо в Кремлі не проявлять ініціативи для конструктивних переговорів, то чиновникам США слід детально пояснити громадянам Росії і особисто президенту РФ наслідки нових санкцій. 

В разі готовності Росії до діалогу Україна повинна отримати свободу дій на шляху до євроінтеграції, але при цьому офіційний Київ відмовиться від приєднання до НАТО. Що ж стосується перспективи членства в ЄС, то Україна повинна отримати її, але в довгостроковій перспективі, при цьому Київ не повинен брати участь в Євразійському союзі.

На даному етапі Бжезінський пропонує забути про кримське питання, щоб у відповідний момент Україна отримала можливість володіти Кримом за принципом кондомініуму. 

Очевидно, що Росія буде виставляти значно більш жорсткі вимоги до України, які включають федералізацію і відмову від євроінтеграції, але Штати повинні натиснути на Кремль, пояснивши ризики конфронтації. І якщо Україна на цьому тлі покаже готовність боротися, Захід зобов'язаний продемонструвати обов'язкову підтримку Києву. 

На даному етапі допомога для України могла б полягати в пропозицію поставок зброї оборонного характеру, яке має високу ефективність під час вуличних боїв. Але отримати цю зброю Київ зможе тільки в разі реальної загрози вторгнення.

Щоб Україна не стала легкою здобиччю, Бжезинський закликає Захід сприяти відновленню української армії, щоб вона була готова вести тривалі військові операції в міських умовах. 

Експерт вважає позитивним кроком розширення санкцій проти Росії, оскільки він не вірить у здатність російській економіці утримуватися на плаву при обмежених можливостях для цього Захід повинен розширювати санкції.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Бжезинський завжди виступав за Україну.

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Бжезинський завжди виступав за Україну.

Зображення користувача Сірко Крутивус.
0
Ще не підтримано

Бжези́нський дбає про Польщу та США, а не Україну. Для Польщі чудово мати буфер. Доля нейтральних фінів відома - втрата значного шматка держави. Наразі фіни подумують про приєднання до НАТО.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Приклад Фінляндії не є для нас ідеальним, так само як і Швейцарії - у нас багато своїх особливостей. Проте добре вже те, що він заговорив про постійно-нейтральний статус і про те, що цей нейтралітет має опиратися на власну мілітарну потугу.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Сірко Крутивус.
0
Ще не підтримано

Чудуватися гарною новиною серед відра помий... Я бачу відверте маніпулювання Україною. На жаль.

Зображення користувача Ольга Олешка.
0
Ще не підтримано

Війна йде на всіх можливих напрямках! Треба українцям,нарешті,відчути себе НАЦІЄЮ і перестати думати,що наша хата скраю, і за нас хтось щось нам здобуде!Слава ГЕРОЯМ!

Все буде так,як ми захочемо!