Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Адміністрація Путіна готує законопроект про фільтрацію контенту в інтернеті

Адміністрація президента РФ Володимира Путіна готує низку законопроектів, мета яких – встановлення тотального та жорсткого контролю за інтернетом. В комплекс заходів, що призначені суттєво обмежити свободу в інтернеті, входять:

  • введення в Росії трьох рівнів мереж (місцевого, регіонального, федерального)
  • організація фільтрації контенту на кожному з цих рівнів
  • заборона на приєднання цих мереж до закордонних мереж інтернету
  • заборона на розміщення DNS-серверів доменів .ru i .рф закордоном

Окрім того, учасники робочої групи, що розробляє ці законопроекти, пропонують забрати повноваження у Координаційного центру національного домену, який на даний момент є відповідальною структурою за роботу доменів .ru i .рф, та передати ці повноваження новоствореному федеральному органу.

Поки невідомо, що мається на увазі під фільтрацією контенту на всіх рівнях, а також яким чином пропонується практично реалізувати всі ці положення – зокрема, повністю перенести всі DNS-сервери наразі неможливо. Інтернет-користувачі уже вкрай негативно оцінили ймовірність запровадження таких правил, які, фактично, ізолюють російських користувачів інтернету та позбавлять їх права на свободу слова.

Вчора представник Ради Федерації Росії Максим Кавджарадзе запропонував створити власний інтернет та назвати його “Чебурашка”. Створення внутрішнього російського інтернету на його думку дозволить “вийти з-під крила США” та “припинити інформаційні витоки та спроби розколоти суспільство”. За задумом Кавджарадзе, нова інтернет-мережа може бути створена спільно з іншими країнами регіону – Білорусі, Казахстану, Вірменії, Киргизії та іншими азійськими країнами.

Що ж до можливої назви нового проекту, то сенатор висловився так: “Немає значення, як ми його назвемо, – Крокодил Гена або Чебурашка. Чебурашка навіть краще, оскільки такого немає ні в кого”.

Реакція російської інтернет-спільноти не забарилась: блогери та користувачі з іронією розкритикували ініціативу чиновника запустити внутрішній інтернет:

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Це крок до узаконення цензури!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Це крок до цензури.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Це крок до узаконення цензури!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

Типова азійська країна.

VAKULA