Зображення користувача Миро Продум.
Миро Продум
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ідея нейтральної України дедалі міцніше спокушає Західну Європу

Категорія:

Спецтема:

Крим був обмеженою операцією, - пише «Gazeta Wyborcza». - Натомість події на сході країни виходять з-під контролю і можуть перерости у громадянську війну набагато серйознішу, ніж це би було вигідно Москві. Видання публікує інтерв’ю з Міхаелем Емерсоном, аналітиком брюссельського Центру дослідження європейської політики.

Експерт порівнює Київ до Берліна у 1945 році, тому що «ключові гравці, які один одному не довіряють, все-таки можуть знайти шлях співпраці». А така співпраця полягала б у миротворчій місії, що складалася б з військових України, Росії та ЄС.

«Україна зараз знаходиться у фазі розпаду – вважає експерт. – З кожним днем країна втрачає свою суверенність та територію. Тому кращим вирішенням для неї було стати кондомініумом між ЄС та Росією, тобто країною, яка утримує добрі взаємовідносини як із Євросоюзом, так і з Росією, ніж розпастися» - переконує Міхаель Емерсон на шпальтах видання Gazeta Wyborcza».

А думки експерта коментує журналіст газети Томаш Бєлєцький. «Ідея Емерсона, щоб залишити Україну в буферній зоні між Заходом і Росією, дедалі міцніше спокушає Західну Європу. А жорстока правда така, що коли Захід не протиставиться Путіну, ця буферна зона стане єдиним способом щоб врятувати українську інтегральність». Росія має дуже чітку мету стосовно України – читаємо на шпальтах польського видання, – це її федералізація. Захід такої мети не має. 

Коментар НО:

Фактично, Захід рухається до готовності визнати за Україною статус постійного нейтралітету. Нещодавно про це відверто висловився Збігнєв Бжезінський

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Хай буде!

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Хай буде!

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Наразі про нейтралітет висловилися тільки Бжезінский і Gazeta Wyborcza. І Бжезінський говорив про фінський варіант. А коли американський посадовець говорить про чийсь нейтралітет, це виглядає досить дивно. Поляків турбує ситуація в Україні, бо й вони знаходяться близько до Росії.
Дві різнополярні сили у другій половині ХХ ст. забезпечували втілення однієї фарисейської ідеї - панування над світом. Після колапсу СССР, залишилася одна сила, яка сьогодні використовуючи, замішану на фарисействі, ненависть російського шовінізму до всього українського, просуває ту ж саму ідею світового панування.
Нейтралітет України для цієї сили - невигідний. Через це нинішня влада в Україні навіть чути про це не хоче, бо вона підтримується цією силою. Нейтралітет означає стабільність, а для світового панування потрібна війна.

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Захід рухається, ще треба, щоб рухалися Схід і Україна.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Мабуть, і Росія почала рухатися в бік нейтралітету України:
"Головне, що хотів донести Путін під час сьогоднішнього телевиступу - це федералізація України, її нейтралітет, позаблоковий статус у відповідь на визнання Росією нинішньої української влади і на визнання легітимними нинішніх територіальних кордонів України та її державності."

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Про це Росія заявила з самого початку: "5 березня в Парижі під час зустрічі держсекретаря США Джона Керрі і російського міністра іноземних справ Сергія Лаврова Росія висунула три вимоги припинення війни: перенесення дати президентських виборів, невступ України в НАТО і непідписання угоди про Асоціацію з ЄС у чинній редакції" - Три умови миру, які приховує партія війни.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Поки що за Україну "не вступають" і "не підписують" (хоча диктують/вказують багато хто).
Тут про "вступ" України кудись є гарний анекдот! "Якось Василь Іванович каже Пєтьці: - Пєтько, привітай мене - я в партію вступив!
- Завжди Ви кудись вступаєте, Василю Івановичу! То в г...но, то - в партію!"

Треба забути всі про якісь вступи будь куди - от чого навчає цей анекдот!

Оце думав про доцільність перенесення виборів ... одразу скажу, дуже сумнівався:
... чи може це сприяти стабільності в Україні? Ні! Але навіщо вона? Стабільність - це застій, болото. Має бути постійний рух, динаміка, постійний контроль влади.
... чи може це консолідувати суспільство? Мабуть... так. Сьогодні витають різні думки - від двох президентів, до відсутності президента в Україні (люди мають такий досвід - жити майже 20 років у країні без реального керівництва державою).
Очевидно, що зараз планується чергова узурпація влади, а для цього можливість очолення інституту президентства (так би мовити "вибори") гарний привід. Виглядає сумнівно, що боротьба за посаду ПУ буде спокійною - для Тимошенко, наприклад, прийнятний лише один варіант ПУ - Тимош, а значить спокою у суспільстві не буде. Тобто, консолідацією і не пахнутиме!
Тому, мабуть, все таки перенесення дати виборів має сенс. За літо все має вибродити гарно, а там дивись і кришу зірве, чиряк визріє, чи, якщо хочете, додайте щось своє ;)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Тарнай Стрілець.
0
Ще не підтримано

Усе більше на Заході говорять про нейтралітет України, як вихід з небезпечної кризової ситуації http://hvylya.org/analytics/geopolitics/mozhet-li-ukrainskiy-krizis-vyizvat-novuyu-mirovuyu-voynu.html
Виходить: найбільше не влаштовує нейтралітет України нинішню "владу"

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

За нас вирішують як нам треба жити..наші діти нам будуть "вдячні" за ярмо...

Вірю в те, що розумію.