Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ознаки державної зради змушують вже зараз вивозити озброєння з Артемівська та українських активістів із зони сепаратизму

Спецтема:

Можете мене звинуватити в панікерстві чи капітулянстві, але я б пропонував подумати про негативний сценарій на сході. Кожен повноцінний стратег виходячи навіть на переможну війну (а для нас у Криму й на Донбасі вона такою за фактом вже не є) планує свої дії на випадок поганих результатів. Я не бачу плану Б, а в деяких місцях його треба негайно застосовувати. Якби відбувалася справді антитерористична операція, а не її фікція, то, можливо, про це говорити було б зарано. Однак...

t.chornovil.jpg

Тарас Чорновіл. Фото з персональної сторінки у Фейсбук

Уже не кажу про необхідність введення військ (саме Міноборони) і розміщення тимчасових баз та потужних блокпостів по лініях Лисичанськ-Новоайдар-Чугинка на Лугані та Амвросіївка-Старобишеве-Волноваха-Велика Новосілка, а ще відділити від зони конфлікту Олександрівку, Добропілля й, можливо, Красноармійськ та Димитров, якщо це ще можливо. Не кажу, бо цього робити не будуть. Ні, спробують через два тижні з жахливими втратами, коли вже буде запізно.

А зараз про програшний план Б. Доки ми ще контролюємо частину основних шляхів, треба негайно почати вивозити озброєння з бази в Артемівську. Старі пошкоджені снаряди не на часі, але там є сучасніша зброя та багато мільйонів боєприпасів, якими через місяць почнуть убивати наших військових. Це найбільші в Україні військові склади. Поки що їх ще утримуємо, але після 12-18 ситуація може змінитися. Зараз ця зброя не використовується для АТО.

Вся військова техніка, яка перебуває в регіоні й не застосовується в АТО має бути виведена або розміщена на лініях безпеки.

На казенних підприємствах є ряд технологій, креслень виробничих ліній, які становлять держтаємницю (Наприклад "Кольчуга" на донецькому "Топазі"). У небезпечних регіонах такі матеріали зберігати недопустимо. Чи може їх теж здають?

Наступне - з тих управлінь міліції, СБУ та прокуратури, які ще можна контролювати, терміново вивезти всі документи, де фіксуються дані про громадських активістів часів Євромайдану, інших активістів, членів партій та інші документи, які будуть використані для терору проти тих, кого попередня влада переслідувала та залякувала, а нова владна верхівка вже зрадила.

Треба готуватися до прийому біженців, щоб не вийшло, як з кримчанами - на словах усе, а на ділі - лише допомога волонтерів. І, як це не жорстоко, слід провести евакуацію тих, кого чекає неминуча розправа.
Ці всі заходи могли б бути зайвими, але весь перебіг подій і констатація ознак державної зради змушують вже зараз зайнятися всім цим.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Тарас Чорновіл - реаліст і патріот - він має рацію.

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Тарас Чорновіл - реаліст і патріот - він має рацію.