Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Тимошенко не дасть Україні злізти з "газової голки"

Доки Тимошенко буде при владі, Україна буде прив'язана до російського газу, вона не зацікавлена створювати нові бізнеси і підприємства, а її "Батьківщина" є партією не виробників, а імпортерів.

14051102r.jpg

Фото: thekievtimes.ua

Про це заявив політолог Володимир Цибулько. Він вважає, що Росія має більший вплив на Юлію Тимошенко, аніж на Петра Порошенка.

"Тому що основний бізнес Тимошенко — в Росії. Це газ. Бо досі діють контракти, підписані нею. А бізнес Порошенка там не є стратегічним. Це дрібні послуги, які не мають критичного впливу на російський ринок та їхній бюджет, як то газові інструменти. Той же "Рошен" має дві фабрики в Росії. Американські та російські кампанії там значно потужніші за нього", - зазначив він.

За словами експерта, проблемою Тимошенко є ще й те, що "Батьківщина" є партією не виробників, а імпортерів.

"Це Партія регіонів була основним лобістом експортерів. А Тимошенко — навпаки, скільки б там не прибивалися Васадзе, Веревський чи Жеваго. Вона взагалі вважається королевою імпортерів", - зауважив Цибулько.

Політолог називає небезпечним вплив Росії на Тимошенко, бо вона не дозволить Україні злізти з "газової голки".

"Доки вона буде при владі, наша держава буде прив'язана до російського газу. Але якщо на президентських виборах переможе Порошенко, як виробник буде зацікавлений у стимулі експорту. Він займається тим, що створює нові бізнеси — заходить на нові об'єкти та повністю їх переобладнує. А з боку Тимошенко ми такого не бачили й про такі наміри не чули. Її методи — ввезти, продати і не заводити тут додаткові підприємства", - додав він.

Нагадаємо, екс-прем'єр Юлія Тимошенко заявила про те, що Петро Порошенко є залежним від Росії, бо його "Севастопольський ремонтний завод" отримав замовлення від РФ на більш як 130 мільйонів доларів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Цибулько має рацію!

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Цибулько має рацію!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)