Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Приватбанк запустив ініціативу StopVkontakte: закликає українців відмовлятись від російської соцмережі ВКонтакте

Приватбанк закликав українських інтернет-користувачів приєднатися до ініціативи банку і підписати петицію проти брехні і провокацій в російській соціальній мережі ВКонтакте. Банк у своєму зверненні зазначив, що на сьогодні російські соціальні мережі активно використовуються радикальними групами для дестабілізації ситуації в Україні.

 

Приватбанк звертає увагу інтернет-користувачів на численні факти створення російськими провокаторами груп ВКонтакте від імені нібито українських користувачів, які починають підбурювати людей до насильства, агресії, мародерства.

Елементарна перевірка профілів людей, які входять до цих груп, показує, що від імені українців виступають громадяни РФ, члени проросійських націоналістичних організацій.

У профілях «українців» часто вказані російські номери телефонів для відновлення пароля. Також кеши пошукових систем зберігають дані про те, що «жителі Донецька», наприклад, зовсім нещодавно ще вказували у ВКонтакте в якості міста проживання Санкт-Петербург. Ось один зі свіжих прикладів (кеш Google):

Приватбанк запустив ініціативу StopVkontakte: закликає українців відмовлятись від російської соцмережі ВКонтакте

На жаль, адміністрація ВКонтакте не реагує на вимоги з боку користувачів, які хочуть уникнути насильства у реальному світі, і не закриває такі групи. Офіційні особи ВКонтакте не реагують навіть на порушення законів самою РФ – йдеться в заяві Приватбанку.

Наприклад, в таких групах часто можна зустріти заборонену фашистську свастику, під прапором якої (!) учасники групи, як вони заявляють, борються з фашизмом.

Приватбанк закликав усіх українців, активних користувачів ВКонтакте, з обережністю ставитись до усієї інформації, яка з’являється в мережі, не поширювати провокаційних постів, неправдивих новин і фотографій. Також банк пропонує українцям користуватися найпопулярнішою у світі соціальною мережею Facebook, де спілкується весь цивілізований світ.

«Сьогодні з’являються нові можливості вивчати іноземні мови, подорожувати, читати книги, тому що високий рівень освіти – єдине, що може захистити нас від брехні і фальші, поширюваної в російських медіа», – зазначено у зверненні Приватбанка до українських інтернет-користувачів.

Банк також пропонує скористатись інструкцією для блокування провокаторів.

Підписати петицію Приватбанка можна за адресою: http://privatbank.ua/stopvkontakte/

Соцмережа ВКонтакте вже відреагувала на заклик Приватбанку. Прес-секретар соцмережі Георгій Лобушкін розмістив повідомлення про те, що «ВКонтакте закликає українських користуватись ПУМБ замість Приватбанку». ПУМБ – український банк, що належить олігарху Рінату Ахмєтову:

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи