Зображення користувача Арсен Дубовик.
Арсен Дубовик
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

З приводу виборів, кандидатів у президенти, перемоги в першому турі і т.п. (багато букв)

Категорія:

Спецтема:

Читаю різні коментарі, думки френдів і потихеньку офігеваю. 1. Всі пам'ятають заради чого починався Майдан? Заради руйнування неефективної системи і перезавантаження країни. Ми часто повторювали, що проста заміна дуп в кріслах нас не цікавить. Так?

 

Поясніть, як все це співвідноситься з тим, що майбутній президент повинен бути «досвідченим політиком зі стажем»? Для чого такий досвід? Щоб легше було бабло розпилювати?
Хіба не ці «досвідчені політики» своїми руками створили цього Монстра? Професіонали, так. Якщо вони 20 років постійно роблять одне і те ж, то чого це раптом тепер все зміниться і вони раптово прозріють і покращаться? Бути не гірше Януковича, це знаєте, невелика доблесть.

Минуло майже три місяці. Скажіть, хіба ви не чуєте кожен день новини про те, що нічого не змінилося? Податкова працює по-старому. Митниця теж. Суди відпускають під домашній арешт небезпечних злочинців, які потім тікають.

Всі знали, що в Одесі готується провокація на травневі. І, однак, нічого не зробили. А потім спочатку підвищили головного підозрюваного Фучеджі, а потім тільки під тиском громадськості його звільнили і все одно дозволили втекти.

А що це за постійні героїчні оповідання про спійманих російських Грушників, якими заполонили в'язниці? Де вони? Думаєте, їх ховають з якихось стратегічних міркувань? Не смішіть. Україна зі штанів вистрибує, щоб довести Заходу участь професійних російських диверсантів, а не божевільних фанатиків і звичайних найманців. Якби вони у нас були в руках, повірте, їх би давно показали. Набридла ця псевдопатріотична брехня!

Або, візьмемо прокуратуру. Більше місяця не можуть розслідувати справу про напад свободівців на телевізійника Пантелеймонова. Зрозуміло, що на тлі проблем південного сходу це дрібниця, але тільки не кажіть, що прокурорам ніколи, вони дуже зайняті. Відморозилися і все.

А ця свіжа новина про зняття Лесі Оробець з виборів мера Києва в останній момент. Неважливо, що ви думаєте з її приводу: як можна знімати кандидата в останній момент, не даючи йому можливості для апеляцій?

Все це говорить про те, що Система жива-живісінька, а «професіонали з досвідом» роблять все, щоб вона прожила якомога довше.

2. «А давайте все закінчимо в першому турі, тому що треба зупинити кровопролиття».

От скажіть, тільки по-чесному, а що заважає високорейтинговому Петру Олексійовичу починати зупиняти кровопролиття прямо зараз? Можливо, ви забули, так я нагадаю: 22 лютого висувалося дві кандидатури: Порошенко і Турчинов. Петро Олексійович взяв самовідвід.

Наскільки мені відомо, зовсім недавно Порошенко відкинув чергову пропозицію замінити Турчинова на посту, бо «​​зараз не можна вносити розкол». Я впевнений, що за бажання Порошенко міг би отримати будь-яку посаду з повноваженнями в тимчасовому уряді. Але він вирішив, що це стратегічно невигідно.

А якщо згадати три місяці Майдану, то ми побачимо, що Петро Олексійович стояв осторонь, поки бідолашна Трійця «вигрібала» по черзі то від Майдану, то від Януковича.
Ні, я чисто по-людському прекрасно розумію, що скаржитися на Яника в Європарламенті набагато приємніше, ніж «кулявлобити» у Києві. Я навіть не засуджую.

Але всі ці приклади говорять про одне: Порошенко не любить брати на себе відповідальність у критичний момент, він вважає за краще, щоб рейтинг втрачали інші. Це мудро. Але у мене питання: як із усього вищевикладеного випливає, що після гіпотетичної перемоги в першому турі Порошенко тут же кинеться наводити порядок в проблемних регіонах, а не продовжить тягнути гуму, як Турчинов зараз?

Зауважте, я говорю про очевидні факти, не обговорюючи політичне минуле і олігархічні дані ПП - якщо Ви вважаєте його гідним кандидатом у президенти, я поважаю вашу думку. Але як можна сперечатися з тим, про що сказав я вище: Порошенко явно прагне втекти від відповідальності у найважчі моменти.

А ще є великі сумніви в достовірності міфу про перемогу в першому турі. Ви вірите цим рейтингам? Ну-ну.

3. Тимошенко і Тигіпка навіть обговорювати не хочу. Тут стільки «хорошого» сказано без мене, що не бачу сенсу додавати. Якщо після всіх їхніх подвигів ви готові за них голосувати, то я не бачу сенсу сперечатися.

4. Ярош і Тягнибок - у націоналістів своя ідеологічна ніша і свій електорат, теж не обговорюю, не моє це.

5. І хто залишається? Гриценко і Богомолець.

У мене ДУЖЕ багато питань до Гриценка, як по Майдану, так і після, але не хочу влаштовувати антигриценковський срач, можливо, в окремому пості як-небудь їх порівняю. Більше того, у мене і до Богомолець є питання. Але зовсім непорівнянні.

Головне, мені категорично незрозуміло: чому численні прихильники Майдану готові покірно голосувати в першому турі за нібито «прохідних» кандидатів з рейтингової трійки? Хочете, щоб швидше все закінчилося? Не закінчиться!

Окремо відзначу, що мене вразив докір на адресу Богомолець: мовляв, чому Ольга збирає гроші на свою виборчу кампанію у звичайних людей, хоча сама не бідує?
Що поганого в тому, що кандидат не залежить від спонсорів - олігархів? Що поганого в тому, що кандидат не розглядає передвиборчу програму як інвестиції, які потім йому треба «відбити»?

Ще таке запитання: чому ти не критикуєш Богомолець за відмову працювати міністром охорони здоров'я, на відміну від Порошенка з його самовідводом?
Відповідаю: вся справа в повноваженнях. Богомолець висунула свої умови, які озвучила публічно (це важливо). Умови були відкинуті. Мені невідомо, щоб Порошенко висував якісь свої вимоги про якісь повноваженнях, які були не прийняті. Він просто «благородно» самоусунувся. Різницю відчуваєте?

Що ще поганого у Богомолець? Не приховує наявність декількох квартир? А Ви віддаєте перевагу кандидатів, у яких палаци на бабусь і тещ оформлені? Ну, не бідна вона. Це поганого? Олігархом адже її точно не назвеш?

Вам здається, що у Богомолець немає досвіду, команди і т.п.? У неї є досвід управління серйозним бізнесом.

Немає політичного досвіду кулуарного дерибану портфелів? Це, звичайно, серйозний недогляд.

А чий досвід вас влаштовує (див.вище)? Хочу окремо нагадати, що майбутній президент поки зобов'язаний буде домовлятися з тим парламентом, який є, тому того ж Яценюка можна і залишити в кабміні.

Інший досить кумедний докір: мовляв, Ольга занадто гарна і добра, її з'їдять, як високоморального Ющенко. А хто сказав, що Ющ був таким вже моральним авторитетом? Так, він говорив про духовність, і що далі? От і ви кажіть. Ющенко провалився не тому, що був чесним, а тому що був дурнем, недалекоглядним і ледачим. Він сам призначив себе пам'ятником за життя і самоусунувся. При чому тут мораль?

Ще раз. Я не впевнений в тому, що Ольга Богомолець впорається з усім і розрулить. Як можна бути в цьому впевненим? Зате я майже впевнений у тому, що вона зробить все, щоб зруйнувати стару неефективну систему в державі і замінити на нову.

Одночасно я впевнений в тому, що всі професійні політики старої школи НІКОЛИ з доброї волі нічого не змінять. Так навіщо наступати на одні й ті ж граблі? Щоб одразу готувати наступний Майдан?

Як у тому старому анекдоті: «дай шанс, купи лотерейний квиток». Проголосуйте в першому турі за гідного кандидата, а не за те, щоб все скоріше закінчилося.

Якщо вважаєте іншого більш гідним - сперечатися не буду. Але тільки не ведіться на цю маніпуляцію з прохідними і непрохідними кандидатами і перемогу в першому турі!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Остання зрада Тимошенко Народу України - заклик до вступу у НАТО:
Ю.Тимошенко: Питання вступу до ЄС та НАТО має визначати народ

Правда є ще тверезі коментарі до статті у Фейсбуці.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Вебер.
0
Ще не підтримано

Голосував би і я за Ольгу, якщо б не знав іншого кандидата, націоналіста Олега. У них програми майже ідентичні. Богомолець хороша, гарна жінка і на наступному Майдані вона буде потрібна людям з цієї сторони, у випадку якщо система не зламається і наступний президент піде тим же шляхом що і "папєрєднік"

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Олег не є націоналістом, а, мабуть, націонал-демократом. Але, якщо матимете можливість поспілкуватись з ним, то заведіть мову про реформу української армії за швейцарським зразком. Як конкретно він це уявляє?

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

Українським кандидатам у президенти України потрібно самим між собою домовитися, виробити і оголосити стратегію та висунути одного кандидата, щоб поставити заслон москальським кандидатам у президенти України. А так вони виглядають ненабагато краще за всяких тігіпків. Тут навіть Кличко розумніше вигляда за цих Лебедів, Раків, та Щук. Не знаєш за кого голосувати. Це ж треба, щоб у країні за місце президента на рівних боролися свої кандидати та кандитати ворожого гасударства.

VAKULA

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Відсутність САМОІДЕНТИФІКАЦІЇ, українська миролюбність - ось причина. Не домовляться, на жаль.

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Мислити шаблонами, набором стандартних блоків - найсуттєвіша біда наших "пересічних" громадян. Бо од скількох уже почуто: "Але ж у нього рейтинг..." (про Порошенка). Людей просто хочеться струснути і гукнути просто у вуха: "Мисли самостійно! Аналізуй! Роби висновки!" Обраному олігарху намалювали рейтинг - тисячі повірили. Люди, опритомніймо. Заради чого відбувся Майдан? Хлопці полягли, щоб дати крісло олігарху Порошенку чи комусь там ще з того ряду? Чи для того, щоб привести до влади "Батьківщину", яка з усіх сил показує зразок зрадництва в законі? Зараз дуже ГОЛОВНЕ - не дати пройти масовому обдуренню. Це ще один тест на вільну свідомість. Від нього, по реальному рахунку, залежить доля України.

Sapienti sat.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Повністю згоден. Спочатку намалювали Порошенку рейтинг (хуцпа), а тепер кажуть, що він має перемогти в першому турі.

Щодо "пересічних" (а це принаймні 80% виборців), то вони інакше не можуть, як рухатися в натовпі, бо така їхня природа. Єдиний вихід - перехід до аристократичного устрою, щоб право голосу мали лідери, за якими стоять громади.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Остання зрада Тимошенко Народу України - заклик до вступу у НАТО:
Ю.Тимошенко: Питання вступу до ЄС та НАТО має визначати народ

Правда є ще тверезі коментарі до статті у Фейсбуці.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Моя думка, у всякому випадку, надати перевагу жінці. Довіртесь, чоловіки, жінці. Набагато сильніша і виносливіша психічно, ніж можна уявляти. Розсудлива і врівноважена. Приємно знати, що О. Богомолець є кандидатом. Чого треба- навчиться, підкажуть. Жінки наводитимуть лад, а чоловіки оберігатимуть- як у казці, так і буде.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Олексій Репецький.
0
Ще не підтримано

Голосуємо за Богомолець!