Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Керівники силових підрозділів залишились при своїх посадах. Самооборона Майдану невигідна владі

В Ukrainian Сrisis Media Center пройшов брифінг сотників Самооборони стосовно наказу Андрія Парубія про фактичне розформування цього об’єднання. Також вони розповіли про ставлення Самооборони до дій влади на Сході країни.

Хлопці заявляють про неприпустимість фактичного розпуску Самооборони згідно останнього наказу Андрія Парубія і заявляють про неадекватні дії влади у силовому блоці.

Повний текст заяви:

В.О. Президента України Турчинову О.В.

Голові Верховної Ради України Турчинову О. В.

В.О. Міністра внутрішніх справ України Авакову А. Б.

В.О. Голови Служби безпеки України Наливайченку

В. О. Генеральному прокурору України Махніцькому О. І.

1, 3, 4, 5, 10, 24, 26, 28, 29, 33 сотень Самооборони Майдану,

Українського козацького війська,  ГО «Офіцерський корпус»,

ІТ-намет Майдану,  Варти Руху,  Гайдамацької Варти,

ГО «Автодозору», ГО «Трибунального провадження»

Заява

Ми, сотники та особовий склад 1, 3, 4, 5, 10, 24, 26, 28, 29, 33 сотень Самооборони Майдану, Українське козацьке військо, ГО «Офіцерський корпус», ІТ-намет Майдану, Варта Руху, Гайдамацька Варта, ГО «Автодозор», ГО «Трибунальне провадження» заявляємо про своє несприйняття дій, які вчиняє керівництво нашої держави та керівництво Самооборони.

До нашої заяви приєднується також більшість обласних, районних та міських організацій Самооборони Майдану. Своїм наказом № 2 про розформування Самооборони керівництво нехтує нашими вимогами, прагненнями та поглядами. Новостворені  батальйони спеціального призначення при МВС, територіальні батальйони при Міністерстві оборони України є нелегальними структурами на кшталт Беркуту. Їх необхідно як мінімум легалізувати, прийнявши відповідні закони, чого не відбувається. А як бути із тією частиною Самооборони, яка не може, в силу різних обставин, увійти до складу будь-якого батальйону, але продовжує відстоювати ідеали та цінності Майдану? Зокрема, мова йде про заборону участі в будь-яких громадсько-політичних акціях без попереднього узгодження зі Штабом Самооборони, який не викликає довіри в силу свого перевтілення у виконавця волі теперішніх можновладців.

За допомогою батальйонів, використовуючи технологію «підміни понять», нам ніби-то дають спосіб захищати Україну, отримавши зброю. Але чи насправді це так? На даний момент часу батальйони не мають нормального ні законодавчого, ні матеріального, ні збройного забезпечення (єдиним винятком може бути батальйон в Дніпропетровську, який фінансується Коломойським). Окрім тотальної відсутності забезпечення непокоїть те, хто керуватиме цими батальйонами. Маються на увазі не безпосередні комбати, а ті люди, які віддаватимуть їм накази. Особливо це стосується територіальних батальйонів.

Замість здорового механізму надання спеціального статусу унікальному інструменту, який народила Революція, – Самооборона Майдану – нас годували «завтрашніми» обіцянками, вигадками, спекуляцією та свідомим викривленням інформації. В час, коли була реальна патріотична сила, яка була готова їхати захищати Україну в Криму та на Сході, яка прагнула рятувати наших співгромадян та допомагати нашій армії, яка прагнула відстоювати Україну, а не з ганьбою покидати Крим, цю силу намагались дискредитувати усіма можливими способами, зменшувати, ослаблювати та, по суті, «зливати».

Цьому є єдине пояснення – наша теперішня влада боїться людей, які реально творили Революцію, адже такі люди є справжньою загрозою для їхніх корупційних схем, подальшого розкрадання України, купівлі-продажу посад, хабарництва тощо. Ми, відстоявши 5 місяців на Майдані, захищаючи свою Україну та українців, зараз з гіркотою, обуренням та почуттям глибокої образи змушені заявити, що ФАКТИЧНО НІЧОГО НЕ ЗМІНИЛОСЬ. Ідеали Майдану залишились лише ідеями та думками у головах та серцях мільйонів наших співвітчизників.

Страшна, наскрізь прогнила система залишилась такою ж, якщо не гіршою. Не змінились навіть обличчя. Керівники силових підрозділів, судді, прокурори – всі залишились при своїх посадах. А дехто з тих, хто безпосередньо всіма можливими способами протидіяв Майдану, ще й отримав підвищення – як от наприклад теперішній очільник Київської обласної міліції чи Головний прокурор міста Києва. Варто згадати також таких персон як Діденко та Ясюк. Про яку люстрацію може йти мова?

В перший час після втечі Януковича нас годували ідеями про «склеєння країни, збереження цілісності, закликаннями стабілізації», а теперішня влада в той час проводила свої підлі призначення, розкрадання, кулуарний розподіл посад, займались відтисканням майна та бізнесу у своїх попередніх опонентів або звичайних людей, або об’єднавшись з «папєрєдніками» дерибанили все, що можна.

Прикладів цьому безліч, у всіх куточках України. Але це ще, як каже українська мудрість – половина біди. Біда полягає в тому, що замість «склеювання» та збереження цілісності України, її навпаки бездарно та безглуздо здають Росії. Наших теперішніх «державних мужів», в своїй більшості , значно більше цікавить наповнення власного гаманця, а не Україна. І це гірка правда, з якою ми змушені зараз виступити.

Одразу після втечі Януковича всі громадські активісти, сотники Самооборони, просто звичайні люди закликали провести кадрові зміни в МВС, СБУ, прокуратурі, судах. І особливо наголошувалось про проведення таких дій на Півдні, Сході та Криму. Неодноразово про це наголошувалось і на Раді сотників Самооборони. Але нічого зроблено не було, а із запізненням у 40 днів (це в час, коли важливою може бути кожна година), Андрій Парубій, Арсен Аваков та Валентин Наливайченко виходять до нас та говорять приблизно такий текст: «Ви уявляєте, керівники МВС, СБУ та подекуди і Міноборони займаються саботажем, а інколи і відвертою державною зрадою?» А ситуація з мобілізацією людей? Люди, які самі виявляють бажання захищати Вітчизну, приходять в військкомат, їх записують, але повістки не надсилають. Натомість викликають людей, які не мають військового досвіду та не виявляють таке бажання. І ця ситуація – МАСОВА.  Це при тому, що з усіх республік колишнього СРСР ми маємо найбільший кадровий офіцерський резерв.

Перераховувати такі випадки та явища можна надзвичайно довго. І ми усі це знаємо та розуміємо. Ми закликаємо усіх відкрити очі, зняти «рожеві окуляри» та глянути на факти. Досі не покарано ЖОДНОГО із винуватців пролитої крові. Абсолютно штучно та свідомо зменшується кількість жертв на Майдані. Ні комуністи, ні регіонали, які активно ведуть співпрацю з сепаратистами, не були покарані. Розповідаючи казки про кількох снайперів всі раптово «забули» про знущання в Маріїнці, та й перед нею, про відрубану голову на Майдані, про гори трупів у вивезених машинах. Це ж все не снайпери робили!!!

Навіть рядових «тітушок» не притягнуто до відповідальності. Верхом цинізму є поведінка керівного складу теперішньої міліції по відношенню до майданівців. Чому ті ж керівники, які давили Майдан, нищили людей, шили справи – залишились при посадах? Це ті керівники, що віддавали злочинні накази. Полковники та підполковники УБОЗУ насмілюються з’являтись на Майдані, це при тому, що вони неодноразово були помічені під час Майдану по другий бік барикад, в тому числі і під час «роботи» снайперів.  А як щодо керівників Альфи,які віддавали злочинні накази по відкриттю вогню з АК по людям,  на схилах біля Жовтневого? Окремим питанням є те, чому ці «високі професіонали» нічого не змогли зробити з справжніми представниками структур диверсійного та терористичного характеру під Слов’янськом.  Є відео, є свідки, але жодного слова в доповіді Авакова, Наливайченка та Махніцького.

Досі не проведено розслідування, більше того – складається враження, що його ніхто і не буде проводити. Це картина тотального обману українців, ганебний плювок в сторону Небесної сотні, нехтування ідеями та прагненнями мільйонів українців, чиєю кров’ю та зусиллями теперішні владоможці досягли своїх кабінетів. При такій страшній картині Самооборона Майдану ЖОДНОГО разу не висунула своїх вимог, не виявила своєї позиції, не засудила незаконних дій влади. Залишилась осторонь. Це при тому, що саме ми були основним носієм ідеалів, прагнень та моралі Майдану.

За допомогою маніпуляцій, підміни понять, купівлі чи то грошима, чи то посадами, частина Самооборони стала підконтрольною владі та почала виконувати її безпосередні вказівки. Але ми залишились. Ми заявляємо усім українцям – Ми залишились носіям ідей та цінностей Майдану, ми прагнемо змінити систему і ми її обов’язково змінимо. Всіма доступними способами та засобами ми будемо захищати себе і ті ідеали та цінності, через які прийшли сюди.  І відступати нам немає куди. Ми закликаємо усіх патріотів об’єднуватись. Заради нашого спільного майбутнього, заради України.

Нашим головним завданням є створення та налагодження ефективного державного механізму та механізму місцевого самоурядування. Наша влада своїми діями, об’єднаними з зусиллями російських агентів та сепаратистів на Сході та Півдні, настільки збурила населення того ж Сходу та Півдня, що люди, які були налаштовані до України нейтрально-позитивно, зараз змушені виходити на вулиці і ставати «сепаратистами», адже асоціюють теперішню владу із Україною. І якщо ми настільки негативно ставимося до того, що відбувається, то чого можна очікувати від населення Донбасу? Усе населення держави повинно об’єднатись з єдиною метою – побудовою сильної, вільної та демократичної  України заради миру та добробуту, захисту як від Росії, так і від усіх внутрішніх ворогів.

З огляду на те, що попередні вимоги Майдану не були виконані, ми вимагаємо їх негайного виконання та наголошуємо на наступних вимогах :

1. Встановлення  конституційного ладу – виконання Закону України «Про місцеве самоурядування» в частині територіальних громад;

2.  Прийняття законів  «Про муніципальну міліцію», «Про охорону громадського порядку і кордонів», «Про Резерв Мінстерства оборони», «Про Народне ополчення»;

3.  Прийняття закону «Про статус козацтва»;

4.  Повна люстрація державного апарату;

5.    Прозорість діяльності державних органів та їхня контрольованість громадськістю;

6.    Прийняття відповідних законів щодо легалізації новостворених батальйонів;

7.    Повноцінне реформування Армії України, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України;

8.    Захисту прав громадян України на окупованій території України.

9.    Встановлення миру на території України, проведення адекватної інформаційної політики серед населення Півдня та Сходу Україна, проведення переговорів із протестувальниками.

Виділення в тексті заяви мої, О.К.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи