Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Спростування міфу про корисність заборон на зброю - за 5 хвилин

Світ:

У 2008 році суд міста Вашингтон зняв заборону на носіння та придбання зброї в окрузі Колумбія. Багато політиків і чиновники обурилися такому рішенню, стверджуючи, що збільшення кількості зброї у населення призведе до зростання злочинності. 

 

Щоб спростувати цей міф, Том Палмер, один з позивачів проти округу Колумбія у справі про право громадян носити зброю, виступив на місцевому телеканалі з коротким відеорепортажем.

Палмер згадав дані статистики, з яких видно, що з часу впровадження заборони на носіння зброї, рівень злочинності в штаті збільшився, у той час як в США загалом, він знизився.

Також Том розповів, як одного разу в Каліфорнії його почали переслідувати десь зо 20 молодих людей, погрожуючи йому розправою. Та варто йому було вихопити свого пістолета – й молодики відразу ж відступили. Таким чином, лише наявність зброї може врятувати ваше життя.

«Багато американців просто не знають, що приблизно в 40 штатах дозволене приховане носіння зброї, – йдеться в репортажі: – І там рівень злочинності не вищий, а то й нижчий, ніж у штатах, де носіння зброї заборонено».

Наприклад, в місті Кеннесо просунулися далі, і на законодавчому рівні зобов'язали всіх мешканців зберігати зброю у своїх оселях. І ніякого сплеску насильства не відбулося, навпаки, мешканці кажуть, що тепер злочинці подумають двічі перш, ніж вдиратися до їхніх будинків.

В’язні суворого режиму, з якими розмовляв репортер, зізналися, що вони більше стережуться від озброєних жертв, аніж від поліцейських. А самі вони завжди зможуть дістати зброю, якщо захочуть – і жодні закони не заборонять їм цього.

Немає точної статистики, скількох злочинів вдалося уникнути завдяки зброї, адже ніхто не заявляє в поліцію про відвернений злочині. Однак люди кожного дня використовують зброю задля самооборони.

Подружжя пенсіонерів розповіла репортерові про те, як грабіжники вдерлися до їхнього будинку, та вгледівши бабцю з рушницею – миттю втекли.

Один зі студентів Віргінського політехнічного інституту шкодує, що студентам не дозволено носити зброю. Адже навіть одна людина змогла б перешкодити вбивці.

У випадку зі стріляниною в школі Аппалачіан двоє студентів, почувши постріли, кинулися до своїх автомобілів за зброєю і допомогли втихомирити стрільця, поки поліція не заарештувала його.

На завершення репортажу Том Палмер згадав слова своєї матері: «Я ніколи нічого не боялася. Адже я була озброєна».

Якщо у ваш будинок вдерлися злочинці, щоб ви хотіли мати у себе в руках? Телефон чи зброю? Так, ви можете викликати поліцію, яка прибуде і зробить фото вашого тіла. Але вони ніколи не зможуть приїхати вчасно для того, щоб врятувати ваше життя.

Першою лінією оборони повинні бути ви.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи