Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Обурені солдати ледь не побили генерала

У 51-й бригаді вкрай незадоволені відстороненням комбрига В. Яцківа і призначенням нового тимчасового командувача. Коли командувач Сухопутних військ України генерал-лейтенант А.С. Пушняков представив солдатам і офіцерам виконувача обов'язків командира бригади, ті зустріли новину "у штики". Хлопці обступили генерала, обурювались, навіть намагались його пошарпати, розбили йому телефон. 

 

— Нам довелося мати коротку розмову із генералом Пушняковим та його колегою Размазніним. За 5 хвилин знайомства перший викликав однозначну огиду в мене особисто. Було бажання навіть послати цього хамуватого "командира"! — зізнається активіст Роман Мартинюк, який разом із Костянтином Зінкевичем координує цивільну допомогу 51-й бригаді. — Стільки крові й горя, а у поведінці і поглядах генералів — ні жалю, ні розкаяння. Вони вирішили зробити комбрига Яцківа крайнім у цьому горі. 

Активіст вважає, що толку від генеральських перевірок небагато:

— Із кожним прильотом генералів військові рівняють техніку все рівніше і рівніше! І більше нічого. А ще кричать на всіх не своїм голосом: стій там, іди тут!

Про надмірну увагу чиновних перевіряльників до шикування техніки і про їхню цілковиту байдужість до реальних, нагальних потреб війська різко заявляв інший активіст із Володимира-Волинського — Костянтин Зінкевич. 

Коли 51-а бригада вирушала на схід, бракувало 900 акумуляторів для колісної техніки — кошти на них збирали всім миром. Увесь автопарк, із бронетехнікою включно, ремонтували цивільні волонтери. Лише запчастинами люди вклали 300 000 грн.! А генералітет не вдарив пальцем об палець, аби покращити матеріально-технічне забезпечення механізованої бригади.

 

За лічені дні до нападу терористів на третій батальйон генерал приїхав у бригаду і влаштував тупе шикування техніки. Змусив 4 рази (!) переставляти сотні автомобілів бригади під лінійку. Замість конче необхідного тренування на побудову блокпостів за всіма інженерними і саперними вимогами солдати й офіцери виконували недолугі накази... 

— То це високе керівництво чи самодурство? І звідки взятись дисципліні, якщо військові на блокпостах не забезпечені навіть водою? — обурювався активіст.  

Сьогодні за сприяння того-таки Зінкевича відбудеться зустріч волинянок, чиї сини або чоловіки служать у 51-й, із заступником міністра оборони. Делегація жінок уже прибула до столиці.

Вочевидь на зустрічі в міністерстві йтиметься не лише про про належне забезпечення військовиків життєво необхідним спорядженням, а й про ротацію мобілізованих та повернення бригади в місце постійної дислокації. Такі вимоги висувають волинські жінки під час масових акцій протесту. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

У Махна командири були виборними.

VAKULA

Коментарі

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

У Махна командири були виборними.

VAKULA

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

!Ой, як же те, що зараз робиться в теперішній українській армії відповідає ситуації з українською армією УНР!!!
Прочитайте хоча б: 1) Петро Дяченко "Чорні запорожці. Спомини командира 1-го кінного полку Чорних запорожців Армії УНР"
2) Юрій Горліс-Горський "Холодний яр"
3) Василь Шкляр "Залишенець"

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)