Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Російські журналісти вибачились за свою брехню про Україну

Світ:

Журналісти телеканалу міністерства оборони Росії "Звєзда" визнали, що спотворювали інформацію щодо подій на Сході України. У своїх заявах Євген Давидов та Нікіта Конашенков вибачаються перед народом України за відверту брехню російських ЗМІ. 

Давидов і Конашенков зізнаються у тому, що під час роботи в Слов'янську та Краматорську майже вся інформація, яку вони оприлюднювали – вигадана. Готові тексти їм надсилали з редакції у Москві. Саме ці двоє розповсюдили матеріал про, нібито, використання фосфорних бомб під Слов'янськом та про використання українською армією установок "Град" проти мирного населення.

Серед іншого журналіст повідомив: "О темах для съемок мне говорило руководство телеканала в Москве. В том числе о фосфорных бомбах , которые лично не видел. Факты несоответствия обстановки, той, что показывает российское ТВ, наблюдал неоднократно. В связи с чем приносим извенения народу Украины" .

Нагадаємо, що кореспондента Євгенія Давидова і звукоінженера Нікіту Конашенкова затримали на Дніпропетровщині і передали помічнику військового аташе Росії в присутності заступників Дніпропетровської ОДА та представників преси.

Під час передачі лікар обласного медцентру повідомив, що в процесі медичного огляду російські журналісти не мали скарг на своє здоров’я та самопочуття. Журналісти також заявили, що не мають претензій до "Правого сектору" та влади Дніпропетровської області. За їхніми словами, весь час після доставки в Дніпропетровськ вони проживали в готелі і на умови утримання та харчування у них скарг немає.

14 червня бійці "Правого сектору" затримали біля Покровського блокпосту на Дніпропетровщині двох журналістів офіційного телеканалу збройних сил Росії "Звєзда" – громадян Росії та двох жителів Донеччини, які перевозили медійників до Дніпропетровська. За інформацією "Правого сектору", працівники "Звєзди" таємно знімали блокпости української армії, після чого дані передавали до Москви.
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи