Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Львів є лідером у впровадженні енергоефективних заходів, – заступник з Мінрегіонбуду

У рамках Тижня сталої енергетики у Львові відбулась конференція «Угода мерів та енергобезпека міст», під час якої новим підписантам угоди мерів вручили сертифікати.

«Сьогодні нас об’єднує спільне бажання робити наші міста кращими та ефективнішими, бажання співпрацювати та обмінюватися досвідом. Це дуже важливо – бути разом, спілкуватися. Кожен з нас має різні думки, але потрібно, щоб ми працювали і навчилися думати разом», – сказав у вітальному слові міський голова Львова Андрій Садовий.

На його думку, успішною є лише та країна, де є успішні міста.

«Основне питання до обговорення сьогодні – це як зробити енерговикористання ефективнішим. Треба думати, як зробити так, щоб енергії вистачило і наступним поколінням. Енергія сьогодні – це один з факторів модернізації. Це одна з тих галузей економіки, яка найкраще презентує нові можливості», – зазначив голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський, якого цитує прес-служба ЛМР.

Як зазначив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Андрій Білоусов, питання енергоефективності є одним із найважливіших для нашої країни, і лише разом ми зможемо його поступово вирішити. За словами Білоусова, Львову тут належить вагоме місце.

«Львів був і є лідером з питань впровадження енергоефективних заходів. Усі ми можемо побачити багато підтверджень цього у цьому місті», – підкреслив Андрій Білоусов.

Керівник проекту «Муніципальна енергетична реформа в Україні» Вільям Такер розповів, що мета проекту полягає у підвищенні енергетичної безпеки України, скороченні шкідливих викидів в атмосферу, а також про те, як співпраця допоможе покращити роботу енергоефективної сфери в Україні.

«Разом ми маємо змогу показати іншим громадянам міста, областям, як можемо змінити наше життя, ставлення та менталітет щодо споживання енергії, зменшити неощадне споживання енергії та скоротити залежність України від зовнішніх енергоресурсів», – зазначив Вільям Такер.

Під час конференції відбулося вручення сертифікатів новим підписантам угоди мерів, звучали доповіді та дискусії учасників.

Нагадаємо, сьогодні у Львові стартував Тиждень сталої енергетики. Відтак, до 27 червня у різних куточках міста відбуватимуться різноманітні заходи, що відображатимуть змістове наповнення та досягнення міської влади, місцевого бізнесу і мешканців у реалізації Плану дій зі сталого енергетичного розвитку.

Як відомо, Угода мерів – провідна ініціатива, започаткована Європейським Союзом, котра охоплює місцеві та регіональні органи влади, які беруть на себе добровільні зобов’язання підвищувати енергоефективність та нарощувати використання відновлювальних джерел енергії на своїх територіях. Слідуючи цим зобов’язанням, підписанти Угоди прагнуть скоротити власні викиди CO2 щонайменше на 20% до 2020 року, сприяючи, таким чином, розвитку екологічно орієнтованої економіки та підвищенню якості життя.

У 2010 році Львів став одним із перших добровільних учасників Угоди мерів в Україні, який відкрив перелік місцевих органів влади, що узгоджують термін проведення своїх Днів сталої енергії з часом проведення Тижня сталої енергетики ЄС (Брюссель). Для ефективної реалізації цих заходів у липні 2011 року місто прийняло Програму сталого енергетичного розвитку до 2020 року.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи