Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Арсеній Петрович, дозвольте нам врятувати наших солдат. Yatsenyuk, make it now!

Громадяни України не мають можливості самостійно забезпечити Армію України бронежилетами, касками, тепловізійними прицілами, нічними прицілами, які вільно продаються на світових інтернет аукціонах. Причина в тому, що діє система обмеження імпорту в Україну високотехнологічних матеріалів та устаткування, прийнята Януковичем.

Арсенію Петровичу, я навіть не питаю чому досі Ви цього не зробили. Я знаю. Ви вели потужну газову війну. Ви здобували зовнішню допомогу Україні. А в цей час гинули солдати. І кілька десятків з них тому, що Ви не знайшли 1-ї години розібратись у Важливому питанні, а Ваші employee не мали ні відповідних знань, ні бажання вникнути в ситуацію.

Суть проблеми – Громадяни України не мають можливості самостійно забезпечити Армію України бронежилетами, касками, тепловізійними прицілами, нічними прицілами, які вільно продаються на світових інтернет аукціонах. Причина в тому, що діє система обмеження імпорту в Україну високотехнологічних матеріалів та устаткування, прийнята Януковичем.

При цьому громадянину дозволено на собі ввезти один бронежилет. А для імпорту кількох бронежилетів, чи хоча б однієї кевларової каски, нічного прицілу, тепловізора треба оформити купу непотрібних паперів, щоб отримати ліцензію у «Держекспортконтролі». Та ще й заплатити ввізне мито та ПДВ.

Арсенію Петровичу, Ви людина з здоровим глуздом, скажіть, це нормально? Замість Держави фінансувати Армію та ще й платити за це податки?

На це просто нема ні часу, ні ресурсів, ні можливості, бо люди йдуть на війну і родичі та друзі терміново збирають на броню.

Безглуздо і шкідливо для Народу України існування заборони на ввіз того, що зберігає життя і дає розвиток виробництву.

Приберіть це – і ми самі будемо рятувати життя наших вояків, самі виготовимо броню, випробуємо разом з вояками. На сьогодні Ви відповідаєте за кожну смерть, за кожне поранення, яке сталось із-за відсутності броні.

Бо у терористів нема обмежень ні на прилади нічного бачення, ні на броню, ні на ПЗРК.

Детальний опис нормативної бази.

Згідно затверджених Урядом Януковича Постанов Кабінету міністрів України № 1807 – 2003 року та № 86 – 2004 року державному контролю, а фактично – контролю з боку «Держекспортконтролю» підлягає ліцензуванню імпорт в Україну великої кількості сучасних матеріалів та технологій, які вільно продаються китайськими та американськими постачальниками.

Зокрема в список товарів військового та подвійного призначення, імпорт яких чомусь має контролювати «Держекспортконтроль» входять захисні бронежилети, каски, матеріали для їх виготовлення, які вільно продаються у Китаї та США будь кому в світі.

Певно ці Постанови були одним з етапів знищення Української Армії.

В результаті прямо сьогодні велика кількість бронежилетів, які люди купили для вояків, просто не може потрапити в Україну і знаходиться на митниці у Львові, що на сьогодні призводить до нічим невиправданих втрат серед солдат України.

Знаходження цих матеріалів у списку товарів військового призначення не має ніякого сенсу, тому що, наприклад, кевлар можна вільно купити в магазинах «Сделай сам» в Россії, але не можна в Україні.

Знаходження цих захисних товарів в «Чорних списках» призводить до того, що працівники СБУ починають проводити оперативно-розшукові заходи стосовно активістів, які намагаються придбати за кордоном, або самі робити бронежилети для батальйонів України.

Така сама ситуація з тепловізорами, нічними прицілами, які дуже потрібні нашим військам. Будь хто може купити, в США, Китаї, але не можна завезти в Україну, бо Система імені Януковича не дозволяє це зробити.

Питання – скільки життів можна було б врятувати, якби активісти і самі люди купляли броню, тепловізори, прилади нічного бачення для своїх солдатів. Своїх – у повному сенсі цього слова, бо всі мої знайомі комусь допомагають.

Ще одне питання – скільки часу треба щоб дозволити людям імпорт в Україну цих товарів, та ще зняти з них мито?

1 годину.

А скільки коштів держава витрачає на утримання аппарату Держекспортконтролю, оперативників СБУ, які контролюють заборону імпорту в Україну цих життєво необхідних для Армії речей?

Як розуміти ось це, з огляду на викладене вище? Це глумління? Замість того, щоб терміново ініціювати перед КМУ скасування нікому не потрібних обмежень, “Держекспортконтроль” перерахував денну зарплату.

А якими грошами виміряти горе людське?

І за те, що все це не зроблено, відповідальна всього одна людина: Прем’єр міністр України Арсеній Петрович Яценюк. Яка, крім того, згідно Закону України «Про боротьбу з терроризмом» відповідає за матеріально технічне забезпечення АТО.

Арсенію Петровичу, я Вас дуже прошу, дозвольте Народу самому забезпечити Армію. Ви багата людина. Ви керуєте мільярдами. Але Ви ні за які гроші не змиєте з себе кров наших вояків, яка вже на Вашій совісті. Це правда.

Ніякі Ваші здобутки на газовому фронті не допоможуть тим хлопцям, які зараз у Військовому шпиталі лежать прострелені снайперами лише тому, що Ви не знайшли годину часу і не скасували по кілька пунктів у двох сумнівних Постановах КМУ.

Арсенію Петровичу, я розумію що навколо Вас є і добрі люди, і зрадники, і непрофесіонали. Тому я взяв на себе клопіт підготувати проект Постанови КМУ про внесення змін до переліку товарів військового і подвійного призначення.

Я Вас прошу – не треба їх узгоджувати «по великому колу» КМУ, я ці чиновничі манси знаю і знаю, звідки вони пішли, не треба робити так, як було прийнято за часів Сталіна, ви ж сучасна людина. Просто прийміть готову Постанову.

І ще одне. Заглядаючи трохи наперед. Крім бронежилетів та касок дозвольте ввезення протигазів, систем ідентифікації отруйних та біологічних речовин. Все є у вільному продажу. Дайте людям захиститись самим. А то мало що в голову «оттого самого» прийде, а у нього чимало хімічної зброї, а протигазів в Україні нема.

З повагою, полковник запасу Михайло Притула

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Арсеній це прочитає?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Арсеній це прочитає?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

З такими питаннями треба йти на Громадське телебачення та (або) скликати прес-конференції.

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Маєте рацію, пане Розумний.

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Є толкові люди в Україні. Аж дивно, що керують нами якісь блохи.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Все Випадково.
0
Ще не підтримано

В жида милості не просять. Про Януковича досить говорити. Вже нова влада це все робить. Не треба бути такими наївними. Ще колись писали листи голодуючі селяни до товариша Сталіна, бо думали що він не знає і дрібні чиновники на місцях не доповідають йому про це. Сталін далеко, бог високо. Громадське телебачення теж не поможе. Якби помагало, то був би порядок. Справа не в іменах, таких як Янукович, Порошенко, Яценюк і інші. Справа в тому, що це те саме зло. ...і чужинці, які, хоч трісни, дбати не будуть про чужих. Сам Майдан це велика помилка, вірус, яким заразили нерозумних людей, які уявили, що народ може бути вільним через викрикання.

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Тільки повна відповідність думки, слова і дії визначає очікувану дію.

А як ви стали вільним, Андерсе?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Все Випадково.
0
Ще не підтримано

Що Ви маєте на увазі?

Я вільним? А ви?