Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Унікальна Україна. Тунель кохання – найромантичніше місце України

Часто ми чуємо, що природа здатна творити справжні чудеса. І з цим неможливо посперечатися. Яскравим доказом цієї аксіоми є «Тунель кохання», який знаходиться між селищами Оржів і Клевань Рівненської області. Звичайно, не можна сказати, що до створення цього унікального місця не доклала руки людина, але, про все по порядку.

Походження Тунелю любові

Можна почути безліч байок про походження цього тунелю. Не обійшлося тут і без легенд про нещасну любов, зраду і смерть нареченого, але, насправді, все набагато прозаїчніше. Нічим непримітне містечко Клевань знаходиться всього в 24 км. від Рівного. Ще кілька десятиліть тому тут вирувало індустріальне життя. Одним із ключових об’єктів виробництва був Оржівський деревообробний комбінат. Саме цьому, здавалося б, не романтичному місцю, ми повинні дякувати за таку красу. Вся справа в тому, що між станцією Клевань і комбінатом регулярно курсували потяги, які доставляли людей на роботу і виконували вантажні перевезення. Обламуючи гілки дерев, що ростуть з боків залізниці, вони рік від року створювали живі стіни з боків тунелю.

Тунель кохання влітку

З переходом на ринкову економіку виробництво стало затихати, і все рідше можна було почути стукіт коліс в цих краях. Тунель кохання став покриватися травою, і утворилася своєрідний дах з гілок, що не чіпляють вагони. Зараз, по дорозі регулярно ходить лише один потяг, який підтримує тунель в такому вигляді, і не дає йому зарости остаточно. Тому, здійснюючи прогулянки по цьому місцю і роблячи тисячі фотографій, слід бути обережним і пам’ятати, що це все ще чинна дорога.

Тунель кохання восени

Коли краще відвідати тунель

Це місце було приречене на те, щоб стати місцем паломництва тисяч закоханих пар. Тунель довжиною приблизно 1 км. чарує своєю романтичною атмосферою. Оскільки, через дерева, освітлення тут дуже нерівномірне, створюється чарівна, інтимна атмосфера, яка сприяє неспішним прогулянкам, тримаючись за руки з коханою людиною. Не дивно, що цей мальовничий куточок відразу ж обріс кількома красивими легендами. Наприклад, за повір’ям, якщо закохана пара, під час прогулянки, загадає бажання, природно при цьому поцілувавшись, то воно безсумнівно збудеться. Звичайно якщо любов по-справжньому щира. Дуже популярне це місце і серед молодят. Кращих ракурсів для весільного альбому просто не знайти. Ідеально відвідувати це місце влітку або восени. У ці сезони видовище особливо заворожує. Якщо ви зважилися на таку подорож взимку, ви теж не прогадаєте, але краще це зробити після снігопаду, поки дерева вкриті снігом.

Тунель кохання взимку

Таке нерукотворне диво природи як «Тунель кохання» залучає туристів з усієї України і не тільки. Унікальна картина живої природи змушує в черговий раз замислитися про те, що для природи немає нічого неможливого. Тунель кохання знаходиться в дуже зручному місці, і якщо у вас немає машини, то туди запросто можна добратися на поїзді або маршрутці.

Вхід в тунель кохання

GPS: 50°45’4″N 26°2’36″E
Адреса: смт Клевань, Рівненська обл.
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи