Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

За тиждень "перемир'я" загинуло понад 20 українських військових

З них дев'ятеро - екіпаж збитого терористами під Слов'янськом вертольота МІ-8. За два місяці Антитерористичної операції осиротіли родини майже півтораста українських силовиків. Деякі, стверджують командири батальйонів, загинули через те, що інформація про пересування підрозділів була відома терористам.

Можливу зраду називають причиною загибелі 49-ти українських воїнів, які були на борту літака, збитого під Луганськом. Міністр оборони Михайло Коваль припустив, що інформацію могли передати диспетчери, які відстежували політ. Водночас в "Украерорусі" нагадали, що управління рухом державних повітряних суден здійснюють фахівці Міністерства оборони. Власну версію причин трагедії озвучили в батальйоні "Донбас".

До трагедії в АТЦ була доповідь про ПЗРК терористів, зазначив командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко.

"Офіцери АТО обмінюються інформацією по мобільному зв'язку", – розповів журналіст Юрій Бутусов.

Хто насправді винен в загибелі українських воїнів - має з'ясувати парламентська комісія. Вона допитує силовиків та вивчає причини трагедії. Завершити роботу депутати планують... через три місяці.

Наразі жодного винного не знайшли і не покарали. І навіть голова Держприкордослужби Микола Литвин, який не в силі зупинити імпорт терористів з Росії, залишається досі на посаді. Не відомі результати розслідування знищення українського гелікоптера під Слов'янськом 29 травня. Тоді загинуло 14 бійців, серед них - генерал Сергій Кульчицький.

Слово "засідка" стало звичним, і про зраду на цій війні говорять часто. Військові переконують: терористи дивним чином дізнаються розклад бойових виїздів, їм відомо, скільки солдат і з яким озброєнням розташовані в тій, чи іншій точці.

Підстави підозрювати, що не все гаразд з керуванням цією операцією в Україні є. Виходять групи і хтось їх переймає, хтось знає про їхні туди маршрути пересування. Державна зрада і інші статті – всі вони підпадають під ознаки загрози національній безпеці України. Зрозуміло, що за них відповідальність висока і надвисока, сказала радник Президента України Марина Ставнійчук.

18-ого червня під час сутички під Луганськом загинуло 15 бійців добровольчого батальйону "Айдар" та десантників. Десятки поранено та взято у полон. Трагедія сталась через злив інформації з боку керівництва АТО. Про це говорили взяті у полон терористи під час того ж бою.

Полонені, яких ми захоплюємо, вони з нас сміються і розказують, що ми знаємо кожен виліт вашого літака, кожен виліт вашого гелікоптера, ми знаємо усі ваші цілеуказання, коли ідуть бомбардування або інші події, ми, говорить, просто йдемо з позицій, йде бомбардування, - ми знову повертаємося. Тобто іде повний злив інформації. Противник знає все, каже командир добровольчого батальйону "Айдар" Сергій Мельничук.

Не на камеру військові експерти пояснюють: система українських силових відомств досі має тісний зв`язок із спецслужбами сусідньої держави, який тривав роками. Кадри, які забезпечували цей зв`язок, новим керівництвом не усунуті. Служба безпеки України оголосила про денонсацію усіх угод з російським ФСБ лише цього тижня.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи