Зображення користувача Миро Продум.
Миро Продум
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Гелетей відмовляється передавати зброю добровольчим батальйонам МВС

Категорія:

Спецтема:

Міністерство оборони України затягує питання з переданням озброєнь добровольчим батальйонам Міністерства внутрішніх справ. Про це ZN.UA повідомив заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Геннадій Корбан.

140711-geletey.jpg

Валерій Гелетей
Валерій Гелетей

"Місяць тому міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков офіційно звернувся до Міністерства оборони з проханням передати згідно зі специфікацією зброю для добровольчих батальйонів. Серед них автомати, автоматичні гранатомети, кулемети тощо", - повідомив Корбан.

Разом з тим, за його словами, вже місяць як батальйони цю зброю не можуть отримати.

"Спочатку вже новий міністр оборони Валерій Гелетей віджартовувався, мовляв, давайте поміняємося за бартером - ви нам каски і бронежилети, які ми і закупили для добровольчих батальйонів, а ми вам за це передамо зброю. Я не розумію такого підходу, Війна не час для торжищ. З чим нашим солдатам йти в бій? З лопатами?

Чи хтось воліє, щоб вони взагалі не йшли в бій, не воювали? Чи не зрадництво це?", - зауважив чиновник.

Він нагадав, що нещодавно було створено батальйон "Шахтар", що складається з 200 осіб: "Але зброї немає. Її не вистачає батальйонам "Київ-1", "Азов" і багатьом іншим".

Корбан поінформував, що губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський намагався прискорити питання офіційної передачі зброї Міністерству внутрішніх справ від Міноборони, на що отримав відповідь Гелетея, що це не компетенція міністра оборони і рада домовлятиметься з цього приводу особисто з президентом.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи